Skocz do zawartości
kucyk

Szukam Programu

Rekomendowane odpowiedzi

Niestety nie wiem jak nazwac ten program w dwoch slowach...

Chcialbym pokazac komus pomieszczenie w wersji "3d" tzn zrobic troche zdjec z kazdej strony a potem to wszystko nakleic np. na kule dzieki czemu osoba ogladajaca bedzie mogla sie obracac na boki itd itp. i bedzie miala wrazenie ze jest w srodku, chyba lapiecie o co chodzi :>

Za podanie nazwy takiej aplikacji bede wdzieczny B)

Edytowane przez kucyk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tochyba nei o skeczupa chodzi... choć przy użyciu skeczupa można by zrobić prawdziwe 3d :D... Jemu chodzi raczej o program do robienia takich obracalnych dookoła zdjęć... dobrze prawię?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tochyba nei o skeczupa chodzi... choć przy użyciu skeczupa można by zrobić prawdziwe 3d :D... Jemu chodzi raczej o program do robienia takich obracalnych dookoła zdjęć... dobrze prawię?

bingo

znalazlem jakis cool 360, ale to jakies takie proste jest :-|

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bo to ma być 360 ale w 2 płaszczyznach :lol:

Chętnie też bym się takiemu programowi przyjrzał, więc jak znajdziesz to daj znać :)

edit:

ale to jest czad... z tego co widzę, są kamerki uzbrojone w półkoliste lustro, które nagrywają 360 stopni a następnie można to wykorzystać do robienia wideokonferencji z kręceniem głową :D... albo koleś siedzi sobie w pokoju, VR ma na głowie i sie rozgląda dokoła kamerki filmujacej 360.... dobre...

edit2:

tu coś znalazłem...

http://www.instructables.com/id/EC04NEX9V2EUE0J8LW/?ALLSTEPS

ale wydaje się jakieś łopatologiczne...

Edytowane przez PelzaK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja dosyć często robię panoramy (polecam @ statywie gdyż dobrze zachowuje się perspektywę zwłaszcza w pomieszczeniach) i używam takiego programu ArcSoft Panorama Maker 3 (dołączony miałem do mojego Nikona) i tam można sobie wyeksportować panorame do 360st. .mov bądź .swf (minimum 6 zdjęć trzeba mieć), bardzo fajnie i przyjemnie to wygląda. POLECAM

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie, w 2 płaszczyznach nie da rady ;s Tak czy siak trzeba mieć dobry statyw i jednak trochę doświadczenia z tymi panoramami. Z miłą chęcią spróbowałbym zrobić coś takiego (wdg wyżej podanego faq) ale statyw zostawiłem w Polsce ;o

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi