metal Opublikowano 11 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2007 Dioda to element półprzewodnikowy na który podaje sie napiecie zgodnie z jego polaryzacją - fakt, czasy gdy sam "kleciłem" jakies układziki dawno minęły ale chyba aż tak wiele sie nie zmieniło? Pojawiły sie diody które działają "w obie" strony? no u mnie tak jest, że jak podepnę wtyczkę od diody hdd napisem w dół, to nie działa, a jak w górę, to działa [: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yin-Yang Opublikowano 11 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2007 no u mnie tak jest, że jak podepnę wtyczkę od diody hdd napisem w dół, to nie działa, a jak w górę, to działa [:wow :) Przeczytaj DOKŁADNIE w czym problem. Dioda ponoć świeci "słabiej" niz poprzednio - zmiana "napisem do dołu" bądź "w góre" (jakie "fachowe" okreslenie :D ) raczej nie wpłynie na zmianę "intensywności świecenia" Jeżeli dioda to jedyny kłopot jaki masz z płytą to powinienes być szczesliwy. Zmień diodę na inną i po sprawie. W nowej obudowie jest pewnie zwykła dioda o szerokim kącie świecenia - w poprzedniej "hiper-jasna" o wąskim kącie - stąd wrażenie że nowa świeci "słabiej" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 11 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2007 wow :) Przeczytaj DOKŁADNIE w czym problem. Dioda ponoć świeci "słabiej" niz poprzednio - zmiana "napisem do dołu" bądź "w góre" (jakie "fachowe" okreslenie :D ) raczej nie wpłynie na zmianę "intensywności świecenia" no a jak miałem to inaczej opisać? ;d [; hehe, fachowe czy nie fachowe ale wiadomo o co chodzi :) a przeczytać dokładnie, przeczytałem... ale pokombinować zawsze można, a nóż coś da ;d hehe nie? [: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yin-Yang Opublikowano 11 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2007 (edytowane) Beta 0501 sie pokazał - o zmianach nic nie wiadomo - lece do dom załadowac Na peirwszy strzał ta "nowość" nic nie wprowadza. Co wiecej po załadowaniu korzysta z profilu utworzonego w 404. Każda poprzednia zmiana biosu wymagała ręcznej modyfikacji ustawień - tu komp odpalił z template 0404 Edytowane 12 Lipca 2007 przez Yin-Yang Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojrakrock Opublikowano 11 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2007 chlodzenie zdemontowane (troche sie napocilem :P) przesmarowane AS i zalozone, teraz tylko czekam na ramy i zasilacz z gwarancji :( btw u was tez gorny radiator (ten nie polaczony) stoi tak krzywo? Ja podlozylem mu patyczek od lizaka aby stal i przywieral rowno :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
acrobat13 Opublikowano 12 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2007 (edytowane) Zaciemnienie pokoju i zmiana obudowy (moze kupic kilka/kilkanaście i potestować) na pewno rozwiążą Twój problem Zaciemnienie pokoju - swieci troszke lepiej, lecz to mnei nie zadowala. Innej obudowy nie kupie bo ta mi sie podoba. btw u was tez gorny radiator (ten nie polaczony) stoi tak krzywo? Ja podlozylem mu patyczek od lizaka aby stal i przywieral rowno :P Lata jak szalony.. zostawilem to i nie mam zamiaru sie tym bawic dolega czy nie dolega.. tak zrobili - ich problem. :) Edytowane 12 Lipca 2007 przez acrobat13 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojrakrock Opublikowano 12 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2007 u mnie to teraz wyglada tak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
acrobat13 Opublikowano 13 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2007 Wroce jeszcze raz do problemu wlaczania kompa.. Wlaczam pc -> start calosci (wentylatory itp) na 2-3 sek -> wyłacza sie -> po chwili znowu sie wlacza i jest ok. Nie chodzi tu o to ze nie mogla wystartowac przez oc, dzieje sie tak nawet jak nic nie jest podkrecone. Jest do dość denerwujace (i czy tylko denerwujace..), dzieje sie tak jesli wyłącze listwe zasilajaca (a musze ja wylaczac- z takiego powodu ze pod nia nie jest podpiety tylko pc). Co z tym zrobic? Problem jest znany pisano m. in. na forum asusa (topic: link. Probowalem niektorych rozwiazan tego problemu, ale bez skutku. Wg mnie to nie jest normalne zachowanie plyty. Nie chce