omuss Opublikowano 9 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2007 (edytowane) Witam Mam jedno pytanie odnosnie polaczenia glosnikow Creative Inspire T7900 i płyty głownej Gigabyte DS3. Otoz, zestaw glosnikow to 7.1 , a chipset z płyty glownej ponoc obsluguje ten standard. Ale jest jeden problem : Do subwofera doprowadzone sa 4 kable ( przednie glosniki , boczne , tylne oraz centralny / subwofer ) i na drugim koncu kabla, sa tylko 3 koncowki, ktore wklada sie do wejsc na plycie glownej. Jak wyczytałem w ksiazeczce dolaczonej do plyty, aby miec 8 channels, nalezy podlaczyc wszystkie 4 kable do wejsc na plycie , a ja mam tylko 3 koncowki i zawsze 2 glosniki nie dzialaja. Czy jest jakis sposob na to ? Mozna kupic jakis kabel, ktory ma z obu stron po 4 koncowki ? PS. Nie wiem czy to wazne, ale koncowki roznia sie od siebie. 2 kable maja 3 czarne paski na złączu wchodzacym do płyty głównej , a ostatni kabel ( zielony ) ma tylko 2 czarne paski. Czekam na odpowiedz i pozdrawiam T. Wieczorek Edytowane 9 Maja 2007 przez omuss Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...