yotomeczek Opublikowano 16 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2008 http://www.ulubiony.pl/?action=StoProd&...179893&u=83 140zł! jak to możliwe? :) dlaczego bywa trudne na początku? i lepsze te mobo aniżeli P35-DS3L? ;] Jak chcesz porównywać mobo za 140 vs 210 to można i tak ... GB nie wspiera raid0, ma tylko jedno PCIe ... Jak byś poczytał temat to byś wiedział dlaczego bywa trudne ... Do 2160 to ja nie widzę żądnych problemów związanych z tym mobo ... GB na P35 da ci tylko więcej dzielników do pamięci ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vt9st Opublikowano 16 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2008 (edytowane) ale dlaczego ten dfi tylko 140zl, w komputroniku i w yalu cos kolo 260zl kosztuje... a gb 225zl. wiec wole kupic dfi, nie dosc, ze taniej to lepsza, tak? btw. temat czytalem, ale trudnosci jakis wielkich nie zobaczylem :). Edytowane 16 Czerwca 2008 przez vt9st Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 16 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2008 ale dlaczego ten dfi tylko 140zl, w komputroniku i w yalu cos kolo 260zl kosztuje... a gb 225zl. wiec wole kupic dfi, nie dosc, ze taniej to lepsza, tak? btw. temat czytalem, ale trudnosci jakis wielkich nie zobaczylem :). bo to jest wyprzedaż tego mobo ... jedyne trudności to niskie fsb (ale to chyba kwestia biosów) - bo w sumie tylko ja miałem schody jakieś :P i ciężko działający dzielnik 4:5 (co dla 21xx mamałe znaczenie bo raczej 2:3 będzie wykorzystany ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vt9st Opublikowano 16 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2008 (edytowane) to jest na pewno dark, tak? no to na pewno jest lepszy niz p35-ds3l i oc lepsze. no a nie wspomne o swietnym layoucie. ale ten chipset p965, dobry jest? porownywalny z p35? czyli brac? Edytowane 16 Czerwca 2008 przez vt9st Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 16 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2008 (edytowane) to jest na pewno dark, tak? no to na pewno jest lepszy niz p35-ds3l i oc lepsze. no a nie wspomne o swietnym layoucie. ale ten chipset p965, dobry jest? porownywalny z p35? czyli brac? Powiem tak według mnie lepszego mobo jak DFI Dark 965-S do OC za mniej jak 200PLN nie ma ... W sumie ja nie widzę jakiegoś postępu w chipsetach od czsów 965 i 975 (więcej dzielników do pamięci jedynie i obsługi DDR3 ... no P45 coś w kwestii fsb do 45nm proców wnosi ...) Edytowane 16 Czerwca 2008 przez yotomeczek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vt9st Opublikowano 16 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2008 no to p35-ds3l odpada, wiec dfi to bedzie dobry wybor? ;) a jak z 45nm? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 16 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2008 no to p35-ds3l odpada, wiec dfi to bedzie dobry wybor? ;) a jak z 45nm? z 8xxx przekonamy się za jakieś 3 dni ... nie wiem jak z 4 jajcowymi (nigdy nie miałem 4 :P) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vt9st Opublikowano 16 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2008 (edytowane) a Ty nadal masz DFI tego... to niezle ;). wiec bdb mobo jak caly czas je masz. biore je na 99%! na 3,4Ghz styknie e2160 przy 1,4v oby ;d. a jak z biosem? Edytowane 16 Czerwca 2008 przez vt9st Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 16 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2008 a Ty nadal masz DFI tego... to niezle ;). wiec bdb mobo jak caly czas je masz. biore je na 99%! na 3,4Ghz styknie e2160 przy 1,4v oby ;d. w międzyczasie miałem parę innych ale to były raczej rozczarowania (np DFI P35 DK wersja z solidami i raidem) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vt9st Opublikowano 16 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2008 (edytowane) no to wreszcie wybralem mobo, lepsze od p35-ds3l i tansze. i ladniejsze i madrzej