chojrakrock Opublikowano 31 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2007 jakie macie temp na NB? u mnie przy dlugim graniu jest okolo 50" bez zadnego nawiewu, chyba bede musial tam cos dac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 31 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2007 Na jakim napięciu OCZ-ty robią to co napisałeś powyżej? Testowałeś same REAPER-y bez CRUCIAL? mam też te ramki i interesuje mnie jak one chodzą na P5K. 2.55v ja na codzien mam same reapery .. cruciale mam bo moj kolega sklada platforme na c2d i jeszcze nie ma mobo.. OCZ robia z grubsza: 500 4-4-4-4 na 2.4 glebiej nie chcialo mi sie testowac .. ale na 2.55 robia 520 4-4-4-4 co jest fsb wallem mojego procka (1:1) i 635 5-5-5-5 tak jak wyzej ino na (4:5) jak bylem u ryby na kaskadzie to przy zimnie proc robil cos kolo 570fsb .. i memki 540-550 na 4-4-4-4 sie konczyly .. teraz w gda mielismy komplet reaperów ktore robily 620 5-4-4-4 .. wiec generalnie to raczej dobre pamieci w moim mniemaniu ... ale ja nie mam extremalnych wymagan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOL_XD Opublikowano 31 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2007 A ja mam takie pytanko, jak płyta P5K-E będzie się sprawować z C2D E6600 i pamięciami OCZ Platinium 2 x 1 GB, czy mogą wystąpić jakieś ewentualne problemy? Prosił bym o szybka odpowiedz, gdyż dziś albo jutro muszę zakupić płytę (zastanawiam się jeszcze nad P5B Deluxe WiFi - może lepszy wybór do tej konfiguracji jaka podałem?) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bjabrzyk Opublikowano 31 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2007 mam p5k i podobny (ale inny ;)proc ) no i te nieszczęsne pamieci... zawiodłem się na nich ;( ;( może poszukaj czegoś innego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojrakrock Opublikowano 31 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2007 moze doloz troche do takich co ja mam? dalem 430zl za 2x1gb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DdK Opublikowano 31 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2007 Albo Special Opsy wez ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
plwr Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2007 jakie macie temp na NB? u mnie przy dlugim graniu jest okolo 50" bez zadnego nawiewu, chyba bede musial tam cos dac u mnie jest taka sama temp . przy takich podniesionych ustawieniach pamiątek masz dodatkowy nawiew na nie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojooo Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2007 mam problem .. kupilem dzisiaj p5k dlx i chodzi jak krowa ... przy uruchomieniu jak dochodzi do ekranu gdzie jest pokazane ladowanie sie windy to laduje mi sie 3 minuty!! co za gowno! ... myslalem ze jak rowniez kupie te mobo to chociaz bez problemu rozpozna moje memki a tu [gluteus maximus] ... dalej pc2 6400 a co najfajniejsze widzi je jako ddr3 :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
acrobat13 Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2007 mam problem .. kupilem dzisiaj p5k dlx i chodzi jak krowa ... przy uruchomieniu jak dochodzi do ekranu gdzie jest pokazane ladowanie sie windy to laduje mi sie 3 minuty!! co za gowno! ... myslalem ze jak rowniez kupie te mobo to chociaz bez problemu rozpozna moje memki a tu [gluteus maximus] ... dalej pc2 6400 a co najfajniejsze widzi je jako ddr3 :| Co do ladowania windowsa, zobacz czy masz naped optyczny ustawiony na master (jesli masz naped ata).. Co za problem zmienic ustawienie memek na manual i samemu je odpowiednio ustawic..? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojooo Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2007 i tak zrobilem .... poprzednio mialem strikera extreme i bylo wszystko wporzadku a teraz ... mam 2 napedy to ktory mam tak zrobic ? w ogole wszystko strasznie wolno mi chodzi ... a i powiedzcie skad mam zainstalowac PCI Device ... wkladam plytke od mobo i nie znajduje .... od grafy rowniez Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
birdman Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Co do ladowania windowsa, zobacz czy masz naped optyczny ustawiony na master (jesli masz naped ata).. Co za problem zmienic ustawienie memek na manual i samemu je odpowiednio ustawic..? a co to za numer z tym napedem? mam p5k-e i wlasnie walki z napedem: tacka sie wysowac nie chce; no i ogolnie to ladowanie systemu bylo szybsze na moim starym poczciwym bartonie; a no i dodatkowo jak odpalam core temp 095 to komp zalicza reset... ktos ma pomysl od czego to? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojooo Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2007 (edytowane) a o co biega z tym PCI Device ?? ... aha chyba juz wiem . Pewnie to cos zwiazane jest z zintegrowana muza . Ale nie rozumiem czemu taki wołowaty jest strasznie ... programy wolno sie otwieraja ... ehh Edytowane 2 Sierpnia 2007 przez wojooo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaba1978 Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Ale nie rozumiem czemu taki wołowaty jest strasznie ... programy wolno sie otwieraja ... ehh Ja jakos problemow z ta plytka nie mam :wink: tak na marginesie po asusie p5w64 jest moja najlepsza plytka jaka mialem :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loon Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2007 i dodatkowo jak odpalam core temp 095 to komp zalicza reset... ktos ma pomysl od czego to? Bo coretemp 0.95 zalicza reset. Uzyj 0.94 i bedzie po klopcie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojooo Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2007 ale dalej nie rozumiem dlaczego tak wolno mi wszystko chodzi!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2007 a winde przeinstalowałeś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojooo Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2007 a winde przeinstalowałeś? hmmmm myslisz ze to moze byc przyczyna ? ... nie i nie robilem tego od 2 zmian mobo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaba1978 Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2007 hmmmm myslisz ze to moze byc przyczyna ? ... nie i nie robilem tego od 2 zmian moboKolego ja nawet robie formata po wymianie pamieci :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2007 (edytowane) format to podstawa :) .. nie i nie robilem tego od 2 zmian moboPrzeinstaluj dzisiaj i daj znać :) Edytowane 3 Sierpnia 2007 przez szpachla2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojooo Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2007 i tak zamierzalem dzisiaj to zrobic ;) tak przy okazji instalowac viste czy nalej na xp jechac ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yin-Yang Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2007 hmmmm myslisz ze to moze byc przyczyna ? ... nie i nie robilem tego od 2 zmian moboDość retoryczne pytanie - zmiana chipsetu bez reinstalki Wina? Dziwne że w ogóle wstał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2007 często wstają, ja ostatnio wymieniałem wszystkie tajle i winda ruszyła :) nie polecam Visty. z mojej strony koniec OT. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojooo Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2007 juz jestem na swiezym sofcie i jak na razie dziala ołkej ... ale to swiezyzna wiec zobaczymy za pare godzin co i jak ... Jak w tej mobo mozna zmniejszac napiecie do wszystkich wiatrakow? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2007 speedfan. użyj opcji szukaj albo zaczne cie kasować po 2 dyszki od porady :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojooo Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2007 hehe ;) tylkow tym problem ze speed fan w ogole nie dziala jak zmieniam w nim napiecie .... w biosie nie mozna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2007 juz jestem na swiezym sofcie i jak na razie dziala ołkej ... ale to swiezyzna wiec zobaczymy za pare godzin co i jak ... Jak w tej mobo mozna zmniejszac napiecie do wszystkich wiatrakow? speedfan. użyj opcji szukaj albo zaczne cie kasować po 2 dyszki od porady :) hehe ;) tylkow tym problem ze speed fan w ogole nie dziala jak zmieniam w nim napiecie .... w biosie nie mozna no wlasnie dzis sie zaczelem tym bawic bo juz mnie wkurzał halas.. poki co wiem tyle CPU_FAN (prawy górny rog) - regulacja NIE DZIALA! CHA_FAN1 (ponizej proca po prawej od NB) - regulacja DZIAŁA! w speedfanie SPEED01 PWR_FAN (nad sata) - regulacja nie dziala :/ reszty nie sprawdzalem .. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2007 (edytowane) 1. Opcja w biosie - CPU Q-FAN Control - DISABLED 2. Opcja w biosie - Chassis Q-FAN Control - DISABLED 3. Jakikolwiek wentyl z 2 kalblami (+ i -) :) Podłączenie: instrukcja strona 2-3 (p5k green) -Prawy góry róg - CPU_FAN - (w speedfan - Speed02) -Po lewej od NB - CHA_FAN1 - (w speedfan - Speed01) na tych dwóch regulacja działa, na innych nie. 4. po 2 dyszki na konto :) edit (chyba czwarty już) instrukcja strona 2-34. Only CPU_FN and CHA_FAN 1-2 connectors support the asus q-fan 2 Feature. Czyli teoretycznie na CHA_FAN2 też jest regulacja ale napewno nie w speedfanie :cry: a ten biosik ktoś już testował???? 603 Edytowane 4 Sierpnia 2007 przez szpachla2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2007 a ten biosik ktoś już testował???? 603ja jade na 0507.. a co do kontorli to mowi z doswiadczenia... sprawdzalem .. i CPU fan nie dziala mi regulacja na zadnym "Speed" w speedfanie .. dawalem all na 0 i sie nie zatrzymaly mi wiatraki no chyab ze musi byc disabled ten caly q-fan i wtedy dziala .. to jeszcze sprawdze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2007 (edytowane) No, musi być na DIS. Kiedyś na asrocku to testowałem. Jak jest na EN to nie działa speedfan. co do doświadczenia... najpierw skladam i jak wszystko działa to czytam instrukcje, tak... dla relaxu. też mam 507...ale tak pytałem, może jest ktoś chętny żeby potestować. Edytowane 4 Sierpnia 2007 przez szpachla2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojooo Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2007 to tez nic nie daje ... dalej nie dziala Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...