jaros79 Opublikowano 9 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2007 Witam! Zastanawiam sie nad wymiana pamieci w moim kompie. Mam 2x512 i chce przeskoczyc na 2x1GB Zestaw to Asus P5B Deluxe i E6400. Co myslicie o tych Goodramach? Albo coś innego w rozsądnej cenie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 9 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2007 "rozsądna cena" = ile w zł ;] ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaros79 Opublikowano 9 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2007 mysle tak okoł0 500-700 zł za 2 gb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 9 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2007 powinieneś znaleźć Patrioty 800MHz CL5 i IMO one będą najlepszym wyborem. No chyba, że zamierzasz robić hardcorowe o/c Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
masakra355 Opublikowano 9 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2007 powinieneś znaleźć Patrioty 800MHz CL5 i IMO one będą najlepszym wyborem. No chyba, że zamierzasz robić hardcorowe o/cJedna sprawa @beka >>> GoodRAMy PRO ponownie są robione na Micronach. B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaros79 Opublikowano 10 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2007 Mysle o około 1000Mhz z cl4. A co z dzielnikami? Jaki najlepiej zastosowac w deluxie? Czym testowac wzrost wydajności? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvaN Opublikowano 10 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2007 Mysle o około 1000Mhz z cl4. A co z dzielnikami? Jaki najlepiej zastosowac w deluxie? Czym testowac wzrost wydajności? Dzielniki musisz dobrać tak aby pamiątki miały największą przepustowość przy zadanym FSB, które to defacto zależy od podatności mobo/procek na OC. Testować to możesz np Sandrą lub Everestem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaros79 Opublikowano 10 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2007 Dzielniki musisz dobrać tak aby pamiątki miały największą przepustowość przy zadanym FSB, które to defacto zależy od podatności mobo/procek na OC. Testować to możesz np Sandrą lub Everestem.No a co myślicie o tych goodramach? Nie są drogie około 500 zł za 2GB 900Mhz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 10 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2007 Wszelkie pytania o konkretny produkt, problemy z nim związane, porady itp. należy kierować w odpowiednim dla produktu dziale tematycznym Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvaN Opublikowano 10 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2007 No a co myślicie o tych goodramach? Nie są drogie około 500 zł za 2GB 900Mhz? Są ok ;) A co do Oc to : Jedna sprawa @beka >>> GoodRAMy PRO ponownie są robione na Micronach. B-) :D ;) Zapraszam po więcej infa tutaj: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=187427&st=0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek82 Opublikowano 10 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2007 Problem w tym, że są różne microny i różne pcb, na niektórych kingstonach 667 też trafiają się d9 ale z jakąś dziwną końcówką (nie pomnę w tej chwili jaką) i kręcą się kiepściutko. Ja osobiście radzę geile 800 cl4, w proline już za 4 stówki do dostania kit 2x1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 10 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2007 Problem w tym, że są różne microny i różne pcb, na niektórych kingstonach 667 też trafiają się d9 ale z jakąś dziwną końcówką (nie pomnę w tej chwili jaką) i kręcą się . Ja osobiście radzę geile 800 cl4, w proline już za 4 stówki do dostania kit 2x1 D9DCD ;) faktycznie kiepściutko... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adassyc Opublikowano 10 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2007 Godramy pro 900 powinny robic w granicach 1200mhz 5,5,5,15 2,4v-2,5v acz albo mialem pech albo wilk daje slabe pcb bo moja kostka 1gb polegla przy 2,45v jednak przed smiercia zdazylem zrobic super pi 32m na 1240mhz 5,5,5,15 2,45v tak ze jak nie bedziesz wariowal z voltami i zadowolisz sie 1100Mhz przy 2,3v- 2,35v to bardzo dobry wybór jak na pamiec do 600zl za 2gb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaros79 Opublikowano 10 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2007 Dziękuje za wszystkie wypowiedzi! A szczególnie dla KvaNfielda za linka :D . Tak myslałem żeby je kupic ale zobaczyłem ceny na allegro i sie wystraszyłem. A potem zobaczyłem w Adapterze 2x1GB za 460 :blink: . Wiec te kupie. Co do ostrzeżen z napieciami to pozostane tak do 3,5V. