mib Opublikowano 21 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2010 Sprawdziłeś jaki flow pokazuje GMR podłączony odwrotnie? Flow niezwykle niski,podejrzewam że masz GMRa odwrotnie podłączonego,ja tak zrobiłem i ledwo kręcił pokazując tak niskie wartości. Wlot i wylot GMRa różnią się minimalnie średnicą,łatwo o pomyłkę. Jest już dobrze. Flow na poziomie 130-140l/h. Winowajcą jak myślałem był płyn a dokładniej płyn który w nim pływał (pozostałości po wielokrotnym przelewaniu, zlewaniu itp). W tej chwili układ pracuje bardzo dobrze. Za jakiś czas zleje płyn i zaleje znowu destylką. Tak to wygląda w tej chwili: 1. 2. 3. Będą jak zwykle zmiany w czasie bliżej nieokreślonym :] 1. zmiana węża (czekają 2 rodzaje) 2. zrobienie piwnicy wraz z chłodzeniem ramu (mam pewien pomysł, nie będzie to widoczne) 3. oświetlenie dodanie katody/listwy led itp Parę spostrzeżeń z pracy układu: 1. po płukaniu bloku flow mam 130-140l/h jestem zadowolony 2. tempy są git około 40/45*C (idle/stress) na procku @3GHz, grafa to nie wiecej niż 40*C, temp wody srednio nie przekracza 30*C w stresie 3. wentyle ustawiłem tak że wyciągowe się kręcą okolo 10-15% szybciej niż wciągowe, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...