fuxmen Opublikowano 22 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2003 mam pytanie czy teraz jak mam sdr i podjechałem do 150 mhz fsb to czy jak kupiłbym jakieś ddr 266 to czy podjechałbym do 166 mhz fsb i czy mój barak by to wytrzymał?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 22 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2003 Ja w kwesti formalnej: nie wiem czy zdajesz sobie sprawozdanie z tego, że płyty główne na SDRy nie obsłużą DDRów- inny standard. Są ofkoz płyty z obsugą SDR i DDR- może właśnie taką posiadasz. Jeśli tak, to ja przepraszam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 22 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2003 Ja w kwesti formalnej: nie wiem czy zdajesz sobie sprawozdanie z tego, że płyty główne na SDRy nie obsłużą DDRów- inny standard. Są ofkoz płyty z obsugą SDR i DDR- może właśnie taką posiadasz. Jeśli tak, to ja przepraszam. moja ecs ma gniazda na sdr i ddr no i co wiesz coś na temat mojego wcześniejszego pytania?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adas01 Opublikowano 22 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2003 to są 2 oddzielne pytania : 1. zeby poleciec na 166 to raczej po3ba Ci ddr-333, nie? ;) chyba ze trafisz na dobre ddr-266 ktore sie przekreca na 333 (marne szanse, na k7s5a nie ma Vmem) 2. wytrzyma Ci wszystko, w tym ecs-ie od 150 włącza się mnożnik 1/5 :D także bez obaw. 3. to ode mnie : moj egzemplarz nie wstal juz nigdy wiecej po ustawieniu w biosie 166/166 :lol: także bądź świadom ryzyka. Twój może wstanie a może nie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 23 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2003 dzięki za odpoweidź nie wiem może zrobię tego moda do zmiany mnożnika i podjadę z 10,5 na 12,5 słyszałem, że trzeba coś przylutować aha ustawiłem na 160 nie ruszył - reset biosu ustawiłem na 166 nie ruszył restet biosu i ruszył, czyli nic nie zjadło aha jak się wraca do poprzednich ustawień bez kasacji biosu bo po kasacji pieprzy się coś w systemie słuszałem, że insert czy coś??? narazie nie stać mnmie na pamiątki składam na kartę grafiki gf 4 ti 4200 a ten proc narazie wystarczy pomartwię się w wakacje pozatym, żeby zmienić mnożnik to jeszcze pieprzone wypełnianie dziur na procesorze ;(( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 23 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2003 na ECESIE nie da sie ustawic 166 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 zebys nie wiem co mial FC 3v na procka 5v na DDR jest to nie wykonalne !!!! podobno cos z jest nie tak na tej płytce :( nic nie zrobisz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 23 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2003 no toś mnie poczcieszył :)) ale to nic wyciskam poty z tego co mam pomartwię się jak to będzie za mało Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 23 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2003 <span style="color:red;">[ciach!]</span>a a posredniego pomiedzy 150 a 166 nic nie ma :( ecs sux Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 23 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2003 jest 160 ale też nie ruszy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemol^N Opublikowano 23 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2003 witam, mam K7S5A i w piatek zamienilem sdr na ddr 333. Oczywiscie 133/133 jade i dalem maxymalne timingi, w benchmarkach jest roznica ale w codziennej pracy czy grach nie ma zadnej. Posiadam xp2000+ i ati9000. W sumie to wymienilem pamiec tylko po to zeby przesiasc sie za pare tygodni na inne mobo. Generalnie to chyba bede za spiskowa teoria dziejow i ddr to wyciaganie kasy z mojej skromnej kieszeni:) Uwazam tez ze te wszystkie benchmarki nie maja nic wspolnego z codzienna praca. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pompej Opublikowano 23 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2003 na ECESIE nie da sie ustawic 166 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 zebys nie wiem co mial FC 3v na procka 5v na DDR jest to nie wykonalne !!!! podobno cos z jest nie tak na tej płytce :( nic nie zrobisz wydaje mi się że nie masz racji, kiedyś (nawet niedawno) był temat o tym że ktoś tu z forum puścił 166 na tym ecs'ie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 23 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2003 Przemol swieta racja Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 23 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2003 a jest szansa puścić na 160?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 23 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2003 na pewno twoje pamieci nie wytrzymaja 160MHz a po drugie ten chipset to jak za ta cene i tak jest dobry,nie oczekuj cudow Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 23 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2003 chodzi mi o to czy jakbym kupiłjakieś ddry to czy ta płyta by to wytrzymała 160 lub 166 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 23 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2003 no tego nie wiem,na pewno na ddr333 szanse rosna Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 24 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2003 powiem tak szkoda kasy mam teraz 320 mb sdr a jak kupię 256 ddr i <span style="color:red;">[ciach!]</span>o z tego będzie no to szkoda by było kasy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...