plwr Opublikowano 22 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2007 panowie czy bios 304 do p5k delux to beta czy normalny ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 22 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2007 Normal, beta to 0307. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
plwr Opublikowano 23 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2007 ok. zaraz mnie tu ukrzyżujecie ale gdzie można ściagnąć bios 304 do p5k delux przeszukałem angielska stronę asusa ,global ale tylko jest 202 .jak możecie to dajcie link Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 23 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2007 (edytowane) Jesli to nie pomoze... To jedynie tutaj znajdziesz pomoc... ;) Dla dociekliwych Vddr mod, Vdrop mod, Vmch mod CPU V Damper Option Edytowane 23 Maja 2007 przez Zulusman Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m@rcinpl Opublikowano 24 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2007 W końcu zmienili ceny na normalne http://www.komputronik.pl/Pamiec_DRAM/DDR3...talog,kat,5825/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Witto Opublikowano 24 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2007 Zulusman Robiłeś może tego Vdroop moda? Moja płyta ma kosmicznego vdroopa, ustawiam w Biosie 1,4375 a płyta daje w IDLE ~1,4 Load 1,34 !!! Dzisiaj wieczorkiem zabiorę się za malowanie:) Oczywiście w najnowszym biosie nie działa dalej opcja CPU Voltage Damper.... lipa niby miała likwidować Vdroopa U mnie chipset jest ciepły lekko nawet przy FSB 400MHz, płyta działa spoko nawet na 500MHz ale pamięci już nie bardzo chcą więcej, jak znajdę czas to powalczę;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 24 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2007 Witto - sprawdzasz oczywiście miernikiem vcore ? a nie programami ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 24 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2007 @Witto U mnie w pc probe jest nieznaczny dropek po wlaczeniu opcji DAMPER ENABLE. W zaleznosci od uctawien napiecie przeskoczy o 0,01 lub wcale. Tyle ze na DLX DAMPER dziala...a ty masz P5K ;P Rob moda :D @m@rcinpl Jesli to jest normalne....1066 cas 7 !! 2 GB za jedyne 1500 PLN -> miod ! @Raptor A widziales gdzies read pointy do Vcore ? Bo chyba mi umknely... Juz zaczynalem miec obawy czy ktokolwiek poza mna ma to mobo... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 24 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2007 P5K Deluxe?? Lezy w podeleczku i grzecznie czeka ;] Tez wlasnie jestem ciekaw wszelkich readpointow, ale narazie jakos nie widzialem by ktos o nich pisal :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Witto Opublikowano 24 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2007 Witto - sprawdzasz oczywiście miernikiem vcore ? a nie programami ? Odczyt z Asus PC Probe... z tego co widze na XS piszą że odczyty są dosyć wiarygodne, ale jak będe wiedział gdzie pomierzyć to tak zrobię ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 24 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2007 "Dosyc" wlasnie tylko "dosyc" czekam z ustesknieniem na plyte ktora naprawde wiarygodnie bedzie podawala napiecia i tempy ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 24 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2007 (edytowane) Poprawil mi sie humorek przed chwila... Juz myslalem ze tego nie zobacze... 600+ na moich ramcach... 5-5-5-15, ale zawsze... 4-4-4-12 bylo w okolicacah 1150 - tez niezle. Jak skoncza leciec 2xspi32mb to wrzuce linka Gdzies sie jedno spi zapodzialo... pozniej poprawie - ide spac Edytowane 24 Maja 2007 przez Zulusman Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darok Opublikowano 24 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2007 http://www.59hardware.net/Actualites/Carte...mele_!.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ricci Opublikowano 24 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2007 Poprawil mi sie humorek przed chwila... Juz myslalem ze tego nie zobacze... 600+ na moich ramcach... 5-5-5-15, ale zawsze... 