wizjonerek Opublikowano 22 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2003 MAM do Was jeszcze pytanko bo skończyły mi sie pomysły mam Nagryware CDRW LG x16 i nie wiem skad pewnego dnia zamiast nagrywać x16 nagrywa max x4 a cdrw max x2 już wyjaśniam jesli ustawie wiekszą predkość to: - nagrywać nagrywa napewno bo widać to na nośniku ze wypala płyte - nie zgłasza błedów w czasie nagrywania ale przy zamykaniu sesji dochodzi do ok 5 %(róznie) i odrazu skace na 100% i płyta na smietnik natomist przy w/w mniejszych predkosciach jest ok nie była mocno eksploatowana i domyslam sie że nie ma to nic wspólnego z moim FSB (bo PCI mam w normie) - używałem róznych programów -|-|-|-|-|-|-|-|-|--| systemów z nową instalacją włacznie - czyściłem naped (calutki) z soczewką włacznie - wymienione były taśmy - podłaczenia napedów(prime sec. master. slav). i skończyły mi sie pomysły nie wiem co jest nie tak a gwara mineła 2 miesiące temu macie jakieś moze pomysły ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizjonerek Opublikowano 22 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2003 Może Ktoś ma jednak jakiś pomysł bo to co mi napisali z serwisu LG to zakrawa na kpine :( P.s Update biosu nagrywarki nie pomogło Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qla Opublikowano 23 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2003 Mi TEAC 40 chodzi ostatnio na 16x , zprawdzalem u kumpla i u niego dziala ok. U mnie coś jest w windzie bedzie reinstalka i bedzie ok przynajmniej u mnie zpróbuj swoją nagrywarke u kogoś znajomego. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalak Opublikowano 23 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2003 ja nie mogłem rw nagrywać z prędkoscią x10 bo miałem płyty do x4 i przez kilka tygodni myślałem że mam zwaloną nagrywarkę Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGI Opublikowano 24 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2003 moja odpowiedz to moze byc padniety laser tzn slaby przy 16x jest za slaby zeby dobrze nagrac przy 4x jeszcze mu sil starcza :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizjonerek Opublikowano 24 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2003 moja odpowiedz to moze byc padniety laser tzn slaby przy 16x jest za slaby zeby dobrze nagrac przy 4x jeszcze mu sil starcza :)też mi sie tak wydaje ale czemu dopiero wywala sie przy zamykaniu sesji tzn . nawet nie wywala niby jest ok i płyta nagrana ale sesja zle zamknieta i klops . płytki używam dobrane do predkosci nagrywania :D mysle także bo nie była duzo eksploatowana i to mnie dziwi ze już sie zwaliła a nie opłaca mi sie tego chyba naprawiać . tylko pewnie zostawić ja jako cdr a kupic nową cdrw. ma ktoś jeszcze jakieś pomysły co mozna by spróbować zrobić (moze coś w elektronice,optyce ale wątpie ) albo co moze być przyczyną takiej zmiany nagłej .??? jeden dzień działa a rano na 2 dzień już nie . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qla Opublikowano 24 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2003 Może jakieś zpięcie w elektronice. Mójemu znajomemu w serwisie powoiedzieli że wiruz mi zje.. nagrywarke bo też mu sie tak dzialo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizjonerek Opublikowano 24 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2003 Może jakieś zpięcie w elektronice. Mójemu znajomemu w serwisie powoiedzieli że wiruz mi zje.. nagrywarke bo też mu sie tak dzialo.jakby to był wirus to pewnie by zwalił firmware nagrywarki. tez tak myslałem do momentu az zaktualizowałem firmware i dalej to samo zero zmian. wiec to chyba nie to . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulik Opublikowano 24 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2003 1) www.antivirus.com - tak na wszelki wypadek przelec tym on-linem 2) probnik neonowy (tzn. neonowka) w reke i dotknij obudowy jak sie swieci tzn. ze masz przebicie 3) wez miernik i zmierz jakie napiecie dochodzi do nagrywarki - chyba powinno byc 12V Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizjonerek Opublikowano 24 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2003 1) www.antivirus.com - tak na wszelki wypadek przelec tym on-linem sprawdze jak wróce do domu 2) probnik neonowy (tzn. neonowka) w reke i dotknij obudowy jak sie swieci tzn. ze masz przebicie sprawdzone wczesniej obudowa uziemona i w zasilaniu i do kaloryfera (na wszelki wypadek) bo nie wierze tym starym instalac. elekt. 3) wez miernik i zmierz jakie napiecie dochodzi do nagrywarki - chyba powinno byc 12V napiecia na zasilce ok sprawdzone i wszystko w normie kurcze już nie wiem co to sie stało wiem ze jest pewnie zwalona ale jeszcze mam nadzieje ze coś przeoczyłem tylko te dziwne objawy ehh. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qla Opublikowano 25 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2003 To pozostają tylko dwie opcje: że padła elektronika (dokładnie sterowanie), lub optyka napędu obydwie opcje są możliwe. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