sie pewnego pieknego dnia obudzic bez zawartosci dyskow polaczonych w raid 0.. Ah, jeszcze jedno. Yotomeczek napisal o p5k - "ubogi do bolu monitoring napięć". To P5K deluxe ma niby rozbudowany? Ma monitoring VCORE, 3.3+, 5+ i 12+. To jest rozbudowyany monitoring? A gdzie v ramu, nb, sb itd? eh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojrakrock Opublikowano 13 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2007 (edytowane) a ja mam pytanie troche z innej beczki, poza standartowym zasilaniem 24 piny i 4 piny jest jakby wejscie na jeszcze 4 (lacznie 8 ) ktos mnie olsni? :) Edytowane 13 Lipca 2007 przez chojrakrock Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DdK Opublikowano 14 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2007 Ehm pewnie lame to bedzie ale ;P czy ktos probowal E6750 na p5k ? bo niby podpialem wszystko no i... monitor w ogole nie zaskakuje ;p dodam ze na ramach 2x512 800mhz geli.. ;> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobih Opublikowano 14 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2007 zapewne mobo obudzi sie jak uzyjesz inne cpu bez 50 na koncu w nazwie. biosik musisz nowy wrzucic. wczoraj tez to mialem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
plwr Opublikowano 14 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2007 a ja mam pytanie troche z innej beczki, poza standartowym zasilaniem 24 piny i 4 piny jest jakby wejscie na jeszcze 4 (lacznie 8 ) ktos mnie olsni? :) może ja również się podepnę .do czego , albo co zasilają te dodatkowe cztery piny? ja osobiście je podpiołem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojrakrock Opublikowano 14 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2007 ja musze czekac na ramy bede mial je dopiero w poniedzialek najszybciej :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vojt Opublikowano 14 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2007 (edytowane) Ehm pewnie lame to bedzie ale ;P czy ktos probowal E6750 na p5k ? bo niby podpialem wszystko no i... monitor w ogole nie zaskakuje ;p dodam ze na ramach 2x512 800mhz geli.. ;> Na P5K Delux jest tak samo, bios fabryczny na nowej płycie nie rozpoznaje kodu procesora (E 6750), na dzień dobry trzeba załadować nowy biosik. EDIT: Dla zainteresowanych Scythe Ninja Plus na P5K Dlx. Wentylator wchodzi 1,5 cm nad pamięciami. Edytowane 14 Lipca 2007 przez vojt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
INTELigent Opublikowano 16 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2007 :D Witam, Między innymi dzięki Waszym opiniom zamówiłem P5K-E/WiFi-AP. Póki co to mam jedną wątpliwość - czy PCI płyty obsłuży moją leciwą SB Live (CT4760). :mur: Proszę o informacje na ten temat. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojrakrock Opublikowano 16 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2007 ja tez uzywam takiego sound blastera, dzis powieniem miec ramy to wszystko odpale i dam znac ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 16 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2007 A czemu mialby nie obsluzyc?? Normalnie dziala vojt pisalem o ninji w testach coolerow cpu. Zalozenie wentylatorka komplikuje sprawe jeszcze bardziej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macek Opublikowano 16 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2007 a czy zakładał ktoś Thermalright Ultra-120 eXtreme na tą płytę, ciekawe czy wejdzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darok Opublikowano 16 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2007 Dzisiaj dotarła do mnie 2 parka patriotów i cos bardzo nie chca działac na dlx. Tzn na 800 mhz 4-4-4-12 jest ok ale o 1000mhz 5-5-5-15 2.3v mozna zapomniec po 10 minutach memtestu wywala błedy bios 404 ,nawiew dany wentyl 12 cm ,zwiekszanie napiecia na chipsecie nic nie daje ma ktos jakies pomysły co by tu jeszcze poprzestawiac <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojrakrock Opublikowano 16 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2007 Dzisiaj dotarła do mnie 2 parka patriotów i cos bardzo nie chca działac na dlx. Tzn na 800 mhz 4-4-4-12 jest ok ale o 1000mhz 5-5-5-15 2.3v mozna zapomniec po 10 minutach memtestu wywala błedy bios 404 ,nawiew dany wentyl 12 cm ,zwiekszanie napiecia na chipsecie nic nie daje ma ktos jakies pomysły co by tu jeszcze poprzestawiac <_<masz 2T? