Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

skoro warto dołożyć te 20zł do tych 170z.l to czemu nie:D

Jak to mają być komputerowe to za taką kase najlepiej poszukać na allegro Logitech X-530, Creative 6700, Logitech Z-640 - kupisz za te pieniądze bez problemu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak to mają być komputerowe to za taką kase najlepiej poszukać na allegro Logitech X-530, Creative 6700, Logitech Z-640 - kupisz za te pieniądze bez problemu.

Więcej kanałów nie znaczy lepiej ;) Jeśli mają to być głośniki do gier i filmów z kompa to x-530. Jeśli natomiast muzyka jest priorytetem to Geniusy 2.0, o których wcześniej pisałem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Więcej kanałów nie znaczy lepiej ;) Jeśli mają to być głośniki do gier i filmów z kompa to x-530. Jeśli natomiast muzyka jest priorytetem to Geniusy 2.0, o których wcześniej pisałem.

JA nawet do filmów i gier wolę 2.0 niż w podobnej cenie 5.1 - odsłuchane kiedy zestawy były jeden przy drugim w moim pokoju ! - jeśli ktoś nie porównywał bezpośrednio to tak na prawdę nie wie jak duża jest różnica.

Dla mnie takie tanie 5.1 to szrot. Po tysiąckroć bym wolał w tej cenie 2.0. Na 5.1 bawią efekty od tyłu - ale nad cieszącymi efektami z tyłu bierze górę irytacja spowodowana nienaturalnym brzmieniem. Ale to też kwestia wymagań i osłuchania. Edytowane przez Kyle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to wsumie po tych opiniach, jestem za 2.1 :)

Nie napisałeś jeszcze do czego chcesz te głośniki, jeśli filmy+gry to 5.1 są zwyczajnie lepsze bo wzbogacają o efekty dzwiękowe w tylnych głośnikach. Jeśli muzyka to faktycznie 2.0 a w przypadku 2.1 i 5.1 nie będzie różnicy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie napisałeś jeszcze do czego chcesz te głośniki, jeśli filmy+gry to 5.1 są zwyczajnie lepsze bo wzbogacają o efekty dzwiękowe w tylnych głośnikach. Jeśli muzyka to faktycznie 2.0 a w przypadku 2.1 i 5.1 nie będzie różnicy.

w sumie to do każdego po trochu, ale najbardziej chyba do muzyki. chociaż do gier też troche, ale do filmów najmniej.

2.1 bedzie dobrym wyborem niż 2.0?

EDIT:

zastanawiam się nad logitech X-230 a geniusami

Edytowane przez quattro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie... 5.1 to już przynajmniej dostaniesz ten dźwięk wielokanałowy, ale skoro muzyka na 1 miejscu, a gry i filmy dalej, to kieruj się ku 2.0. Np. Geniusy o których pisałem na początku ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spylon, słuchałeś X-230 i Geniusów? Porównywałeś? Ja porównywałem. Chyba wiesz, ze przy odtwarzaniu muzyki najważniejsze jest jak najwierniejsze odwzrorowanie tego, co zostało zarejestrowane? Creative Ci tego nie zapewni, a Genius z całą stanowczością duuużo prędzej.

Edytowane przez pwlj

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dla mnie Genius normalnie mistrza powinien dostac za te glosniki... tak moim zdaniem :)

szkoda, ze ich juz nie produkuja - mozna tylko dostac jakies lezaki magazynowe :(

Mistrza komercji chyba, podobnie jak bubel Creative i Logitech.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przemyślałem wszystko, i jednak decyduję się na zakup 2.0, ale poprzeczka cenowa została zwiększona, otóź biorę wzmacniacz + 2 kolumny. Wzmacniacz do około 180zł, a kolumny, około 400zł max.:) Będzie sprzęt.

Oczywiście używane.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to co odpowie ktoś w końcu coś?

poprzeczka jeszcze bardziej zwiększona do 660zł.

Zastanawiam się nad AUDIOMEGA BRX 200, lub TONSIL ALTUS 300

które lepsze i dlaczego?

Po wyborze wnioskuję że słuchasz techno ( do takiej "muzyki" :wink: kolumny nie muszą być dokładne ) ... w takim przypadku raczej skłaniał bym się w kierunku BRX 200 - słyszałem Tonsile i po prostu nie sądzę aby BRX mogły zagrać gorzej ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Amplituner, wraz z głośnikami pod ten model. Basisty Technics, albo Soczyste Sony.

http://www.allegro.pl/item197511866_techni...an_b_dobry.html, albo słabsza (lepiej dostępna) sa ax 530 (60W rms per kanał)

Raczej szukaj wersji sa ax, bo to ostatnie dobre wzmaki.

Do tego kolumienki:

http://www.allegro.pl/item199178164_kolumn...n_100_watt.html

Ja mam taki zestawik, do tego aktywny sub i gra to naprawdę pięknie.

Niestety cena.

Do 660 zł, rozglądałbym się za jakimś starszym stereo (technics też może być) i do tego para kolumn,.

Audiomega w małym pomieszczeniu się nie sprawdzi, lepszym wyborem byłby altus, gra bardziej miękko.

Do tego dobry wzmacniacz, ale ja już wyszedłem dawno z tematu więcci nie za wiele pomogę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do 170 zł to:http://www.allegro.pl/item201685806_glosniki_logitech_5_1_z_640_gwarancja_fv.html

SLuchalem kiedys i moge powiedziec ze niezle graja bass jest miekki :)

hmm -660 zł:

Chcesz sie bawic w starocie kompletowac jakies "unitry"

czy chcesz kupic glosniki do kompa :) nowczesny dezajn , nowa technologia

Z-2300 - posiadam te glosniki i powiem tak sa zajebiste w polaczeniu z A2

Dobrze pozycjonuja w filmach/grach

Oczywiscie mozna tez cos skompletowac nie powiem ale ... wszystko sie rozbija o cene

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi