nOrBi_ Opublikowano 14 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2007 O biosie 7xx nie slyszalem. A 0602 znajdziesz tu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrew DC Opublikowano 14 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2007 O biosie 7xx nie slyszalem. A 0602 znajdziesz tu.dzięki! A 703 miałem oryginalnie w płycie. Niezły był... Nie robiłem backupa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zigi Opublikowano 14 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2007 Moi drodzy jak to jest z P5K PRO. Grzeje się czy działa ok. Musze jaką płyte w rozsądnej cenie z Asusów wybrać i skłaniam sie wstepnie ku tej. 8 fazowe zasilanko kusi ale niepokoją informację o grzaniu. Ogólnie gdybyście mieli drugi raz kupować to wzięlibyście tą płytę? Oczywiście patrząc pod kontem czterojajowca w przyszłości i pamiątek na 1000. Wi-fi mi kompletnie niepotrzebne i dlatego nie bardzo mi się uśmiecha p5k-e Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrew DC Opublikowano 14 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2007 Powiem Ci szczerze, że z moją P5K-E nie mam żadnego problemu. Natomiast posiadacze P5K-PRO żalą się na cold-booty. Najlepiej będzie, jak weźmiesz P5k-e, ale tą nową wersję, w niebieskim pudle. Ta starsza była oparta na PCB od deluxe i nie wiadomo czemu, ale kilka osób miało na nich dużego vdroopa(nie wiem, czy tutaj, ale gdzieś czytałem). Nowa wersja ma nowe PCB. Stabilna jak skała. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P!xelek Opublikowano 15 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2007 dzięki! A 703 miałem oryginalnie w płycie. Niezły był... Nie robiłem backupa Biosy od P5K-E są tutaj ftp://ftp.asus.com.tw/pub/ASUS/mb/socket775/P5K-E/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrew DC Opublikowano 15 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2007 Biosy od P5K-E są tutaj ftp://ftp.asus.com.tw/pub/ASUS/mb/socket775/P5K-E/czyli nie ma 703... Na necie ktoś wspomina o preinstalowanym biosie 703, więc na pewno taki był. Ale 602 w żaden sposób mu nie ustępuje. Jest to chyba najlepszy biosik. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P!xelek Opublikowano 15 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2007 0703 jest w katalogu Deluxe czyli tutaj: ftp://ftp.asus.com.tw/pub/ASUS/mb/socket7...Deluxe/0703.zip Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrew DC Opublikowano 15 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2007 0703 jest w katalogu Deluxe czyli tutaj: ftp://ftp.asus.com.tw/pub/ASUS/mb/socket7...Deluxe/0703.zipciekawe tylko czy działa z p5k-e? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worms14 Opublikowano 15 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2007 Super, w końcu coś się ruszyło z biosami do Deluxe, już zaczynałem się zastanawiać czy ktoś przypadkiem o niej nie zapomniał, a może jest tak już dopracowana, w co naprawdę wątpię. Wiadomo co 0703 zmienia poprawia? Aktualnie jadę na 603 i nie przetestowałem do końca jego możliwości, za często musiałem system stawiać, 601 wogóle nie instalowałem. Chyba na szybko zobaczę 603, jak będzie gorsza od 503, zobaczy sie 703. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zigi Opublikowano 15 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2007 Powiem Ci szczerze, że z moją P5K-E nie mam żadnego problemu. Natomiast posiadacze P5K-PRO żalą się na cold-booty. W jakim sensie żalom się na cold-booty? Co z inmi nie tak? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrew DC Opublikowano 15 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2007 (edytowane) W jakim sensie żalom się na cold-booty? Co z inmi nie tak?sprawa jest taka, że płyta po długim postoju nie chce wystartować. Jak komputer stoi w zimnym pokoju całą noc, to rano możesz mieć problem z włączeniem. Było kilka takich przypadków, z czego na pewno 1 na tym forum. Bierz P5K-E, niewiele droższa, a zupełnie bezproblemowa. Nie mam także problemów z PCIe x1, tzn na p5k-pro po podkręceniu szyna pcie potrafi zwęzić się do x1. A teraz lecę na fsb 400 i dalej mam x16. Może opisane problemy dotyczą jedynie nielicznych egzemplarzy, ale dla mnie to już wystarczający powód, by dopłacić te 50zł i kupić droższe mobo. W arest.pl udało mi się kupić -E za 460zł(targowałem się:) ) Argumenty przemawiające za zakupem -E: - lepszy dźwięk (ADI 1988 vs. realtec na pro) - dobre rozmieszczenie złączy(w pro gniazdko ATX jest na środku płyty = niezły burdel