Je m appelle Ferdinand Opublikowano 21 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2007 U mnie GoodRam PRO 1GB 900MHz Chodzą 730 3-3-3-9 930 4-4-4-12 1130 5-5-5-14 2.2V Rewelacji nie ma ale w porownaniu do moich poprzednich geili to jednak jest rewelacja I są ledwo ciepłe Podbij trochę V. Puść też SPI 16M przy 2500MHz i memkach na 833MHz 4-4-4-8 - zobaczymy co abit pokaże :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeyWies Opublikowano 21 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2007 Ale jaki ma byc tego sens? jak na 930 chodzą stable to i na 833 pojda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Je m appelle Ferdinand Opublikowano 21 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2007 Ale jaki ma byc tego sens? jak na 930 chodzą stable to i na 833 pojda Zbadanie wydajności... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 21 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2007 Zbadanie wydajności...A skad wiesz ze DeyWies ma sys przystosowany do pi? bo tylko na przystosowanym mozna ta wydajnosc sprawdzic... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeyWies Opublikowano 21 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2007 Nooo jak powiedzie na czym polega te "przystosowanie" to zobaczymy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 21 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2007 Zero instalowanego oprogramowania, zero sterowników, powylaczane uslugi, przyciety nLite ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Je m appelle Ferdinand Opublikowano 21 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2007 (edytowane) A skad wiesz ze DeyWies ma sys przystosowany do pi? bo tylko na przystosowanym mozna ta wydajnosc sprawdzic... Proponuje żeby DeyWies postawił windowsa na innej partycji, lub chociaż na czas testu odsyfił swojego (to tylko moja propozycja - nie chce Ci się, nie musisz tego robić :wink: ) Zero instalowanego oprogramowania, zero sterowników, powylaczane uslugi, przyciety nLite ;] To jeszcze może maxmema, CW, LSC itd... Zainstaluj XP SP2 i uruchom SPI ;) Jeśli (teoretycznie - tyle wyszło z testów Pumy) microny są 200MHz w plecy w porównaniu do innych memków, to jaki ten system by ztweakowany nie był, różnice będzie widać :wink: Ewentualnie skorzystaj z trybu diagnostycznego ;) Edytowane 21 Lipca 2007 przez kretfr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 21 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2007 Jeśli (teoretycznie - tyle wyszło z testów Pumy) microny są 200MHz w plecy w porównaniu do innych memków, to jaki ten system by ztweakowany nie był, różnice będzie widać icon_wink3.gifU mnie była taka różnica, bo mój egzemplarz KN9 ma jakieś widzimisie i nie lubi D9. Nie wiem czemu, ale tak jest. Na innym KN9 już normalnie wszystko śmiga... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 21 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2007 To jeszcze może maxmema, CW, LSC itd...No to juz nie, ale chodz o to zeby nic nie przeszkadzalo spi w liczeniu, zeby wyniki byly powtarzalne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roth Opublikowano 21 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2007 To moje sa jakies dziwne. 900mhz i ani 1mhz w gore nie pojda bo juz sypia bledami. Ida na 2.1v P5B 1.03 g Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 21 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2007 to podnieś napięcie to w końcu d9- 2.1v to dla nich mało... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roth Opublikowano 22 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2007 to podnieś napięcie to w końcu d9- 2.1v to dla nich mało... P5B 1.03g-max na pamieci 2.1V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 22 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2007 a v-mod ?? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roth Opublikowano 22 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2007 a v-mod ?? ;)Pomyslimy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suchyb Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Zmiana biosu chyba by rozwiązała problem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Raczej wydanie nowej rewizji przez asusa :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobih Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2007 wrzucilem na warsztat 2x512mb pro 7200 zdobycznych z gdanska. podjalem wyzwanie actimela, zdjalem radiator :lol: . latwo sie odkleil. kostki d9gmh. na 2,1v wstaly na 800 i 4-4-4-4. chwile pozniej dalem 2,4v i 960 4-4-4-4 smigaja poki co bez