4-4-4-12 bylo w okolicacah 1150 - tez niezle. Jak skoncza leciec 2xspi32mb to wrzuce linka Gdzies sie jedno spi zapodzialo... pozniej poprawie - ide spac Możesz zapodać 6 x 500MHz PI16 pod kątem wyniku w PI,coby sprawdzić wydajność nowego chipsetu.Ten wynik który zaprezentowałeś nie wygląda szczególnie,rozumiem,że to nie pod kątem Pi robione i w tle coś tam biega(cpu 2 rdzeniowe to tak nie powinno opóżniać gg i inne),ale pomimo wszystko bardzo słaby rezultat.(mam na myśli wynik w PI) :wink: Takty fsb,ram bardzo ładne tylko za tym powinna pójść wydajność. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Witto Opublikowano 24 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2007 Poprawil mi sie humorek przed chwila... Juz myslalem ze tego nie zobacze... 600+ na moich ramcach... 5-5-5-15, ale zawsze... 4-4-4-12 bylo w okolicacah 1150 - tez niezle. Jak skoncza leciec 2xspi32mb to wrzuce linka Gdzies sie jedno spi zapodzialo... pozniej poprawie - ide spac Co to za pamiątki tak ładnie śmigają? Musze swoje pomęczyć..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 24 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2007 Zapewne G.Skill HZ Jak jest z reszta podane na screenie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 24 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2007 Ricci Byly puszczone 2xspi...ale jeden gdzies sie podzial, nie wiem gdzie...moze wywalilo i kliknolem przez przypadek, albo zakonczyl....nie bylo mnie przy kompie... Zrobie 6x500 na 5:6 pamieci :D ale pozniej...ide losta patrzec Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ricci Opublikowano 24 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2007 Ricci Byly puszczone 2xspi...ale jeden gdzies sie podzial, nie wiem gdzie...moze wywalilo i kliknolem przez przypadek, albo zakonczyl....nie bylo mnie przy kompie... Zrobie 6x500 na 5:6 pamieci :D ale pozniej...ide losta patrzec A, to dlatego,własnie wydawało mi się to nie teges,ja też dzisiaj wieczorkiem spóbuje 6X500 przy 2GB ramu(przy 1GB słabawo wychodziło ~7:14 na965). :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 24 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2007 (edytowane) Ladny wyniczek.... U mnie jest tak... Na quadzie nie moglem wskoczyc wyzej jak 7:17 wiec jest postep Sprubuje odpalic jeszcze 4x1GB ale bedzie ciezko z takimi taktami :P Wynik bez cw i optymalek systemu na zasyfionym sysie do 24/7, wiec jeszcze moznaby sporo urwac, jakby ktos mial knify... Edytowane 24 Maja 2007 przez Zulusman Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 24 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2007 Ladny wyniczek.... U mnie jest tak... imgshack nawala - dam fotke pozniej.... 7:13:469 Na quadzie nie moglem wskoczyc wyzej jak 7:17 wiec jest postep Sprubuje odpalic jeszcze 4x1GB ale bedzie ciezko z takimi taktami :P Wynik bez cw i optymalek systemu na zasyfionym sysie do 24/7, wiec jeszcze moznaby sporo urwac, jakby ktos mial knify... Czyli memki @ 600 ?? Ale chyba 5-5-5 bo czas taki sobie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 24 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2007 Ktos plakal ze na P5K Deluxe nie da sie zalozyc odpowiedniego AC. Otoz panowie wchodzi ninja, trzeba tylko wentyl umiescic nad pamieciami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobih Opublikowano 25 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2007 (edytowane) dostalem na week do testow p5kdlx. moge w dowolny sposob porownac p5kdlx z quadgt, w obu przypadkach postawie od nowa winde. co i jak testujemy, jakies sugestie/zyczenia ?:). z p5k mam drzwi szeroko otwarte, na koniec weekendu moge oddac nawet ubita ;]. mi osobiscie zalezy na sprawdzeniu o ile wyzej poleca mi ramki i czy cpu ktore latalo ponoc ok 4ghz nie lubi sie za bardzo z w pelni pudelkowym quadem. na poczatek postaram sie rozebrac hitpajpy i zastosowac as5 na p5kdlx. poki co wrzucilem biosik 0307 i cpuz wreszcie odczytuje po bozemu timmingi pamieci. oryginalnie montowane chlodzenie oferowalo docisk jedynie w polowie na nb i na sb. fotki dla niewiernych mam porobione. mocno kolysze sie radiator na pwm'ach od gory, to badziew jakas jest zeby nie bylo na srubki