z kablami) - brak coldbootów - szyna pci-e nie przestawia się na x1 przy podkręcaniu jak w PRO - sprawdzona konstrukcja, naprawdę bezproblemowa - sieć WIFI - zawsze może się przydać - Edytowane 15 Grudnia 2007 przez Andrew DC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 15 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2007 P5K-E Tez potrafia przyspozyc problemow i to nie malych :/ W moim przypadku , 2 wymiany ! ! padnietych bez przyczyny P5K-E Jakis dziwny problem z instalacja a raczej bledami podczas instalacji Visty z napedu DVD-R Samsung SH-S203B SATA na dysk WD 3200AAKS SATA ,poprostu Vista wywala podczas instalacji Error ze niby sprzet sie rozlancza podczas kopiowania :/ sprawdzane rowniez na drugim dysku WD 5000AAKS Sata , to samo Kolejna proba instalki owej Vistyty tym razem z napedu Liteon PATA , zero poprawy , ten sam blad :/ Kolesie z supportu Asusa cuda mi wymyslali ,ze niby kable moga byc zle , ze moge miec jakies pole elektromagnetyczne w pokoju , no istne jaja . Dodam ze Vista Orginalna Home Premium , instalowana na mobasie DFI z Sig 2 z tego Samego DVD-R Samsunga i na te same dyski , ZERO problemow !! ?? dziwne Nie ?? Asus dal [gluteus maximus] na calej lini , Jak by tego wszystkiego bylo malo , po kolejnych probach zmiany ustawien kontrolera SATA w biosie w koncu Mobas przestal sie uruchamiac , nie pomaglo ClearCmos 10min Nie pomoglo wyciagniecie bateri i odpiecie zasilki na 45minut ! Zero reakcji , poprostu mobas padl z przemeczenia :) Dalej uznaje tego mobasa za bardzo fajna umozliwiajaca bardzo dobry OC plyte glowna niestety przyjdzie jeszcze troche poczekac na nowsze rewizje pozbawione w/w wad . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tucz Opublikowano 15 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2007 testowal juz ktos moze najnowszy bios 0805 do P5K? Jakies info co sie zmienilo? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rav85 Opublikowano 15 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2007 lol a ja dalej czekam na swojego p5k -e wifi juz ponad miesiąc az wróci z serwisu ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WoDzU_2 Opublikowano 15 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2007 Zrobiłem test na szybko (1,5 godzinny) w Orthosie przy Priorytecie 9 na 3.2 GHz (400x8), przy Vcore 1.38V. Screen: Jak będę miał więcej czasu, to wykonam dłuższy test, ale na razie to niemożliwe. ;) Memki latają spokojnie na takich ustawieniach, jak na screenie przy napięciu 1.9V. PS. Sorry, że screen się długo ładuje, ale coś mi się Fotosik sypał, a na ImageShack i tak wszyscy by klnęli. :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zigi Opublikowano 15 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2007 To ja już kompletnie zgłupiałem. Mam sporo lepszego apeka niż to co montują na asusie i w życiu nie użyłem karty wi-fi obecnie dostępnej w p5w dh, a za dźwięk odpowiada u mnie X-fi więc te argumenty jakoś do mnie nie trafiają. Złącze na środku to faktycznie jakiś dziwny pomysł. Ale jak się okazuje ani p5k-e ani pro nie są pozbawione wad. Do tego jak się czyta to ciągle ktoś ma problem z niedorobionym biosem. Może p5e - ta przynajmniej goła jest w miarę :|. Tylko ta cena. Gdyby tak sprzedawali ją bez tej dźwiękówki ale za to tańsza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
acrobat13 Opublikowano 15 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2007 NIE WGRAYWAC BIOSU 0703 do P5K deluxe !!! Wgralem i mozna powiedziec, ze mam kosmos.. Problemy z instalacja Visty (wlacza sie 30min, zawiesza), porty USB przednie działaja jako 1.1 .. Jak moge wgrac wczesniejszy bios ? EZ Flash nie pozwala, pisze ze nie mozna wgrac wczesniejszej wersji.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrew DC Opublikowano 15 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2007 ściągnij sobie Asus Update, biosik 602 i flasciach!. Tylko w opcjach programu zaznacz " Downgradable bios" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
