koli84 Opublikowano 7 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2007 Jak w temacie... do końca tygodnia muszę (chcę:) ) kupić nowy procesor... W grę nie wchodzi wymiana sprzętu na AM2, gdyż komputer musi być do dyspozycji 24/h... No i tu moje pytanie, co bardziej się opłaca <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> do konfigu z podpisu. A4000+ San diego czy X2 3800+ Toledo? Na takiej konfiguracji komputer będzie pracował jeszcze ok. 1,5 roku (ewentualnie dorzucę ramu). Na którym z tych dwóch procesorów odczuję większy skok wydajnościowy? No i który zapewni mi w miarę komfortową pracę (oraz granie) przez następny rok? Z góry dzięki za pomoc! POZDRAWIAM!! PS. Proszę, nie doradzajcie mi zmiany platformy, bo to naprawdę nie wchodzi w grę... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toolboy Opublikowano 7 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2007 jak na tyle czasu to lepiej bierz x2, powoli optymalizuja gry pod 2 jajka, wiec powinienes skorzystac. Poza tym Toledo to zwykle swietne OC na niskim vcore. (inna sprawa, ze grzeja sie duuuuzo bardziej niz Venice czy Sandi) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryken Opublikowano 7 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2007 na SD masz 3ghz a na toledo 2,8ghz ale i tak toledo lepszy tylko drozszy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 7 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2007 Wcale tak mocno sie nie grzeja :D Poszukaj screena z OC toledo uzytkownika Banti. Za mocno sie nie grzeja, nawet jak Vcore podniesiesz. Ja nie narzekam na temperaturki ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toolboy Opublikowano 7 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2007 No pewnie, ze sie nie grzeja :D ale z tego co widze kolega chyba nie ma kibla... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...