cezar1125 Opublikowano 25 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2008 Nie tylko Ultima. Dla mnie najbardziej zabawne jest podnoszenie cen na Samsunga F1 320GB, choć nie mają go w magazynie i nie wiedzą, kiedy będzie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lowermann Opublikowano 26 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2008 Zestawik już zamontowany, przed zamontowaniem ultimy sprawdziłem podstawkę chłodzenia czy jest prosta, niestety nie, widać lekki prześwity bo bokach, tzn jest na środku jakby lekko wybrzuszona, lekkie problemy sprawiło na mojej płycie chłodzenie sekcji zasilania, ale wystarczyło odgiąć jeden listek i ładnie poszło, Acutake 120 mm okazał się za duży do mojej budy Sharkoon Rebel 9 bo zaczepiał o wielki wentylator, dlatego poszedł na tył a wentyl od boxa wrzuciłem na ultime! Co ciekawe Acutake chodzi cichutko lecz na pełnych obrotach wpada w lekkie drgania, nie jest dość dobrze wyważony, za jakiś czas zamówie Acutake 92 mm na chłodzenie! Obecnie w idle temperatura 38 - 40 *C pod obciążeniem nie przekracza 55-57*C przy 3 ghz takżę jest dużo lepiej niż na boxowym, oczywiście spokojnie mógłbym wyłączyć wentyl na ultimie i temperatury idą wtedy o jakieś 10 *C max, obudowa jest dobrze wentylowana. 1 wentyl 24 mm na 5V 2 wentyle 12 mm na 50% mocy 1 box na 1100 obrotów 1 od zasilacza :) Nie jest głośno :) Ogólnie jestem zadowolony! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$kubi Opublikowano 26 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2008 Rebel 9 masz w wersji Value? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lowermann Opublikowano 26 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2008 Rebel 9 masz w wersji Value?Tak mam Sharkoon REBEL9 Value Edition Silver, uaktualniłem podpis Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 5 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2009 Ma ktoś pewne informacje czy 1156 Bolt-Thru Kit pasuje do tego coolera? Tutaj jest informacja że tak - http://www.yooki.pl/index.php?p1825,zapink...ru-kit-lga-1156 Ale to jedyne miejsce gdzie wg opisu Ultima jest kompatybilna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lowermann Opublikowano 6 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2009 Wydaje mi się że spokojnie podejdzie do ultimy ta zapinka jeżeli rozstaw otworów nie jest mniejszy niż w Intelu, jeżeli jest mniejsz to krzyżak może zachaczać o rurki cieplne! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 6 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2009 "jeżeli rozstaw otworów nie jest mniejszy niż w Intelu" - tego zdania raczej nie rozumiem. Obie podstawki są Intela, tak więc nie wiem który rozstaw ma być mniejszy od którego. Odległość między dziurami dla 1156 jest większa niż dla 775. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lowermann Opublikowano 6 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2009 "jeżeli rozstaw otworów nie jest mniejszy niż w Intelu" - tego zdania raczej nie rozumiem. Obie podstawki są Intela, tak więc nie wiem który rozstaw ma być mniejszy od którego. Odległość między dziurami dla 1156 jest większa niż dla 775. Może źle się wyraziłem, chodziło mi o to że jeżeli rozstaw jest mniejszy niż 775, to może nie pasować, jeżeli jednak rozstaw 1156 jest większy od 775 to spokojnie da radę, a najlepiej zamów w tym sklepie a jak cos będzie nie tak to oddasz, ale myśle że powinno pasować bez problemów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 4 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2010 Zapinka bez problemu pasuje do Ultimy, takowe info jest też na pudełku, więc spoko. Obeszlo się bez zmiany coolera. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...