gronio89 Opublikowano 10 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2009 najlepiej to sobie sprawdz:) ustaw na jakims napieciu jak najnizszy spadek i potem przestaw troche w dol albo w gore:) zobaczysz jak to z tym jest u Ciebie. czy bedzie wieksze napieci czy tez mniejszy vdrop. pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brolly666 Opublikowano 14 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2009 Mam mobo p5kc najnowszy bios procek ram wszytko jak w sygnaturce na dole. Mo problem polega na tym ze nie moge zmienic ani fsb ani mnoznika i za cholere nie wiem o co chodzi ustawilem na manual ale to nic nie daje... Prosze o pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boru91 Opublikowano 14 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2009 no jeżeli mnożnika nie możesz ustawić to wyłącz EIST... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brolly666 Opublikowano 14 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2009 W ktorej zakladce to znajde?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boru91 Opublikowano 14 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2009 (edytowane) tzn ja nie mam tej płyty,ale powinno być to w zakładce, gdzie są opcje podkręcania...albo jakaś advenced configuration coś takiego... Edytowane 14 Marca 2009 przez sly44 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brolly666 Opublikowano 14 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2009 Jesli to jest cala nazwa a nie jais skrot to nie ma czegos takiegow wlasnie sparwdzalem... fsb tez nie moge w ogole ruszyc i fsb na pamieciach mam max 800 nie ma 1066 chociaz i procek i plyta powinny to obslugiwac... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boru91 Opublikowano 14 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2009 (edytowane) tzn sorry nie powiedziałem,ale ja podałem skrót u Ciebie pewnie jest pod pełną nazwą... przeszukałes wszystkie zakładki BIOSu ? Jezeli tej fukncji nie ma to poszukaj C1E odpowiada za to samo... a co do FSB to może restart BIOSu ?sam nie wiem ,pokombinuj nie mam pomysłów.. Edytowane 14 Marca 2009 przez sly44 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brolly666 Opublikowano 14 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2009 (edytowane) Bios przywracalem do ustatiwien domyslnych wgrywalem go od nowa i to samo... ide poszukac tego C1E Niestety w niczym to nie pomoglo :( jakie spomysly jeszcze?? Edytowane 14 Marca 2009 przez brolly666 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boru91 Opublikowano 14 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2009 no dobrze,ale nie pomogło w zmianie mnożnika? znalazłeś tę funkcje ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brolly666 Opublikowano 15 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2009 Znalazlem C1E wylaczylem i dalej nie moge zminic ani mnoznika ani fsb... naprawd enie wiem jzu o co chodzi.. mobo ma zablokowane podkrecanie?? procsor jakis wadliwy?? A co najgorsza szukam w necie i nie moge znalezc drugiego takiego przypadku... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m_lesiu Opublikowano 15 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2009 Wpisujesz nowe wartości ręcznie, czy po prostu naciskasz Enter, myśląc że się powinna rozwinąć lista? To drugie nie przejdzie ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boru91 Opublikowano 15 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2009 No właśnie wpisujesz sobie FSB recznie i potem zatwierdzasz ENTERem ... to musi sie podkręcić ! :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brolly666 Opublikowano 15 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2009 Ehh wstyd sie przyznac ale fakt faktem cza bylo wpisac recznie pierwszy raz sie spotkalem z takim czyms zamiast listy... Thx za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boru91 Opublikowano 15 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2009 (edytowane) możesz wpisać ręcznie i możesz też przytrzymać "+" ;)a ten mnożnik?? udało Ci się go zmienić ? Edytowane 15 Marca 2009 przez sly44 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brolly666 Opublikowano 15 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2009 Nie mnoznik niestety stoi w miejscu ale procek jest juz stabilnie na 3,2 ghz i 260 fsb wiece nie leci bez zmiany napiecia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boru91 Opublikowano 15 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2009 wykręć go na 3,5Ghz i podnieś o 1 oczko wyżej VCPU jak niestabilnie to o 2... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brolly666 Opublikowano 15 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2009 Vcpu na 1.270 i 290 fsb rowna sie stabilne 3,6 ghz ale procek przy liczeniu pi ma kolo 60 stopni wiec zostaiwe na 3,5ghz i ciut mniejszym napieciu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kafarx Opublikowano 27 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2009 Hejka. Mam płyte p5k se i mam pytanie czy jest sens robić update biosu i co to da nowego ?? Który bios najlepiej pobrać?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boru91 Opublikowano 27 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2009 zawsze warto mieć najnowszy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 27 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2009 Nie robic poki wszystko dziala poprawnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boru91 Opublikowano 27 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2009 robić robić... zawsze możesz uzyskać lepsze OC bo np stary BIOS "gryzł" sie trochę z PAMIĘCIAMI ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 18 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2009 miał ktos z was doczynienia z plytą p5k ws ? troche szukałem ale dużo nie znalazłem jak sie podkręca, jakie ma zasilanie procka itp. moze jest rozwinieciem jakiejś bardziej normalnej plyty asusa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavel54 Opublikowano 18 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2009 Dzisiaj stałem się posiadaczem P5K Premium i mam 2 pytania: jaki jest vdroop na ramie bo nie mogę znaleźć i jak wyłączyć to że jak wyłączam kompa to on automatycznie się sam znowu włącza :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 27 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2009 (edytowane) mam problem z moim p5k ws uruchamia sie tylko po wyczyszczenia cmosa, gdy cokolwiek zapisze choćby ustawienia domyślne to juz nie wstaje. ehh proc to pdc 2180 2x1gb ramu geforce 7600gt zasilator modecom fell III 350W kurde co robic? Edytowane 27 Maja 2009 przez Fidel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
better Opublikowano 27 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2009 zmien zasilacz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kalamitka Opublikowano 27 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2009 zmien zasilacz Myślę, że do tego konfingu jest on wystarczający. Sprawdziłbym mobo w miarę możliwości procka, płytę. Napisz jeszcze jaki masz dokładnie ram, bo te płyty mają z niektórymi problemy. Sprawa dotyczy napięcia przy jakich startują kości ram. Pozdrawiam!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 27 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2009 (edytowane) mam A-data gaming series 800 5-5-5-12 1.9V-2.1V EDIT: zwiększenie napięcia pamięci do 2V nic nie dalo zmiana zasilacza na inny sprawny tez Edytowane 27 Maja 2009 przez Fidel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kądziel Opublikowano 21 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2009 troche odkopie. siedzialem miesiac na innej platformie wiec asus p5k-e wifi lezal na parapecie i nie byl uzywany. doszlo co do czego ,powrot do aska. podlaczylem caly sprzet , bios zrestartowany i dwie opcje o wyboru. F1 - sam ustawiam bios , po wyjsciu otrzymuje "Chassis Intruded Fatal Error System Halted" F2 - ustawienia standardowe , wchodzi mi do systemu z poprzedniej platformy po chwili blue screen i powrot do erroru "Chassis Intruded Fatal Error System Halted" Zmienialem baterie na mobo , przekładalem memy , dysk sprawny. W internecie brak konkretnej odpowiedzi. Jutro bede fleszowac bios moze cos da. W biosie brak jakiegokolwiek ustawienia dotyczacego wylaczenia jakiegos czujnika czy cos w tym stylu. Na mobo zworki ustawiony standardowo.Jakies propozycje ? procek 8400 zasilacz corsair hx520 memy transcend 2x1gb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeku Opublikowano 22 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2009 Odpalasz system, który był postawiony na poprzedniej platformie? To zostaje Ci chyba tylko jedno format c: i nowa winda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kądziel Opublikowano 22 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2009 jak mam sformatowac skoro po wyjsciu z biosu i ustawieniu bootowalnosci nie moge nic zrobic bo mam ten blad ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...