rozplanowane ;]. dzieki wielkie. i co dfi to dfi jednak. a ktory bios masz? Revision All Date Code 2008/05/09 ? edit: a to ze tu nie jest napisane Dark to nic? http://www.ulubiony.pl/?action=StoProd&...179893&u=83 Edytowane 16 Czerwca 2008 przez vt9st Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 16 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2008 no to wreszcie wybralem mobo, lepsze od p35-ds3l i tansze. i ladniejsze i madrzej rozplanowane ;]. dzieki wielkie. i co dfi to dfi jednak. a ktory bios masz? Revision All Date Code 2008/05/09 ? a nie wiem - mobas czeka na proca (komp do netu to na P5W64 mam :D) Za te pieniądze to sie zastanawiam czy nie kupić drugiej 965-S Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vt9st Opublikowano 16 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2008 (edytowane) a nie wiem - mobas czeka na proca (komp do netu to na P5W64 mam :D) Za te pieniądze to sie zastanawiam czy nie kupić drugiej 965-S zobacz jeszcze tamto pytanie po edicie :P. e2160 + p965-s dark + 4gb kingmax + ninja i bedzie chyba 3,4ghz jakos. i jeszcze takie pytania z serii kupuje na 100%, ale: - obsluguje dyski sata dwa bez problemu? - ramy dwustronne 4 kosci? - sekcja zasilania 8pin jest, u mnie teraz mam 4, wiec? Edytowane 16 Czerwca 2008 przez vt9st Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 16 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2008 Radze uwazac z zakupami w "ulubionym". Odpowiedz dlaczego znajdziecie w wyszukiwarce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vt9st Opublikowano 16 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2008 (edytowane) plz odpowiedz ktos na pytania ;). a o ulubionym sobie poczytam teraz. edit: o lol -.-. ale nigdzie indziej tak tanio nie dostane, musze u nich ;/. Edytowane 16 Czerwca 2008 przez vt9st Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 16 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2008 Właśnie się zastanawiam nad zmianą mojego GB G31-s2l i mam na uwadze tą płytkę. GB robi z moim e2140 3ghz do tego mam 2 gb korsarzy dominatorków 1066 i tu pytanie...Czy jest sens pakowania się w 965 ? Cena jest fajna wyczytałem że są problemy z tą mobo ;/. Jakaś rada ? Przy okazji może bym zwodował mosy :) nb się grzeje mocno? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vt9st Opublikowano 16 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2008 jakie problemy? ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 16 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2008 hmm wstanie mobo po zapisie usatwien biosu , kombinowanie z usb :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vt9st Opublikowano 16 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2008 ee, pare minut roboty i bedzie ok. to sa male problemy. gorzej jest w gb p31, gdzie nie dzialaja pamieci dwustronne 4gb np. a tymczasem ja ponawiam moje pytania - obsluguje dyski sata dwa bez problemu? - ramy dwustronne 4 kosci? - sekcja zasilania 8pin jest, u mnie teraz mam 4, wiec? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 16 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2008 (edytowane) ee, pare minut roboty i bedzie ok. to sa male problemy. gorzej jest w gb p31, gdzie nie dzialaja pamieci dwustronne 4gb np. a tymczasem ja ponawiam moje pytania - obsluguje dyski sata dwa bez problemu? - ramy dwustronne 4 kosci? - sekcja zasilania 8pin jest, u mnie teraz mam 4, wiec? Szczerze mówiac nie spotkałem mobo z 8pinowym zasilaniem, które nie pracowałoby poprawnie z wtyczką 4 pinową ... Co do SATA nie słyszałem żeby były jakiekolwiek problemy na tej DFI ... Co do Ramów - w specyfikacji stoi jak wół że max to 8GB zatem ... Faktycznie dziwne to ulubione.pl Ale skoro niektórym udaje się odbierać towar osobiście - może tzra spróbować jakoś się z nimi umówić (bo płatnośc przy odbiorze przesyłki też dziwnie nieobecna ...) ew. Allegro za 175 ... Edytowane 16 Czerwca 2008 przez yotomeczek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vt9st Opublikowano 16 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2008 (edytowane) czyli po prostu biore ta wtyczke i wciskam ja w to 8pinowe wejscie, ale: **** **** gdzie wlozyc wtyczke? **** **** tak, czy moze tak: **** **** Edytowane 16 Czerwca 2008 przez vt9st Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 16 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2008 (edytowane) czyli po prostu biore ta wtyczke i wciskam ja w to 8pinowe wejscie, ale: **** **** gdzie wlozyc wtyczke? **** **** tak, czy moze tak: **** **** tylko jeden wariant pasuje :D źle sie nie da podpiąć - tylko przy krawędzi mobo wtyka pasuje Edytowane 16 Czerwca 2008 przez yotomeczek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vt9st Opublikowano 16 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2008 (edytowane) chyba zamówię ją dziś, to może za dwa tygi bede mial :D. edit: w ulubionym jest tez ip35-e za 223zl... doplacic 80zl, czy to tylko strata kasy? ;] Edytowane 16 Czerwca 2008 przez vt9st Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 16 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2008 (edytowane) płytka fajna, mierzyłem się na commando, ale widzę, że w cenie asusa mogę zakupić infinity i porządną dźwiękówkę, więc chyba czas wymieniać p31 na 965. Żebym pomyślał o dfi wcześniej... mogłem pchać swoje mobo znajomym, niestety dzisiaj kupili inne... :sad: vt9st lepiej zamów sobie dark'a na allegro za 175zł ;) Edytowane 16 Czerwca 2008 przez przemekbydgoszcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vt9st Opublikowano 16 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2008 (edytowane) az tak beznadziejny jest ten ulubiony, ze w 1,5tyg paczka nie dojdzie? ;/ na stronie ulubionego maja, ze towar dostepny, a w rzeczywistosci przez najblizszy tydzien go nie maja... brak slow. http://allegro.pl/item381330131_dfi_infini...nowa_fa_gw.html - tu kupie chyba, 189+14=203 i do domciu :P. http://allegro.pl/item384335502__selekcja_...gwara_12m_.html - do tego taki proc. miodzio? :P Edytowane 16 Czerwca 2008 przez vt9st Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaz!o Opublikowano 16 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2008 Zanim zamówisz w tym ulubione.pl naprawdę przejrzyj necik, bo oprócz udanego zakupu, pamiętaj o ewentualnej gwarancji itp. Ja już gdzieś się spotkałem na różnych forach, o fochach jakie wyprawia ten sklep. Zastanów się :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 16 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2008 http://allegro.pl/item381721268_dfi_infini...rclocking_.html 175zł+2 lata gwary Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vt9st Opublikowano 16 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2008 25 przesylka, wiec 200zl wychodzi razem i musze isc do agencji pko zeby zaplacic. a tak to kurier ladnie, na drugi-trzeci dzien mnie odwiedzi z plytka, za 4zl wiecej. teraz musze e2160 znalezc ladnego selekta i papier scierny wodny 400 do obudowy :P. motip 200ml czarny mat tez zamowilem dzis. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 16 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2008 a tak to kurier ladnie, na drugi-trzeci dzien mnie odwiedzi z plytka, za 4zl wiecej.to ja wole poczekać o ten dzień, 2 dłużej i mieć 24miechy gwary niż 6 ;) ale 'róbta co chceta' :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vt9st Opublikowano 16 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2008 o rofl, bylem pewny ze jest gwara na 2 lata. no to pojde wczesniej do agencji pko :P. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vt9st Opublikowano 17 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2008 sory za posta pod postem, ale czy ninja nie bedzie sie stykac z radiatorem DFI? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...