Luigi Opublikowano 22 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2003 Duzo piszecie o plytach pod amd, a ja potrzebuje rady odnosnie kupna plyty pod p4, ddr333, 533/400, firewire, lan1000. Ktore chipsety sa lepsze 845PE, 845G, 845E....lub inne :?: Wazne jest takze zeby mozna bylo na niej robic o/c. Co warta jest ASUS P4PE lub GIGABYTE GA-8IGXP :?: No i zeby nie byla za droga, granite bay odpada. Prosze o rade. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 22 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2003 kup jakąś płyte na sis'e 655 (np: Gigabyte) jest lebsza od E7205 (chyba) i o wiele tańsza nawed ot płyt z serii i845PE Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lisek Opublikowano 22 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2003 kup jakąś płyte na sis'e 655 (np: Gigabyte) jest lebsza od E7205 (chyba) i o wiele tańsza nawed ot płyt z serii i845PESam jesteś lebszy :) Ten nowy Intel dla Dual DDR ma niezle ceny... przekrecis sie mozna. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 22 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2003 czyli jakie ceny?? nie spotkałem się z E7205 ponirzej 1000zł. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 22 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2003 plyty VIA byly niezle ,chipset p4x400 czy pdobnie sie nazywal Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 22 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2003 soltek tez na via robi plyty p4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 22 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2003 soltek tez na via robi plyty p4soltek i schuttle tez na via robi plyty p4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luigi Opublikowano 22 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2003 SIS 655 podobno nie ma obslugi HT, przy zmianie procka w przyszlosci przydalaby sie ta opcja Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major Zadek Opublikowano 22 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2003 I tak uważam, że Intel dla Intela :wink: . E7205 jest rewelacyjnym chipsetem, ale drogie są z nim płyty. Luigi pyta m.in. o ASUS P4PE - w tej chwili nie jest już taka droga, a naprawdę rewelacyjna - polecam każdemu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luigi Opublikowano 22 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2003 plyty VIA byly niezle ,chipset p4x400 czy pdobnie sie nazywal Czy ktos mial okazje pracowac z plyta na tym chipsecie? Na tomshardware mieli jakies klopoty przy testach. http://www.pl.tomshardware.com/mainboard/2.../sis648-05.html Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luigi Opublikowano 22 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2003 I tak uważam, że Intel dla Intela :wink: . E7205 jest rewelacyjnym chipsetem, ale drogie są z nim płyty. Luigi pyta m.in. o ASUS P4PE - w tej chwili nie jest już taka droga, a naprawdę rewelacyjna - polecam każdemu. A kozystales na tej plycie z o/c? Jesli tak, to jakie wyniki uzyskales? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major Zadek Opublikowano 22 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2003 Mój procek na Volcano7+ poszedł na 175MHz z synchronicznymi ustawieniami pamięci i AGP - zaliczył jednak zwisa przy testach, a sabilnie na 167 (co widac w podpisie). Z magistralą 175 dało się spokojnie działac w windowsie i necie . Tu raczej ogranicznikiem jest reszta sprzętu, a nie płyta. Dla wyjaśnień - napięcia można zwiększac dla pamięci do 2,9V a AGP do 1,7V. Zaraz restartne kompa i sprawdzę jaki jest max dla CPUMój procek na Volcano7+ poszedł na 175MHz z synchronicznymi ustawieniami pamięci i AGP - zaliczył jednak zwisa przy testach, a sabilnie na 167 (co widac w podpisie). Z magistralą 175 dało się spokojnie działac w windowsie i necie . Tu raczej ogranicznikiem jest reszta sprzętu, a nie płyta. Dla wyjaśnień - napięcia można zwiększac dla pamięci do 2,9V a AGP do 1,7V. Zaraz restartne kompa i sprawdzę jaki jest max dla CPU UPDATE: CPU do 1,850V Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M79 Opublikowano 22 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2003 spoko ja mam okazje "pracowac" na p4x400 i musze powiedziec ze to byl dobry wybor ale pol roku temu. Jak masz siano i chcesz krecic to kup granite bay i 2xkosci ddr333 podkrecone i tak jest lepsze od sisa na ddr400, bardzo profesjonalne rozwiazanie. lub ewentualnie sis655 z mozliwie najszybszymi pamieciami (433, albo i wiecej), to wtedy dopiero bedzie to rozwiazanie szybsze od granita. sis655 obsluguje ht - niektore plytki tylko nieoficjalnie, zawsze mozesz sie upewnic przed zakupem w sklepie i na necie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 22 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2003 kup gigabyte-a i667pro na i845PE jest zajebisty!!! i cena nie za duża. ja przynajmniej moge go kupic za 450zl ale jest jeszcze wersja bez pro która nie ma LAN-u ani FIREWIRE wiec wybór zależy od ciebie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AVENGER Opublikowano 22 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2003 Ja juz pisalem o tym wiec zasmiecac niebede: nacisnij szukaj i wpisz Gigabyte GA-8SQ800, i tam bedziesz mial co mysle o tej (mojej :):) plycie (to SiS 655, jakbys niewiedzial :wink: ) SiS jest obecnie najlepszy, lepszy od GraniteBay, w sumie to roznia sie hmmm,... moze nie detalami ale niewiele, no i oczywisice cena. Zaraz za SiSem jest wlasnie GB(ah ta cena), a potem cala reszta na na 845PE. Sprzed kupowalem tydzien temu wiec jestem w temacie :), sam mialem dylemat czy brac SISa czy 845PE (asusa albo gigabyte) ale wkoncu zdecydowalem sie na SISa dlaczego===>poczatek posta...szukaj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogurcik Opublikowano 23 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2003 http://sklep.komputronik.pl/m.php?kod=PŁGA8SQ800U2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luigi Opublikowano 23 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2003 No to mam juz o czym myslec. Ciekawe czy uda mi sie komus wcisnac moja obecna plyte. DZieki wszystkim Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...