Imperator Kret Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2007 (edytowane) XA wrzucał wyniki swoich GR 1066 i moim zdaniem fajnie poszły - 1300 przy 4-4-4 to juz coś, szkoda tylko że przy 2,9V. Edytowane 5 Sierpnia 2007 przez Puma Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aldam Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2007 wrzucilem na warsztat 2x512mb pro 7200 zdobycznych z gdanska. na 2,1v wstaly na 800 i 4-4-4-4. chwile pozniej dalem 2,4v i 960 4-4-4-4 smigaja poki co bez problemu. wyzsze vdimm nie pozwolilo obudzic ich na 1000 nawet na 5-5-5-15. ciekawostka, cpuz widzi je troche inaczej :wink: cos kiepsko :-| kolega Marcin_gps robi 1080mhz cl5 przy 2.0v 2x1gb 900pro fabrycznie parowane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2007 jak najłatwiej te radiaxy zedrzec? bo chyba czs moje 900-ki oskalpować-podobno readiatory na goodach są do kitu, a ja już popnad 2.8v im zapodawałem to nie chce ich usmażyc :-| swoją drogą cena tych 1066 jest z kosmosu- mając tyle dac za memki to wolal bym kupić ocz reaper 1066 <_< Zdejmij 2 klamry, podgrzej suszarką, a następnie ściągaj delikatnie :rolleyes: 2 komplety przeżyły :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2007 cos kiepsko :-| kolega Marcin_gps robi 1080mhz cl5 przy 2.0v 2x1gb 900pro fabrycznie parowane. chyba pominąłeś to: http://img526.imageshack.us/my.php?image=625fn5.jpg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Zdejmij 2 klamry, podgrzej suszarką, a następnie ściągaj delikatnie :rolleyes: 2 komplety przeżyły :D Po co grzac? w goodramach radiator jest tak fajnie zamocowany ze bez problemu schodzi na suchara. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2007 U mnie był mocno przyklejnony. Możliwe, że by zszedł bez grzania, ale po co miałbym ryzykować oderwania kości z PCB? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wampir Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Po sciagnieciu naklejacie na nie jakies wieksze radia czy tylko nawiew ? Jaki sa rekordy na forum na goodramach 900 ? Kto pokazal najwyzsze spi32 i orthosa ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quintrix Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Witam Czy dla moich goodramów napięcie 2.3V jest bezpieczne? 450MHz, timingi 4-4-4-12 i strasznie się grzeją, nie da się dotknąć tego radiatora, nic im się nie stanie przy takim napięciu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2007 daj nawiew jakiś, u mnie bez obudowy też się grzały Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quintrix Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2007 A jakie jest maksymalne bezpieczne napięcie dla tych pamiątek? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mach82 Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2007 (edytowane) A jakie jest maksymalne bezpieczne napięcie dla tych pamiątek?daj 3V - jak sie spalą, to znaczy że nie było bezpieczne :lol2: Swoja drogą, na pewno nie potrzebujesz 2.3V do 450MHz CL4. Tam jakieś 2V wystarczą. Edytowane 17 Sierpnia 2007 przez mach82 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boxster Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Gdzie dostanę w normalnej cenie 2x1GB PRO900, bo z tego co widzę, albo wszędzie brak, albo ceny jakieś kosmiczne (Allegro). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2007 znak np. ja brałem w sprzetkom Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m40 Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2007 (edytowane) znak np. ja brałem w sprzetkom Ja także brałem w sprzetkom. Co do OC moje idą na 1052 5-5-5-14 przy 2,0V później jest przepaść do 2,20V na których jeszcze nie testowałem rozumiem że maksymalne bezpieczne napięcie do codziennej pracy dla tych pamięci to 2,35V? I jaka jest dla nich maxymalna bezpieczna temperatura? Edytowane 18 Sierpnia 2007 przez m40 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JAnek87 Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Witam, mam pytanie: Posiadam Semprona 2800+ i wiem że spokojnie chodzi na 2,7 GHz kiedy moje Goodramy 667 na dzielniku div400 pracują na bliskich do nominalnych ustawieniach. Miałem swego czasu Kingmaxy 800 MHz które pozwalały mi na wykręcenie sempa tylko na 2,4 GHz niezależnie od dzielnika, timingów czy napięcia. Jak jest w przypadku goodramów 900 pro, czy jak ustawię sobie dzielnik na div 800 lub div 667 to czy uda mi się wykręcić je do nominalnych wartości? (bo w przypadku Kingmaxów po zmniejszeniu dzielnika ramy nie dobijały do nominalnych 800 MHz, co dopiero mówić o jakimś O/c) Z góry dzięki za pomoc :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 4 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2007 (edytowane) wróciły do mnie memki od milansa to je od razu oskalpowałem :wink: niestety tak mega łatwo nie było dlatego użyłem nitki i poszło.... To co zobaczyłem nieco mnie przeraziło- może 1 kostk ana 8 przylega większa powierzchnią do padów, większosć jedynie odrobinę przy brzegu..a moje memki już 2.95 v widziały :? No nic teraz powinny się lepiej poczuć z nawiewem bezpośrednio na pcb i kości :P Edytowane 4 Września 2007 przez 99tomcat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobson37 Opublikowano 4 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2007 U mnie jedna kość nie wytrzymała tygodnia na 500 CL4 2.4 V z jakimś tam nawiewem... Ehh szkoda gadać... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 4 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2007 nic dziwnego - 2.4v to nie jest jednak bezpieczne napięcie dla d9 a już zwłaszczza z takim chłodzeniem jak maja goody... d9 mająto do siebie,że padają jak muchy i tyle... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobson37 Opublikowano 5 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2007 Wiem, spodziewałem się tego. Ale nie myślałem że padną w ciągu niecałego tygodnia. Najlepsze jest to, że padły w chwili kiedy na koncie pojawiła się kasa od kupca na ten ram... Żyć nie umierać :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 5 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2007 (edytowane) Kurcze ale Wy mnie straszycie... chyba bede musial przystopowac z moimi pamieciemi :P... chociaz sa na brainpowerze... :wink: bo ciagle ze d9 padaja i padaja... Goodram moze... ale w adaty wierze ciut bardziej ...;] Edytowane 5 Września 2007 przez Sector19 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 5 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2007 (edytowane) majać do wyboru goody a adaty to chyba wolę goody- sorry nie bijcie ale coś adatki nic ciekawego nie pokazują :-| Tak czy siak może podam konto i ktoś mi celle zasponsoruje? :wink: Edytowane 6 Września 2007 przez 99tomcat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 5 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2007 majać do weyboru goody a adaty to chyba wolę goody- sorry nei bijcie ale coś adatki nic ciekawego nie pokazują :-| Tak czy siak może podam konto i ktoś mi celle zasponsoruje? :wink: Tu masz racje... bo juz dawno powinny byc dostepne pamieci na d9gkx... a u nas jak nie bylo tak nie ma. Z drugiej strony patrzac... ceny Goodramow 1066 sa SPORE... (takie jakos malo atrakcyjne w stosunku do bardziej prestizowych marek) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kean Opublikowano 5 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2007 Tak czy siak może podam konto i ktoś mi celle zasponsoruje? :wink:Na allegro widziałem... o tutaj: http://www.allegro.pl/item239031257_cellsh...mhz_2x_1gb.html ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 6 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2007 (edytowane) spotkała mnie bardzo dziwna sytuacja- nagle przestały mi działać obie kostki po restarcie...na innym memkach jest ok a na goodach ani na 1 ani na 2 kostce system się kompa nwet nei wstaje... mobacz nei piszczy ale obrazu niet :-| Edytowane 6 Września 2007 przez 99tomcat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 6 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2007 no to współczuje i mam nadzieję że moje nie padną przy 2.25V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobson37 Opublikowano 6 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2007 spotkała mnie bardzo dziwna sytuacja- nagle przestały mi działać obie kostki po restarcie...na innym memkach jest ok a na goodach ani na 1 ani na 2 kostce system się kompa nwet nei wstaje... mobacz nei piszczy ale obrazu niet :-| U mnie było to samo :D ale padła tylko jedna kość ;] Teraz kupiłem KVR 667 na Elpidach THN i robią prawie 500 MHz na CL5 przy 2.2V. Jak tylko wróci mi kostka GR z gwary to sprzedaje komplet. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mictyd Opublikowano 6 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2007 U mnie było to samo :D ale padła tylko jedna kość ;] Teraz kupiłem KVR 667 na Elpidach THN i robią prawie 500 MHz na CL5 przy 2.2V. Jak tylko wróci mi kostka GR z gwary to sprzedaje komplet. Nie tylko wam, mi rowniez padla jedna kosc (dwa dni kompa uzytkowalem), ale na gwarancji odeslali mi dwie sprawne ;) Poki co - dziala :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 7 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2007 moje jeszce dychają ale już nie wstają na auto -potrzebują nieco więcej v niż 1.8v i tajmów ustawionych ręcznie... tak wieć prawdopodobnie się jeszcze sypną Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MieH77 Opublikowano 13 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2007 Witam Przymierzam sie do kupna tych pamieci. Potrafi ktos rozszyfrowac te oznaczenia? Albo inaczej... jakie symbole powinny byc, aby kosci byly jak najlepsze? Thx za odpowiedzi http://x-kom.pl/index.php?show_prod=19604&...;_spl=&_ih= Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 13 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2007 Witam Przymierzam sie do kupna tych pamieci. Potrafi ktos rozszyfrowac te oznaczenia? Albo inaczej... jakie symbole powinny byc, aby kosci byly jak najlepsze? Thx za odpowiedzi odpowiedz jest taka ze nie ma odpowiedzi... nie przetestujesz to sie nie dowiesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...