problemu. wyzsze vdimm nie pozwolilo obudzic ich na 1000 nawet na 5-5-5-15. ciekawostka, cpuz widzi je troche inaczej :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2007 wrzucilem na warsztat 2x512mb pro 7200 zdobycznych z gdanska. podjalem wyzwanie actimela, zdjalem radiator :lol: . latwo sie odkleil. kostki d9gmh. na 2,1v wstaly na 800 i 4-4-4-4. chwile pozniej dalem 2,4v i 960 4-4-4-4 smigaja poki co bez problemu. wyzsze vdimm nie pozwolilo obudzic ich na 1000 nawet na 5-5-5-15. ciekawostka, cpuz widzi je troche inaczej :wink: O Fuck :mur: hmmm musialbys sprawdzic na innej plycie... i wrzuc te 1066 bo jetsem ciekawy :) (i chetny na zakup);p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2007 "Manufacturer : Noname" Cpuz nigdy się nie myli :D a oc jak przystało na goodramy@d9 :/ ale może tylko kiepska sztuka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobih Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2007 (edytowane) hehe. sprawa wymagala podkarmienia mostka pod konewka blitza ;). na ten moment sprawa wyglada tak: prawie maksymalny valid - http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=224830 i jakastam stabilnosc w tym super przezroczystym systemie trudno cos innego pokazac... aha. ramki podkarmione na 2,6v Edytowane 4 Sierpnia 2007 przez sobih Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2007 hehe. sprawa wymagala podkarmienia mostka pod konewka blitza ;). na ten moment sprawa wyglada tak: aha. ramki podkarmione na 2,6v no no wiedzialem... ze cos nie tak z plyta... :P Ps jak znajdziesz czas to potestuj te 1066 (chyba ze ja pmp ma) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobih Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2007 no no wiedzialem... ze cos nie tak z plyta... :P Ps jak znajdziesz czas to potestuj te 1066 (chyba ze ja pmp ma) te drugie sa na gkx'ach. pmp mowil ze wstepnie 2,4v 1100 na 5'tkach jakos ida. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2007 te drugie sa na gkx'ach. pmp mowil ze wstepnie 2,4v 1100 na 5'tkach jakos ida.2,4v na gkx ach to mozna powalczyc o 1100 4-4-4-4 :)... no ale zobaczymy co wyciagna tamte... wkoncu to wstepne testy :P Moje D9GMH robia 1100 na 5'tkach na 2,05v (tak na codzien smigaja)... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2007 (edytowane) jak najłatwiej te radiaxy zedrzec? bo chyba czs moje 900-ki oskalpować-podobno readiatory na goodach są do kitu, a ja już popnad 2.8v im zapodawałem to nie chce ich usmażyc :-| swoją drogą cena tych 1066 jest z kosmosu- mając tyle dac za memki to wolal bym kupić ocz reaper 1066 <_< Edytowane 5 Sierpnia 2007 przez 99tomcat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobih Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2007 jak najłatwiej te radiaxy zedrzec? bo chyba czs moje 900-ki oskalpować-podobno readiatory na goodach są do kitu, a ja już popnad 2.8v im zapodawałem to nie chce ich usmażyc :-| swoją drogą cena tych 1066 jest z kosmosu- mając tyle dac za memki to wolal bym kupić ocz reaper 1066 <_< lekko podwazylem srubokretem plaskim z obu stron i same zeszly bez walki. zadna filozofia ;]. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2007 acha czyli 0 filozofii- nie to co np z crucialami- operacka zdejmowwania kończyła sie sukcesem ale pacjenttego nie przezywał zwykle :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2007 acha czyli 0 filozofii- nie to co np z crucialami- operacka zdejmowwania kończyła sie sukcesem ale pacjenttego nie przezywał zwykle :wink: Czasami nadaje sie rozgrzanie radiatorow na pamieciach np. suszareczka :)... ja tak musialem postapic w przypadku geil bo tak mocno trzymaly radiatory :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2007 swoją drogą cena tych 1066 jest z kosmosu- mając tyle dac za memki to wolal bym kupić ocz reaper 1066Znajdź mi pamięci, które są 100% na GKX w normalnej cenie :wink: IMO 500 zł za 2 GB to cena do przeżycia, bo od tej ceny zaczynają się dopiero GMH. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2007 goody pro 1066 za 500? pokaż mi gdzie- ja widzę w okolicach 750 :-| poza tym obserwując swoje goody pro 900 to same kości to nie wszystko- w porównaniu do bardzioej markowej konkurencji i tak idą kulawo-albo dalej pcb odstaje albo po prostu gorszy sort... dla przykładu do spi ma cl5 640mhz musze dawać pod 2.9v.. reapery robią tyle na 2.45...chyba wszystko jasne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2007 A masz: http://allegro.pl/item222853118_goodram_pr...66_cl5_box.html :D nawet ponizej 500 :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...