mrdiablin Opublikowano 8 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2007 Witam, Kupiłem wspomnianą kartę graficzną zainstalowałem w kompie(winXP) wraz ze sterownikami z dołączonej płytki wszystko działa fajnie poza jednym ale, kiedy odpalam filmy(jakiekolwiek) to przy uruchamianiu odtwarzacza(dowolnego) mruga mi obraz po załadowaniu filmu wszystko już jest ok. Obraz jest stabilny. Podobna sytuacja tyle, że na większą skalę ma miejsce kiedy odpalam przeglądarkę ACDsee i przechodze do katalogu z filmami, program zaczyna pokazywać miniaturki filmów i obraz mruga do czasu kiedy pokaże miniaturki wszystkich filmów w danym katalogu. Używałem najnowszych Catalystów, potem zmieniłem na NGO ATI Optimized Driver v1.7.3 i dalej jest to samo. Na karcie ATI Radeon X300 128MB nie było takiego mrugania przy odpalaniu filmów. Zresztą na mojej poprzedniej Nvidia GeForce 4200TI też wszystko było w porządku. Czy mieliście kiedykolwiek podobne problemy? Czy wniosek z tego jest taki, że karta jest walnięta? Proszę o o wasze opinie na ten temat. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemmy Opublikowano 8 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2007 Zapytaj może w temacie o Twojej karcie,jest 3 posty wyżej.Ten temat zamknij. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrdiablin Opublikowano 10 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2007 Czy nikt nie miał takiego problemu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
לוק Opublikowano 12 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2007 Mialem problem z oddwarzaniem filmów na swoim Radku HIS X1950 Pro AGP, mianowicie podczas odtwarzania filmów w Windows Media Player oraz w miniaturkach Windows Media Player takich jak zamiesczają np. w www.gry-online.pl zamiast normalnego obrazu miłem kolory jak w negatywie same fiolety i zielenie zamiast obrazu, też muslałem że to karta walnieta, z pomoca przyszedł serwisant komputronika, powiedził ze najprawdopodobniej jest to przyczyna codek-ów poprostu nie współgrają z tymi kartami, co oczywiscie okazało się strzałem w dziesiątke, po zainstalowaniu codeków microsofta dla windowsa xp obraz jest juz normalny tzn. ma kolory ale na krawedziach stawia zamazane kwadraty, mi to nie przeszkadza bo wcześniej to [gluteus maximus] była. Myśle że to dlatego te kodeki co wziołem ze strony http://dobreprogramy.com/index.php?dz=2&id=243&t=36 a ich Data opublikowania: to 2003.03.01 byc moze z nowszymi problem by ustąpił całkowicie. Wydaje mi się że to kwestia codeców w twoim wypadku, zainstaluj te one są podstawa do wszystkie ale osobiście radził bym ci te chociaż sam nie pamietam czy je instalowałem ale są najnowsze tylko odtwarzacza nie instaluj jak niechcesz i o ile sie da nie instalowac, chyba że Ci nie przeszkadza. to powinno pomódz. http://dobreprogramy.com/index.php?dz=2&id=2127&t=36 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
לוק Opublikowano 13 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2007 Zaraz, zaraz czy tobie może chodzi o takie chwilowe wył. obrazu na około 1 sekundę, czarny monitor? Podczs instalowania sterowników jak wgrywam pierwszy raz i restartuje kompa to po zalogowaniu i kliknieciu na Catalyst Control Center też na chwile gaśnie obraz ale potem już jest ok. Natomiast na mojej poprzedniej karcie nvidia GeForce 6600 Gigabyte 256 Mb też miałem z tym problem na starych sterownikach jak wgrałem coolbita i klikalem na ustawiniach karty graficznej w panelu nVidia obraz znikał, ale po instalacji najnowszych już było dobrze. Mam pytanie czy masz orginalny bios to tej karty bo jeśli był zmieniany i wgrany inny to też moze powodowac problem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...