acrobat13 Opublikowano 16 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2007 Niestety Asus Update nie działa... Chyba pozostaje tylko czekac na nowy bios..... :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FlywiN Opublikowano 16 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2007 ps gdzie ci pisze ze na 1.1 działaja ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyclooxy Opublikowano 16 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2007 (edytowane) Witam, 3 razy zdarzyło mi się tak że ekran zamroził się podczas startu systemu zdarzyło się to komuś ?? Płyta P5K z procesorem Q6600 i pamięciami OCZ 2x1024 Platinum. Druga sprawa to wydaje mi się, że ten zestaw chodzi wolniej od zestawu Athlon 5600+ i DFI Infinity NF4. Edytowane 16 Grudnia 2007 przez cyclooxy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tucz Opublikowano 16 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2007 Witam, 3 razy zdarzyło mi się tak że ekran zamroził się podczas startu systemu zdarzyło się to komuś ?? Płyta P5K z procesorem Q6600 i pamięciami OCZ 2x1024 Platinum. jak mialem system na dysku PATA to kilka razy mi sie tak zdarzylo, ale od kiedy mam system na dysku SATAII to poki co nie spotkalem sie z tym problemem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyclooxy Opublikowano 16 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2007 jak mialem system na dysku PATA to kilka razy mi sie tak zdarzylo, ale od kiedy mam system na dysku SATAII to poki co nie spotkalem sie z tym problemem Wszystko mam teraz pod SATAII W ogóle czy ta płyta główna czyli prosta wersja P5K z 3fazowym zasilaczniem nada się do quada ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boxer Opublikowano 16 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2007 Quad będzie na niej chodził ale do 4rdzeniowców to lepiej P5K-E bo ma lepszą sekcję zasilania . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Meesser Opublikowano 16 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2007 Witam!!! Mam zamiar wymienić płytę P5N-E SLI na P5K-E(wyczytałem tutaj, że to dobra i bezproblemowa płyta). Do chłodzenia procesora używam Scythe Ninja lecz nie wiem czy wejdzie do tej płyty? Poproszę o potwierdzenie-według tego co widziałem na zdjęciach to powinien się ten cooler zmieścić ale ... . Dziękuję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyclooxy Opublikowano 17 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2007 Quad będzie na niej chodził ale do 4rdzeniowców to lepiej P5K-E bo ma lepszą sekcję zasilania . A jest taka możliwość, że wystąpią jakieś problemy przez to że zamiast 4faz są 3 ?? Np takie zwisy przy starcie systemu, na razie miałem tylko 3. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boxer Opublikowano 17 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2007 Ja na E4500 i P5KR mam czasami cos takiego ale sporadycznie (może raz na miesiąc) i nie jestem pewien czy to wina płyty czy dysku czy czegos innego więc to ignoruje. U mnie objawia się to i tylko po OC to zauważyłem że jak przejdzie POST to nie dochodzi do ładowania windy tylko na carnym ekranie miga kursor u góry po lewej (ekran dosowy) czekam może z 1-2min i zaczyna ładowac Windows i jest normalnie. Nie wiem czy o takie cos Ci chodzi?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyclooxy Opublikowano 17 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2007 Ja na E4500 i P5KR mam czasami cos takiego ale sporadycznie (może raz na miesiąc) i nie jestem pewien czy to wina płyty czy dysku czy czegos innego więc to ignoruje. U mnie objawia się to i tylko po OC to zauważyłem że jak przejdzie POST to nie dochodzi do ładowania windy tylko na carnym ekranie miga kursor u góry po lewej (ekran dosowy) czekam może z 1-2min i zaczyna ładowac Windows i jest normalnie. Nie wiem czy o takie cos Ci chodzi?? Mi stoi ekran w momencie wchodzenia ekranu ładowania windows... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 17 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2007 Ja na E4500 i P5KR mam czasami cos takiego ale sporadycznie (może raz na miesiąc) i nie jestem pewien czy to wina płyty czy dysku czy czegos innego więc to ignoruje. U mnie objawia się to i tylko po OC to zauważyłem że jak przejdzie POST to nie dochodzi do ładowania windy tylko na carnym ekranie miga kursor u góry po lewej (ekran dosowy) czekam może z 1-2min i zaczyna ładowac Windows i jest normalnie. Nie wiem czy o takie cos Ci chodzi?? Mialem czasem cos takiego jak ustawienia oc nie byly zbytnio stabilne ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boxer Opublikowano 17 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2007 Mialem czasem cos takiego jak ustawienia oc nie byly zbytnio stabilne ;) zapewniam że 24/7 od sierpnia jest stabilnie żadnych resetów itp gry wszystko smiga :wink: , może ten typ tak juz ma , w kazdym razie nie zauwazam prawie tego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...