tylko na kolki :/. no i bios, w porownaniu do quada na razie mnie przerasta ;]. duzo wiecej tego. Edytowane 25 Maja 2007 przez sobih Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 26 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2007 Proponuje tak na szybko Pi 16M zegar w zegar. Następnie P5K z maks podciągniętymi pamięciami a takty proca bez zmian. Ciekawi mnie czy ta płyta jest w stanie wyprzedzić quada. To jest to co mnie interesuje ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 26 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2007 ... mi osobiscie zalezy na sprawdzeniu o ile wyzej poleca mi ramki i czy cpu ktore latalo ponoc ok 4ghz nie lubi sie za bardzo z w pelni pudelkowym quadem. ... Quad dobrze kręci CPU - jak dobre mobo na 965 (oczywiście na 975 da sie jeszcze nieco więcej :D - ale to na prawdę niewiele - ja na quadzie 6700 w 16M wyciągnąłem na FC do 4450MHz a na P5W64 do 4500MHz) A memki w stosunku do quada to nawet nie ma co porównywać :D Też jestem ciekaw testu w Pi np 16M 6-7x500 mem @ 500 4-4-4 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobih Opublikowano 26 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2007 (edytowane) postaram sie to jakos zrobic ;). jak macie jakies wskazowki nt. windy stawianej od zera to pm ;]. chwilowo u mnie memki pomykaja sobie 640 5-5-5-15 2,45v, reszta na auto i konczy sie stabilnosc powoli. sprawdzam jeszcze dzielniki, jest ich duzo wiecej niz na quadziku. wyniki na szybko po walce z memkami. podkarmione na 2,5v z nawiewem. na samych piatkach: szostki w srodku daly tylko oczko wyzej: max validacja: http://valid.x86-secret.com/show_oc?id=201568 i single;) max walidacja: http://valid.x86-secret.com/show_oc?id=201576 biosik 0307. Zulu przyslal mi 0304 i na dzien dobry widze ze ta nibystabilnosc gorsza o kilka oczek, byc moze przez ogolna temperature za oknem rosnaca dosc szybko. takie cyferki na quadzie sa nieosiagalne. na piatkach winda wdrapywala mi sie na ok 525 i koniec. biore sie za czworki ;). mobo przyjemne, malo kaprysne, bezproblemowe poki co. ze dwa razy jakies krzaki ale nawet clearcmos nie robilem. brakuje prztyczka do odpalania/resetacji, jedynie zworka... :/ proc okazuje sie miec fsbwalla na 495. to samo bylo na quadzie. nie mam sposobu zeby go podciagnac na fsb wyzej :/. Edytowane 26 Maja 2007 przez sobih Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 26 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2007 Moje Cruciale znow ozyly :P Prubowalem dopalic 1250 4x1GB - nie ma szans...cyba chipek juz nie puszcza tyle... Zmienilem procka na 6400 - okazuje sie ze to padaka w porownaniu do mojego E6600... Vcore chce wieksze, bardziej sie grzeje...no i wali sie przy tym samym 525 fsb...wnioski jakies ? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 26 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2007 Moje Cruciale znow ozyly :P Prubowalem dopalic 1250 4x1GB - nie ma szans...cyba chipek juz nie puszcza tyle... Zmienilem procka na 6400 - okazuje sie ze to padaka w porownaniu do mojego E6600... Vcore chce wieksze, bardziej sie grzeje...no i wali sie przy tym samym 525 fsb...wnioski jakies ? :D Próbuj dalej :D Ja bym zapodał 6/7x500 i mem 4x1 @ 500 4-4-4-x a wyniczek w Pi powinien Cie ucieszyć :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 26 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2007 Sprawdzalem....wyniczek mnie nie ucieszyl :P ide...losty looknac i moze sie wyspac wkoncu po wczorajszej nocce... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 26 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2007 Sprawdzalem....wyniczek mnie nie ucieszyl :P ide...losty looknac i moze sie wyspac wkoncu po wczorajszej nocce... To znaczy że mobo wolne jakieś :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 27 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2007 (edytowane) Chyba jeszcze nie było. Rozwinięcie serii P5K w kierunku Commando to model Blitz Formula zaś serii P5K3 to Blitz Extreme. FOTKI Jeżeli ktoś nie rozumie japońskiego, to tu wersja w prostszym jezyku. Edytowane 27 Maja 2007 przez pmp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...