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cichy_killer Opublikowano 10 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2007 (edytowane) Co do ostrzeżen z napieciami to pozostane tak do 3,5V.LOL? D9DCD znoszą takie napiecie ale tylko do benchów ;] lepiej nie przekraczaj 2,4V na codzień ;) Edytowane 10 Maja 2007 przez Cichy_killer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 10 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2007 Jak 2 GB za 700 zł to te będą całkiem dobrym wyjściem :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaros79 Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 Chciałem napisac 2,35 :oops: . A widziałem ostatnio geil 800 cl3 coś słyszeliście o czymś takim? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Je m appelle Ferdinand Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 Chciałem napisac 2,35 :oops: . A widziałem ostatnio geil 800 cl3 coś słyszeliście o czymś takim? Pokaż gdzie, bo ostatnio w polsce nie można było tego dostać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaros79 Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 Pokaż gdzie, bo ostatnio w polsce nie można było tego dostać.Na allegro http://www.allegro.pl/show_item.php?item=194554783. i co o tym myślisz za tę cenę? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Je m appelle Ferdinand Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 Na allegro http://www.allegro.pl/show_item.php?item=194554783. i co o tym myślisz za tę cenę? D9GMH lub D9GCT. Można brać, powinny się ładnie kręcić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaros79 Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 Dzieki. PCB tez powinno byc ok? Raczej nie powinno paśc przy rozsądnym oc? No i za tę cenę to lepiej tego geila niż taniej goodramy? Goodramy około 200 zł taniej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
centy Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 Z tego co -tu- widzę to te Geile CL3 nieźle się kręcą. Właśnie jestem na etapie poszukiwania DDR2 i zainteresowały mnie te ramki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mission123 Opublikowano 12 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2007 za 500-700zł to ja brał bym jakieś 4x1GB np. Kingstony 667MHz CL5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 12 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2007 za 500-700zł to ja brał bym jakieś 4x1GB np. Kingstony 667MHz CL5ale nie wszyscy są tobą na szczęście.Ja bym 4GB takiego gó..a nie zapakował do kompa bleeeeeee :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvaN Opublikowano 13 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2007 ale nie wszyscy są tobą na szczęście.Ja bym 4GB takiego gó..a nie zapakował do kompa bleeeeeee :? Aż takim syfem to to nie jest, błędów na nominalnych taktach sypać nie będzie. Gdy nie masz kasy na ram i potrzebujesz go dużo, to jest to całkiem niezłe rozwiązanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 13 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2007 Aż takim syfem to to nie jest, błędów na nominalnych taktach sypać nie będzie. Gdy nie masz kasy na ram i potrzebujesz go dużo, to jest to całkiem niezłe rozwiązanie.Jak nie mam dużo kasy i planuje dużo ramu to kupuje 4x1GB Corsair 675Mhz,napewno nie pakuje się w kingston :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvaN Opublikowano 13 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2007 (edytowane) Jak nie mam dużo kasy i planuje dużo ramu to kupuje 4x1GB Corsair 675Mhz,napewno nie pakuje się w kingston :? Różnica to około 50 zł na kości, więc na 4 masz już 200 zł, więc wychodzi drożej o wiele. Edytowane 13 Maja 2007 przez KvaNfield Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 13 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2007 Różnica to około 50 zł na kości, więc na 4 masz już 200 zł, więc wychodzi drożej o wiele.Różnica to 30zł,xa jakość się płaci :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 13 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2007 ale kingstony nie sa takie zle przeciez . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvaN Opublikowano 13 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2007 (edytowane) Różnica to 30zł,xa jakość się płaci :-P Ale my tu mówimy o komplecie 4x1 GB i przypadku że ktoś nie ma kasy, więc musi oszczędzać jak tylko się da. Dla takiej osoby, wyjście z kingstonami będzie lepsze bo te zaoszczędzone 120 zł dołoży np do procka. Edytowane 13 Maja 2007 przez KvaNfield Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...