Avatar25 Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Panowie jak to jest obecnie ?? Lepiej kupic taka plytke jak tutaj w temacie czy jakas high end na chipsecie I965 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukash231 Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Na dniach składam kompa z zestawu e6750 i Asusa P5K-E WiFi i z tego co czytałem to na starcie musze od razu wgrać nowy BIOS aby procek dobrze chodził. I czy najnowszy BIOS do tej płyty to 0503 - (już ma ponad miesiąc) i czy komp mi wogóle odpali na tym procku bo jedni piszą że da się wejść do Biosu oraz go zmienić a inni że komp wcale nie odpala i trzeba załatwić jakiś starszy proc? Podobnie pytania już były ale nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi a jest to dla mnie ważne bo cięzko mi będzie załatwić inny proc na LGA775. Z góry dzięki za rady. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Valentine Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Mam pytanie :D Czym różni się P5K-E Deluxe od P5K-E? :D http://www.pcprojekt.pl/index.php?/p__kata...iFi_AP_Lga775_/ P5K-E http://www.pcprojekt.pl/index.php?/p__kata...iFi_AP_Lga775_/ P5K-E Deluxe Czym się te obie płyty główne różnią od P5K Deluxe oprócz barku drugiej karty sieciowej oraz innego chłodzenia? ;> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeoPL Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2007 A ja mam pytanie takie:czy te Asusy (zależy mi na P5KC) mają gniazdo PCI-E 2.0 czy nie?? Sam już nie wiem czytając w necie poniektóre komentarze. Za 2 miesiące chcę kupić coś na P35 i mam dylemat z tym portem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Monster Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Witam. Kupuje nowy komputer{E6850, GeForce 8800GTS 320MB, 2x1GB OCZ Platinum rev.2, BQ! 450W} I nie wiem jaką płytę główną wybrać. Zastanawiam się nad P5K i P5K-E, którą byście mi polecili?? Od razu mówię, że będę ostro kręcić(i to nie tylko 3,5GHz na coodzień) Z góry thx za odp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vojt Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Na dniach składam kompa z zestawu e6750 i Asusa P5K-E WiFi i z tego co czytałem to na starcie musze od razu wgrać nowy BIOS aby procek dobrze chodził. I czy najnowszy BIOS do tej płyty to 0503 - (już ma ponad miesiąc) i czy komp mi wogóle odpali na tym procku bo jedni piszą że da się wejść do Biosu oraz go zmienić a inni że komp wcale nie odpala i trzeba załatwić jakiś starszy proc? Podobnie pytania już były ale nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi a jest to dla mnie ważne bo cięzko mi będzie załatwić inny proc na LGA775. Z góry dzięki za rady. Na P5K Deluxe + E6750 na pewno da się wejść do biosu nawet jak płyta nie rozpoznaje kodu procesora i masz możliwość zmiany biosu bez konieczności żąglowania prockami. Co się tyczy e6750 + P5K-E Wifi to sprecyzuj swoje pytanie do tej właśnie konfiguracji a jakiś posiadacz ci odpowie, ale z tego co widzę to różnią się one tak na "oko" tylko chłodzeniem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bemx2k Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Monster Do ostrego krecenia to tylk o Asus 5PK Deluxe z 4fazowym zasilaniem 5PK powinien styknac do przecietnego oc . Zreszta zobacz w podpisach userow kto na czym i ile wyciska Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzperSon Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Monster Do ostrego krecenia to tylk o Asus 5PK Deluxe z 4fazowym zasilaniem 5PK powinien styknac do przecietnego oc . Zreszta zobacz w podpisach userow kto na czym i ile wyciska Tak z ciekawości spytam, skąd masz takie info? Na zwykłym P5K proce ponad 5GHz robią z vcore rzędu 1,8V. Z tego co ludziska piszą 3 fazy spokojnie wystarczą do mocnego OC, tyle że dwóch jajek, z extreme OC czterech dżąder może być już trudniej.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Monster Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2007 No ja do P5K vanilla to biore 2 jajowca(E6850) więc chyba powinna starczyć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojrakrock Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 widzieliscie? http://www.asus.pl/news_show.aspx?id=8100 ciekawe jak to sie ma w praktyce ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yin-Yang Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 widzieliscie? http://www.asus.pl/news_show.aspx?id=8100 ciekawe jak to sie ma w praktyce ;) Eva juz dość dawno to sprawdzał na swoim forum Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m@rcinpl Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Czy jest już bios działający z 1T do P5K Deluxe?