no13 Opublikowano 25 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2003 Moze odkręc pokrywę (mozliwe ze nie masz plomby) i przeczysc lekko laser. Ja ostatnio miałem problem z LG 48*16*48 -nagrywarka slabsze plytki mogla wypalac max 12x przy wiekszych predk. wyskakiwalo WriteError :/ Znając produkty LG i "renome" serwisu(ów) LG postanowiłem taki ładny duży scalak na elektronice potraktować 200 000V (paralizator) - padła zupełnie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizjonerek Opublikowano 25 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2003 Moze odkręc pokrywę (mozliwe ze nie masz plomby) i przeczysc lekko laser. Ja ostatnio miałem problem z LG 48*16*48 -nagrywarka slabsze plytki mogla wypalac max 12x przy wiekszych predk. wyskakiwalo WriteError :/ Znając produkty LG i "renome" serwisu(ów) LG postanowiłem taki ładny duży scalak na elektronice potraktować 200 000V (paralizator) - padła zupełnie. Nawet nie pisz Takich rzeczy !!1 ze specjalnie ZEPSUŁEŚ !!! co do tematu to mi nie pisze i nie zgłasza errorów wcale Jak napisałem wczesniej . do samego zamykania sesji jest ok zamyka a przy zamykaniu przeskakuje z ok 5% na 100% i jest ok zero zgloszonych błedów tyle ze płyta na smietnik Sorki za upór ale nie mam kasy teraz na nową CDRW i staram sie ją jakoś uratować albo co . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
no13 Opublikowano 25 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2003 racja :> ale chyba przeczyścić możesz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizjonerek Opublikowano 25 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2003 racja :> ale chyba przeczyścić możesz pewnie że moge bo pierwsze co zrobiłem to wyczyściłem efektu zero .(jak napisane wyżej) kurcze jeszcze proszę o koncepcje bo mi się skończyly :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qla Opublikowano 25 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2003 Zprawdź Nero CD speed czy nagrywarka ma normalny odczyt. Jeżeli odczytuje z predkością z taką jaką ma odczytywać to elektronika jest sprawna . Można jeszcze spróbować przeinstalować software i drivery. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizjonerek Opublikowano 25 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2003 Zprawdź Nero CD speed czy nagrywarka ma normalny odczyt. Jeżeli odczytuje z predkością z taką jaką ma odczytywać to elektronika jest sprawna . Można jeszcze spróbować przeinstalować software i drivery.hmmm napisze jeszcze raz :lol: 8) ............używałem róznych programów -|-|-|-|-|-|-|-|-|--| systemów z nową instalacją włacznie - czyściłem naped (calutki) z soczewką włacznie - wymienione były taśmy - podłaczenia napedów(prime sec. master. slav). Jako CD dziala normalnie bezproblemowo tylko przy nagrywaniu sie krzaczy. i tu jest ból Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANalfabeta Opublikowano 25 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2003 bo to co mi napisali z serwisu LG to zakrawa na kpineJak znam LG to napisali, że "naped spełnia normy formy LG" Zgadłem ?? Przypadek kolejny to tak dla rozładowania sytuacji: Jeśli napęd LG Wam wolno czyta to po powrocie z serwisu w gwarancji będzie wymiana "Pick up assy" cokolwiek by to było :) Oni chyba jak nie wiedzą co napisać to piszą Pick up assy :PPPP Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qla Opublikowano 26 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2003 Jak ja reklamowałem pierszy raz cd z LG to tak napisali za drugim razem poskładali go na bebechach z nagrywarki twierdząc że będzie dzialal stabilnie. A dzialal tak jak przed reklamacją. LG ma w [gluteus maximus] swoich klientów. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cool_gacek Opublikowano 28 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2003 u mnie Ricoh mp7125a tak samo sie zachowuje - wg. mnie to zuzycie narywarki ktore pokazuje ze niedlugo juz padnie calkowicie(ja na swojej nagralem bardzo duzo plytek) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.NEO Opublikowano 28 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2003 a mozliwe to ze na plytce LG 1~24x nagrywalem dane na nagrywarze LiteOn LTR48246S progrosem Nero Express 5.5.9.9 z predkoscia 48x :?: a moze to tylko pisalo ile nagrywa a nagrywalo na 24x :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizjonerek Opublikowano 28 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2003 gorąca prośba odnośnie Twojego Awatarka czy mógłbyś wybrać inny???? po nim user'y identyfikują osobe mam tego avatarka bardzo długo i ludzie mnie z nim kojaża. prosze jesli mozesz wybierz sobie inny. pozdrawiam Wizjo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...