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vojt Opublikowano 16 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2007 A czemu mialby nie obsluzyc?? Normalnie dziala vojt pisalem o ninji w testach coolerow cpu. Zalozenie wentylatorka komplikuje sprawe jeszcze bardziej Nic nie komplikuje, mam Ninje Plus z dużym wentylem który spokojnie wchodzi 1,5 cm nad pamięciami, nic nie przeszkadza. Założenie Ninji zajęło mi jakieś 15 minut, sam radiator najbliżej ma do radiatora mosfetów (1-2 mm) ale go nie dotyka ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojrakrock Opublikowano 16 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2007 ja narazie robilem przymiarki na sucho ze tak powiem i nie powinno byc problemow z zalozeniem ninjy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darok Opublikowano 16 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2007 masz 2T?Mam 2t ale nie mam juz pomysłów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojrakrock Opublikowano 16 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2007 moj limit pomyslow skonczyl sie dzis w pracy wiec niestety nie pomoge :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marjuszo Opublikowano 16 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2007 mam pytanko, a stawiał już ktoś RAIDA na asusie p5k ?(nie dlx) bo z tego: http://return.com.pl/tow_szczegoly.php?tow...p;gru_id=35,165 i tego: http://www.asus.com/products.aspx?l1=3&...amp;modelmenu=2 wynika że RAID mozna postawić tylko na zew. złączu sata i tym po lewej stronie wejsc PCI, między PCIE-E ;/, jezeli sie nie myle to kaplica...bo raid dla mnie to rzecz ważna tak jak i cena płyt ok 400zł. szkoda ze ABIT IP35-E nie ma raida, bo bralbym go odrazu :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 16 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2007 kabel to ok 30 zł więć lepiej już kupić kartę pci z kontrolerem z raidem za ok 40-50zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość aqiulino Opublikowano 16 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2007 Dzisiaj dotarła do mnie 2 parka patriotów i cos bardzo nie chca działac na dlx. Tzn na 800 mhz 4-4-4-12 jest ok ale o 1000mhz 5-5-5-15 2.3v mozna zapomniec po 10 minutach memtestu wywala błedy bios 404 ,nawiew dany wentyl 12 cm ,zwiekszanie napiecia na chipsecie nic nie daje ma ktos jakies pomysły co by tu jeszcze poprzestawiac <_<Nie dziala na 2,3V to daj im 2,4V <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matchaus Opublikowano 17 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2007 Nie dziala na 2,3V to daj im 2,4V <_< Całkowicie zgadzam się z aqiulino! Te kostki bardzo lubią wyższe napięcie. Przy 2,4 nie powinieneś mieć problemów (na 1000MHz). Generalnie - RAM naprawdę dobry, choć chimeryczny :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darok Opublikowano 17 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2007 Całkowicie zgadzam się z aqiulino! Te kostki bardzo lubią wyższe napięcie. Przy 2,4 nie powinieneś mieć problemów (na 1000MHz). Generalnie - RAM naprawdę dobry, choć chimeryczny :) Wymieniłem na drugą pare podniosłem napiecie na mostki i juz jest lepiej testy na szybko w memtest 86 ponad godzina jest ok wczesniej po 10 min były erory .Teraz leca na 2.3 zobaczymy co dalej mało czasu na testy i te upały :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m@rcinpl Opublikowano 17 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2007 Wymieniłem na drugą pare podniosłem napiecie na mostki i juz jest lepiej testy na szybko w memtest 86 ponad godzina jest ok wczesniej po 10 min były erory .Teraz leca na 2.3 zobaczymy co dalej mało czasu na testy i te upały :-PWeź olej testy i memtesty, ja przynajmniej tak zrobiłem. Moje Hz'ki ( 4GB ) wywalają sie w Orthosie przy 1000 4-4-4-12 2.2V po paru minutach. Gry, programy Spi 32 MB i cała reszta chodzi bez zająknięcia a do tego używam kompa, więc się nie przejmuję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...