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojrakrock Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Czy jest już bios działający z 1T do P5K Deluxe??narazie nie widzialem aby asus dodal jakis nowy bios Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yin-Yang Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Czy jest już bios działający z 1T do P5K Deluxe??Rozumiem że to joke ma być. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bjabrzyk Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 eeee.. dlaczego??? popatrz na tego newsa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yin-Yang Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 (edytowane) eeee.. dlaczego??? popatrz na tego newsaTo popatrz na tego newsa - post 243. Bios 501 który został opublikowany juz dość dawno Edytowane 23 Sierpnia 2007 przez Yin-Yang Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bjabrzyk Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 hmmm... a tak wogóle to u mnie też można zmienić na 1t teraz oblukałem..... kurde wogóle już nie wiem o co chodzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yin-Yang Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 kurde wogóle już nie wiem o co chodziJak to o co? News na stronie ASUSa pochodzi z 09 lipca czyli to juz zamierzchła historia ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bjabrzyk Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 aaaaaaaaaa no tak nie zauważyłem hahaahahahaha no ja już myślałem że coś nowego sie szykuje lol Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojrakrock Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 ups my mistake :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzperSon Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Z tego co tu wyczytałem wynika, że P5K Vanilla to fany sprzęcik tyle że ma spory vdroop. Moje pytanie brzmi, jak bardzo to przeszkadza to przy OC w granicach 3,6Ghz (vcore~1,45) i czy da się z tym żyć? Nie powoduje to problemów ze stabilnością? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trab Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 we wszystkich plytach asusa wystepuja podwojne restarty ?? chodzi mi glownie o model P5K-E i P5KR ???? a tak wogule warte uwagi sa te plyty sprawiaja jakies problemy ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojrakrock Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 we wszystkich plytach asusa wystepuja podwojne restarty ?? chodzi mi glownie o model P5K-E i P5KR ???? a tak wogule warte uwagi sa te plyty sprawiaja jakies problemy ???kazda z chipsetem P35 jesli sie nie myle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Avatar25 Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Hmm a jakie w ogole na P5K Vanilla mozna ustawic graniczne napiecia na procku pamiatkach i calej reszcie . Chodzi o w miare bezpieczne aby przypadkiem nie wysadzic sekcji zasilania tej 3-fazowej plyty ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojrakrock Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Hmm a jakie w ogole na P5K Vanilla mozna ustawic graniczne napiecia na procku pamiatkach i calej reszcie . Chodzi o w miare bezpieczne aby przypadkiem nie wysadzic sekcji zasilania tej 3-fazowej plyty ?ktos tu juz ja wysadzil zapytaj sie przy jakim napieciu :lol2: :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bjabrzyk Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2007 na vdropa można zrobić ołówkowego moda, zrobiłem i vcore stabilne jak skała Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2007 ktos tu juz ja wysadzil zapytaj sie przy jakim napieciu :lol2: :lol2:1.8V @ Quad Core @ 4.5GHz Na Dual Core do 1.96V dzialalo :lol2: Mobo dobre ale nie quadow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toman Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Hej, na P5K robi się Raid jak na P5B ?? via SATA & eSATA ?? Czy ktoś już tego próbował osobiście ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Hej, na P5K robi się Raid jak na P5B ?? via SATA & eSATA ?? Czy ktoś już tego próbował osobiście ??Do raid masz lepiej P5KR. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Avatar25 Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2007 na vdropa można zrobić ołówkowego moda, zrobiłem i vcore stabilne jak skałaHmm no tak ale w ktorym miejscu ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...