Skocz do zawartości
Jacek-Placek

Asus P5k/p5k3/wifi/deluxe, Intel P35

Rekomendowane odpowiedzi

Na jakim napięciu OCZ-ty robią to co napisałeś powyżej?

Testowałeś same REAPER-y bez CRUCIAL?

mam też te ramki i interesuje mnie jak one chodzą na P5K.

2.55v

ja na codzien mam same reapery .. cruciale mam bo moj kolega sklada platforme na c2d i jeszcze nie ma mobo..

OCZ robia z grubsza:

500 4-4-4-4 na 2.4

glebiej nie chcialo mi sie testowac ..

ale na 2.55

robia 520 4-4-4-4 co jest fsb wallem mojego procka (1:1)

i 635 5-5-5-5 tak jak wyzej ino na (4:5)

jak bylem u ryby na kaskadzie to przy zimnie proc robil cos kolo 570fsb .. i memki 540-550 na 4-4-4-4 sie konczyly ..

teraz w gda mielismy komplet reaperów ktore robily 620 5-4-4-4 .. wiec generalnie to raczej dobre pamieci w moim mniemaniu ...

ale ja nie mam extremalnych wymagan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja mam takie pytanko, jak płyta P5K-E będzie się sprawować z C2D E6600 i pamięciami OCZ Platinium 2 x 1 GB, czy mogą wystąpić jakieś ewentualne problemy? Prosił bym o szybka odpowiedz, gdyż dziś albo jutro muszę zakupić płytę (zastanawiam się jeszcze nad P5B Deluxe WiFi - może lepszy wybór do tej konfiguracji jaka podałem?)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jakie macie temp na NB? u mnie przy dlugim graniu jest okolo 50" bez zadnego nawiewu, chyba bede musial tam cos dac

u mnie jest taka sama temp .

przy takich podniesionych ustawieniach pamiątek masz dodatkowy nawiew na nie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam problem .. kupilem dzisiaj p5k dlx i chodzi jak krowa ... przy uruchomieniu jak dochodzi do ekranu gdzie jest pokazane ladowanie sie windy to laduje mi sie 3 minuty!! co za gowno! ... myslalem ze jak rowniez kupie te mobo to chociaz bez problemu rozpozna moje memki a tu [gluteus maximus] ... dalej pc2 6400 a co najfajniejsze widzi je jako ddr3 :|

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam problem .. kupilem dzisiaj p5k dlx i chodzi jak krowa ... przy uruchomieniu jak dochodzi do ekranu gdzie jest pokazane ladowanie sie windy to laduje mi sie 3 minuty!! co za gowno! ... myslalem ze jak rowniez kupie te mobo to chociaz bez problemu rozpozna moje memki a tu [gluteus maximus] ... dalej pc2 6400 a co najfajniejsze widzi je jako ddr3 :|

Co do ladowania windowsa, zobacz czy masz naped optyczny ustawiony na master (jesli masz naped ata)..

Co za problem zmienic ustawienie memek na manual i samemu je odpowiednio ustawic..?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i tak zrobilem .... poprzednio mialem strikera extreme i bylo wszystko wporzadku a teraz ... mam 2 napedy to ktory mam tak zrobic ? w ogole wszystko strasznie wolno mi chodzi ... a i powiedzcie skad mam zainstalowac PCI Device ... wkladam plytke od mobo i nie znajduje .... od grafy rowniez

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do ladowania windowsa, zobacz czy masz naped optyczny ustawiony na master (jesli masz naped ata)..

Co za problem zmienic ustawienie memek na manual i samemu je odpowiednio ustawic..?

a co to za numer z tym napedem? mam p5k-e i wlasnie walki z napedem: tacka sie wysowac nie chce; no i ogolnie to ladowanie systemu bylo szybsze na moim starym poczciwym bartonie; a no i dodatkowo jak odpalam core temp 095 to komp zalicza reset... ktos ma pomysl od czego to?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a o co biega z tym PCI Device ?? ... aha chyba juz wiem . Pewnie to cos zwiazane jest z zintegrowana muza .

Ale nie rozumiem czemu taki wołowaty jest strasznie ... programy wolno sie otwieraja ... ehh

Edytowane przez wojooo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

juz jestem na swiezym sofcie i jak na razie dziala ołkej ... ale to swiezyzna wiec zobaczymy za pare godzin co i jak ...

Jak w tej mobo mozna zmniejszac napiecie do wszystkich wiatrakow?

speedfan. użyj opcji szukaj albo zaczne cie kasować po 2 dyszki od porady :)

hehe ;) tylkow tym problem ze speed fan w ogole nie dziala jak zmieniam w nim napiecie .... w biosie nie mozna

no wlasnie dzis sie zaczelem tym bawic bo juz mnie wkurzał halas..

poki co wiem tyle

CPU_FAN (prawy górny rog) - regulacja NIE DZIALA!

CHA_FAN1 (ponizej proca po prawej od NB) - regulacja DZIAŁA! w speedfanie SPEED01

PWR_FAN (nad sata) - regulacja nie dziala :/

reszty nie sprawdzalem ..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. Opcja w biosie - CPU Q-FAN Control - DISABLED

2. Opcja w biosie - Chassis Q-FAN Control - DISABLED

3. Jakikolwiek wentyl z 2 kalblami (+ i -) :)

Podłączenie: instrukcja strona 2-3 (p5k green)

-Prawy góry róg - CPU_FAN - (w speedfan - Speed02)

-Po lewej od NB - CHA_FAN1 - (w speedfan - Speed01)

na tych dwóch regulacja działa, na innych nie.

4. po 2 dyszki na konto :)

edit (chyba czwarty już)

instrukcja strona 2-34. Only CPU_FN and CHA_FAN 1-2 connectors support the asus q-fan 2 Feature.

Czyli teoretycznie na CHA_FAN2 też jest regulacja ale napewno nie w speedfanie :cry:

a ten biosik ktoś już testował???? 603

Edytowane przez szpachla2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ten biosik ktoś już testował???? 603

ja jade na 0507..

a co do kontorli to mowi z doswiadczenia... sprawdzalem .. i CPU fan nie dziala mi regulacja na zadnym "Speed" w speedfanie ..

dawalem all na 0 i sie nie zatrzymaly mi wiatraki

no chyab ze musi byc disabled ten caly q-fan i wtedy dziala .. to jeszcze sprawdze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No, musi być na DIS. Kiedyś na asrocku to testowałem. Jak jest na EN to nie działa speedfan.

co do doświadczenia... najpierw skladam i jak wszystko działa to czytam instrukcje, tak... dla relaxu.

też mam 507...ale tak pytałem, może jest ktoś chętny żeby potestować.

Edytowane przez szpachla2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi