czolo7 Opublikowano 29 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2009 Ladnie to wyglada w UV :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 16 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2010 Po długich bojach udało sie w miare skonczyc. Nie jestem do końca zadowolony z pewnych rozwiązań więc będą poprawione. W tej chwili wygląda to tak: Mam już parę pomysłów na kolejna rewizję (2ga chłodnica i takie tam). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 20 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2010 Kolorek zarabisty - wiem juz skad sie taki wzial, ale nigdy bym nie powiedzial, ze to mozliwe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 27 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2010 W ramach drobnych zmian się dzisiaj pobawiłem i taki efekt wyszedł :] Złączki to 10/13 od Fesera. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Screamer Opublikowano 27 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2010 (edytowane) Piłowałeś? Rant nie jest zbyt ostry? Nie przetnie węża? Dobry sposób :) Edytowane 27 Lutego 2010 przez Screamer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 27 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2010 Piłowałeś? Rant nie jest zbyt ostry? Nie przetnie węża?Tak piłowałem i kombinowałem. Ogólnie to nożyczki mod. Pierwsza sztuka po amatorsku reszta będzie toczona. Rant jest lekko sfazowany więc nie powinien przecią. Dobry sposób :)Dzięki :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pewin Opublikowano 27 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2010 No pięknie jak skończysz pokaż komplecik. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 1 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2010 Mały update :] No i w końcu cześć gratów doszła ;] Taka mał lista poniżej: -aquaero lt, -GMR clear, -2 czujniki temp -przedłużki (2*6pin do grafy), 1 raz 8pin do zasilania procka -troszkę oplotu (green+black) -parę złaczek -troszkę węża (2 rodzaję) -jakas tam jeszcze drobnica typu katody itp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 1 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2010 jednym slowem zxaszalales kolego :) czekam jak to wszystko poskladasz- o fotkach oczywiscie nei pisze ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartass13 Opublikowano 4 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2010 No i pięknie ,widzę że aquero dotarło składaj i dawaj info. Ja niedługo przebuduje moje wc ,ale na razie brak czasu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 4 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2010 No i pięknie ,widzę że aquero dotarło składaj i dawaj info. Ja niedługo przebuduje moje wc ,ale na razie brak czasu. No dotarła spora część gratów. Niestety u mnie podobnie cholerny brak czasu na nic, nie ma to jak praca,. BTW co kombinujesz?? ;> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamilGrzbiecik Opublikowano 30 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2010 Może jakiś pokaz wnętrza Komputerka? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Projekt nadal w fazie prac. Co chwilę nowe pomysły mi do głowy wpadają. Zmieni się grafa na inna od razu z blokiem EK, czekam na parę gratów z angeli (jakieś tam złączki/barwniki itp). Parę gratów które dotarło w między czasie: Garść fotek: 1. Nowe domki dla dysków. 2. Znany i lubiany blok na cepka 3. Holderki do reza 4. Parę złączek Do tego jeszcze czekają: -aquaero Lt -2 czujniki inline -GMR wersja przeźroczysta To by było tak z grubsza :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2010 3. Holderki do reza A gdzie to mozna kupic? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2010 3. Holderki do reza A gdzie to mozna kupic? Ja kupiłem u kwscore. Napisz do niego może coś jeszcze ma na stanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Nie no to jakiś absurd.... Tylko ja piszę w swoim temacie..... Kolejna porcja fotek. 1. Kilka złączkowych gratów które do mnie dotarło :] 2. Połaczenie GMR pompa i wyjście na zaworek :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2010 ładne? :) Dobrze ze chociaz skreciles to do zdjecia. Ciezko zrozumiec ludzi ktorzy w worklogach 80% zdjec daja nowe kupione czesci sprzetu/wc wyjete z pudelek, albo nawet w pudelkach. Ktos polozy kosci pamieci w swoim namiociku bezcieniowym i zamiesci 3 zdjecia z roznej perspektywy. Nie ale cos w tym jest, jakis slaby ruch na forum. Mialem troche przerwe od purepc, ale wydaje sie ze jest duzo mniejszy ruch niz kiedys (a moze sie tylko wydaje)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Może tylko brak pomysłów na nowe kombinacje. U mnie od pompki będzie podobne zbiorowisko złączek :) z tą różnicą, że nie potrzebuje przepływomierza, bo i po co tak naprawdę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2010 ładne? :) Dobrze ze chociaz skreciles to do zdjecia. Ciezko zrozumiec ludzi ktorzy w worklogach 80% zdjec daja nowe kupione czesci sprzetu/wc wyjete z pudelek, albo nawet w pudelkach. Ktos polozy kosci pamieci w swoim namiociku bezcieniowym i zamiesci 3 zdjecia z roznej perspektywy. Nie ale cos w tym jest, jakis slaby ruch na forum. Mialem troche przerwe od purepc, ale wydaje sie ze jest duzo mniejszy ruch niz kiedys (a moze sie tylko wydaje)? Ale masz powód do czepiania się..... Widzisz ja to skręciłem aby zobaczyć jak to wygląda, mam kilka koncepcji i pomyłów tudzież możliwości. Zdjęcia są "produkcyjne" a nie poPSute. Niestety w Stackerze jest bardzo ciasno na dolei będę miał kombinacje jak to dobrze poprowadzić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2010 W stackerze jest ciasno? Uhm wydawało mi się, że tylko moja buda ma taką wadę... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Ale masz powód do czepiania się..... Widzisz ja to skręciłem aby zobaczyć jak to wygląda, mam kilka koncepcji i pomyłów tudzież możliwości. Zdjęcia są "produkcyjne" a nie poPSute. Niestety w Stackerze jest bardzo ciasno na dolei będę miał kombinacje jak to dobrze poprowadzić. Nie chodzi o czepianie sie, tylko zasugerowalem ci mozliwy powod dla ktorego nie ma komentarzy w niektorych tematach (nie chodzi mi tez o te najnowsze zdjecia, sa jak najbardziej ok). Jezeli kupujesz cos i w jakis sposob ingerujesz w to co kupiles (wstepny montaz, jakis mod, oploty, przymiarka, cokolwiek) to jest sens skomentowac. Ale jak zdjecie przestawia cos wyjetego z pudelka to ciezko cokolwiek na ten temat powiedziec, takich czesto lepszych zdjec sa zazwyczaj setki na google. To sie tyczy wielu tematow, tutaj nie jest tak zle. Ludzie maja tendencje do zamieszczania zdjec czesci do ukladu, czy samego sprzetu komputerowego w pudelkach zeby sie zwyczajnie nimi pochwalic, a ktore spokojnie moznaby odpuscic jako zdjecia do workloga. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2010 W stackerze jest ciasno? Uhm wydawało mi się, że tylko moja buda ma taką wadę... Jest dość mało miejsca. Szczególnie w okolichac zasilacza. Nie będzie łatwo zmieścić tam pompy i reszty gratów. Pomysłów parę mam więc nie ma obaw. :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borys-Tech Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Jest dość mało miejsca. Szczególnie w okolichac zasilacza. Nie będzie łatwo zmieścić tam pompy i reszty gratów. Pomysłów parę mam więc nie ma obaw. :] No mogę potwierdzić :] Sam mam z tym problem planowałem wrzucić Lainga do piwnicy ale z braku miejsca zostanie na wierzchu. Kiedyś ten Stacker wydawał mi się większy ale gdy doszło trochę gratów brakuje już w nim miejsca. Jest dość krótki i ma małą piwnicę przy ułożeniu chłodnicy na froncie, nie mówiąc już do zrobić z dyskami gdy ma się 2 lub więcej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Na szczęście ja mam 1 dysior :D Dasz radę :) ja też mam chłodnicę na froncie i z racji nowego reza pompa będzie zaraz obok zasilacza i praktycznie prawie na sztywno będzie połączona z chłodnicą, o ile uda mi się tego dokonać :) Będziesz robił zawór i wrzucał złączkę w podłogę? czy tak będzie po prostu w obudowie i wężyk w razie potrzeby na zewnątrz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2010 No mogę potwierdzić :] Sam mam z tym problem planowałem wrzucić Lainga do piwnicy ale z braku miejsca zostanie na wierzchu. Kiedyś ten Stacker wydawał mi się większy ale gdy doszło trochę gratów brakuje już w nim miejsca. Jest dość krótki i ma małą piwnicę przy ułożeniu chłodnicy na froncie, nie mówiąc już do zrobić z dyskami gdy ma się 2 lub więcej. Ja też będę próbował ;]. Powinno się udać a jak nie to cos innego wymyślę. Stacker byłby super jakby miał konkretną piwnicę :] Na szczęście ja mam 1 dysior :D Dasz radę :) ja też mam chłodnicę na froncie i z racji nowego reza pompa będzie zaraz obok zasilacza i praktycznie prawie na sztywno będzie połączona z chłodnicą, o ile uda mi się tego dokonać :) Będziesz robił zawór i wrzucał złączkę w podłogę? czy tak będzie po prostu w obudowie i wężyk w razie potrzeby na zewnątrz? Ja mam 2 hdd a będą 3. Chłodnicę będą 2 120.2 front i 120.3 top. Powinno to zapewnić odpowiednie warunki dla sprzętu. Na razie będzie wężyk tylko, później pomyśle o spuście jak zrobiłbo Screamer w małej Lili. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartass13 Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Lepiej montuj tego radosława i pokarz jak to będzie wyglądało ,bo myślę że efekt będzie dobry. No i połączenie pompki bardzo fajne ,zobaczymy jaki to wszystko da efekt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 22 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2010 Lepiej montuj tego radosława i pokarz jak to będzie wyglądało ,bo myślę że efekt będzie dobry. No i połączenie pompki bardzo fajne ,zobaczymy jaki to wszystko da efekt. Sporko spoko się nie martw :] Dzsiaj będą jakieś fotki bardzo wczesnej bety układu z nowymi klockami juz. Jak zawsze sporo problemów i przeróbek. Dremel moim przyjacielem ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elder Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2010 mib jak sytuacja na froncie robót,wrzucisz jakieś nowe fotki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Mib daj wreszcie jakieś foty całości bo bardzo ciekaw jestem jak to wyszło. Co do flow to bardzo dziwne,po kilku godzinach pracy i odpowietrzeniu się układu spadło z 60l/h na 27l/h? LT ma top z pleksy,widać co tam w środku się nawyrabiało? Na razie walczę z przepływem. Fotki na razie są takie Do zrobienia jest oświetlenie, piwnica+ coverki i wycięcie okienek i może inny front panel. Sprzęt jak widać w sigu + 5870. Sapphire. Kolejność ukłądu: 1. pompa 2. gmr 3. ek lt 4. f2nb 5. ek fc 6. rad 120.3 7. rad 120.2 8. rez Dyski wylądowały w noise kilerach i jest różnica brak drgań. Tempy w idlu są takie: Temp powietrza 23,2*C Rad 1 28,3*C wlot do chłodnicy rad 2 27,7*C wylot z chłodnicy flow ~30l/h...... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elder Opublikowano 21 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2010 Sprawdziłeś jaki flow pokazuje GMR podłączony odwrotnie? Flow niezwykle niski,podejrzewam że masz GMRa odwrotnie podłączonego,ja tak zrobiłem i ledwo kręcił pokazując tak niskie wartości. Wlot i wylot GMRa różnią się minimalnie średnicą,łatwo o pomyłkę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...