Subon Opublikowano 13 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2008 Witam Udalo mi sie za niewielka cene wyrwac plyte P5KPL. Wszystko jest ok, ale problem w tym, ze ta plytka nie ma prawie wcale opcji O/C. Moge zmienic FSB oraz zegar PCI-E. (Mam najnowszy BIOS, nawet w instrukcji nic o vcore nie ma). Udalo mi sie "wycisnac" 2,6 Ghz (240x11) Jest mozliwosc zmiany napiecia z pod Windy ? Ostatnia sprawa dotyczy napedow IDE. Mam 1 dysk PATA i DVD-RW. Kiedy podlacze oba do 1 tasmy nie wykrywa zadnego. Kiedy odlacze jeden, to drugi dziala. Zworki sa ustawione na Primary Master dla dysku i Primary Slave dla nagrywarki. Da sie jakos to zrobic ? Nie wierze, ze bede musial za kazdym razem odpinac dysk czy dvd.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiki20 Opublikowano 15 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2008 witajcie ja mam natomiast problem ustawic proca na tej plycie moj proc to e6600 napiecie jakie mu daje to 1,48 pi przechodzi ale orthos sie wywala pamieci mam ustawione na 1000 cl 5 2,25v strap 333 pomocy pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 15 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2008 a na def też wywala? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiki20 Opublikowano 15 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2008 nie normalnie sobie leci tylo jak ustawie go na 9x400 czy na 7x500 to orthos wywala a pi przechodzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 15 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2008 a v nb? ile masz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiki20 Opublikowano 15 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2008 1,55v na nb ale to nic nie daje nadal mi wywala orthos dziwna sprawa chyba bede musial wymienic mobo na dfi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coldmayster Opublikowano 15 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2008 a ja mam takie pytanie jeżeli mam płytę p5k-e wifi ze starszym biosem to aby uruchomić na nim penryna muszę najpierw włożyć starszy proc i aktualizować bios ? Bo tak czytając ten temat mam wątpliwości. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiki20 Opublikowano 15 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2008 Aktualizacja to podstawa :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coldmayster Opublikowano 16 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2008 To znaczy że muszę tak ? Bo inaczej się nie da jak rozumiem ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 16 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2008 coldmayster Warto sprawdzic ta kompatybilnosc bios u na stronie Asusa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coldmayster Opublikowano 16 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2008 Właśnie sprawdziłem i tam pisze że wsparcie jest od biosu 906 a takiego to napewno nie ma na tej płycie. Co może grozić jak włożę proca na płytę z niezaktualizowanym biosem ??? Po prostu nie odpali się komp czy mogę uszkodzić procek ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FlywiN Opublikowano 16 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2008 proca nie uszkodzisz komp sie nie odpali i tyle lub odpali i beda bledy z odczytem CPU :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 16 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2008 (edytowane) nie aktualizuj biosu, jak lubisz sie bawic w spi ;) Edytowane 16 Stycznia 2008 przez MaSell Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coldmayster Opublikowano 16 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2008 Czyli jedyne co pozostaje to załatwić sobie starszy procesor i zaaktualizować na nim bios a potem załadować na płytę E8400. Innych możliwości na aktualizację biosu posiadając tylko E8400 jak rozumiem nie ma ? Hmm ma ktoś pożyczyć jakiś stary proc na lga775 na parę dni ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FlywiN Opublikowano 16 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2008 (edytowane) omg jak ie masz skad proca to idz do jakies sklepu to ci zrobia upgrade biosu :D Kurna nie moge wiecej wycisnąć ;] http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=298526 DRAM V 2.1V CPU 1.4V NB V 1.30V SB V 1.02V CPU PLL V 1.5V Edytowane 16 Stycznia 2008 przez FlywiN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DANA Opublikowano 16 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2008 Od niedawna mam P5K-E wi-fi i generalnie jestem zadowolony, ale... ...co to za 122'C?! Czy ktoś też tak ma? Dodam jeszcze, że ten odczyt jest zarówno po włączeniu kompa jak i po 24h orthosa, więc podejrzewam raczej błąd czujnika czy odczytu po prostu, wszystkie inne odczyty się zmieniają, a ten nie. I co to jest za czujnik ten AUX? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FlywiN Opublikowano 16 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2008 hmm sprawdz czyms innym speedfan jest doniczego :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 17 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2008 (edytowane) DANA Ja bym tak chetnie ogladnol screena z 24 godzin Orthosa . Please Zrob to dla nas Tylko nie pisz czasem ze Ci myszy screena zjadly albo nie masz czym go zrobic albo wogole nie zrobiles screena po 24 godzinach bo zapomniales :/ zapodaj , a Ja ci obiecuje ze go wydrukuje i powiesze na scianie obo monitora a co do realiow Speedfana :) ot taka zabawka co tam pozwoli cos ustawic a gdzie indziej pokaze jakas glupote Temperatury na procach C2D sprawdzja najnowszym CoreTemp obecnie najnowsza wersja to 0.95.4 Edytowane 17 Stycznia 2008 przez Mario2k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DdK Opublikowano 17 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2008 Ten AUX to norma ;] tak czasem bywa tez mam tyle. Jesli chodzi o CoreTemp to chyba obila mi sie o uszy wersja 0.96 ;> wiec chyba jest nowsza od tej ktora proponuje Mario ale jak to sie ma do sprawdzania i realnych temp to nie mam pojecia ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darok Opublikowano 17 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2008 Panowie jak wgrać starszy bios do płyty,obecnie siedze na 705 ale coś mi nie pasuje chce wrócić na 603 ,starego nie mogę wgrać bo mi wyskakuje ze to starsza wersja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yin-Yang Opublikowano 17 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2008 Panowie jak wgrać starszy bios do płyty,obecnie siedze na 705 ale coś mi nie pasuje chce wrócić na 603 ,starego nie mogę wgrać bo mi wyskakuje ze to starsza wersjaByło opisywane wcześniej. Reset podczas ładowania biosu i podmiana nazwy 603 na default'ową (jest na CD). Działa i jest bezpieczne (testowałem kilka razy) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Subon Opublikowano 17 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2008 Ponawiam moje wczesniejsze pytanie : Czy jest mozliwosc zmiany vcore pod Windowsem dla mojej MOBO ? Bez zmiany napiecia elegancko smiga na 265x11 (memki 675) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FlywiN Opublikowano 17 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2008 (edytowane) Panowie mam problem komp niechce mi wstać czasem pomaga wyjcie bateri i reset BIOSu ale to na jedno uruchomienie nie wiem co jest czy mobo robi wysiadke? czy co? jaja sa takie jak napoczatku odpalałem na pajaka puźniej chcailem wlozyc wszytko do budy i nie odpala w budzie :| :/ PS ver BIOS to 705 proszę o pomoc! Edytowane 20 Stycznia 2008 przez FlywiN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DANA Opublikowano 18 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2008 DANA Ja bym tak chetnie ogladnol screena z 24 godzin Orthosa . Please Zrob to dla nas Tylko nie pisz czasem ze Ci myszy screena zjadly albo nie masz czym go zrobic albo wogole nie zrobiles screena po 24 godzinach bo zapomniales :/ zapodaj , a Ja ci obiecuje ze go wydrukuje i powiesze na scianie obo monitora Czytanie ze zrozumieniem sprawia problemy od dawna czy tylko tak masz ostatnio? Specjalnie dla ciebie Mario2k napiszę jeszcze raz: AUX: 122'C przy zimnym procku jak i po 24h orthosa - ta temperatura która mnie martwi jest stała bez względu na obciążenie czy czas aktywności kompa. No prościej się nie da... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darok Opublikowano 19 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2008 Od niedawna mam P5K-E wi-fi i generalnie jestem zadowolony, ale... ...co to za 122'C?! Czy ktoś też tak ma? Dodam jeszcze, że ten odczyt jest zarówno po włączeniu kompa jak i po 24h orthosa, więc podejrzewam raczej błąd czujnika czy odczytu po prostu, wszystkie inne odczyty się zmieniają, a ten nie. I co to jest za czujnik ten AUX? Wez to olej mam tak samo jak cię to drażni to wyłącz to w speedfanie i po sprawie naprawdę nie ma co sie martwić :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
duniek Opublikowano 19 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2008 Mam problem, dzisiaj rano zrobilem upgrade biosu swojego mobasa z podpisu zapodalem najnowsza dostepna wersje i to chyba zalatwilo ja na amen. Jak narazie nie pomaga clear cmos i wyjecie baterii, plyta sie uruchamia ale wentylatory wyja na max obrotach i na tym koniec. Mial juz kots moze taki przypadek, jakies pomysly. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rav85 Opublikowano 19 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2008 zrób 5 razy reset, odczekaj potem, wyłącz kompa, znowu 5 razy reset może zaskoczy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
duniek Opublikowano 19 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2008 Restartowanie, wylaczanie nie dawalo zadnego efektu pomoglo wyciagniecie 3 kostek pamieci i plyta ruszyla. Pol dnia palowania ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rav85 Opublikowano 21 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2008 ja ostatnio zasadziłem kopa z rozbiegu po po wgraniu biosu 0906 nie zaskakiwał i po magicznym kopie ruszył lol Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 21 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2008 (edytowane) czy wie ktos jakie fsb uzyskuje ta płyta - Asus P5K-E WIFI, szukam czegos do E8400, Edytowane 21 Stycznia 2008 przez naxt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...