Kaz!o Opublikowano 17 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2008 minuta googlowania I edytuj posty, bo wprowadzasz nieład <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vt9st Opublikowano 17 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2008 (edytowane) thx ;p. a jak e2140 na dfi bedzie dzialac? tak jak e2160? bo znalazlem ciekawego, 3,3ghz 1,36v. edit: jak myslicie, dolozyc 60zl do ip35-e? Edytowane 17 Czerwca 2008 przez vt9st Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 17 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2008 (edytowane) thx ;p. a jak e2140 na dfi bedzie dzialac? tak jak e2160? bo znalazlem ciekawego, 3,3ghz 1,36v. edit: jak myslicie, dolozyc 60zl do ip35-e? a co to ip35-e ?? dlaczego ma niby nie działać E2xxx ?? DFI 965-S i 2160 Edit : fuj toż to abit (na P35 eeee) Edytowane 17 Czerwca 2008 przez yotomeczek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vt9st Opublikowano 17 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2008 no i zle? sprawdzony jest niezle. a screen wyzej - proc nie dawal rady wiecej czy plyta? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 17 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2008 no i zle? sprawdzony jest niezle. a screen wyzej - proc nie dawal rady wiecej czy plyta? nie mam bladego - znalezione w necie ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vt9st Opublikowano 17 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2008 (edytowane) poczekam do srody zanim zamowie jakakolwiek plyte i jakiegokolwiek e2160 jeszcze. moze cos lepszego jeszcze sie pojawi na allegro. edit: jak e8200? Edytowane 18 Czerwca 2008 przez vt9st Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vt9st Opublikowano 19 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2008 (edytowane) sry za podbitke, ale jak podlaczyc tam 3-pin wentylki dwa? edit: ok, znalazelm: system_fan2, nb_fan i sys_fan1. Edytowane 19 Czerwca 2008 przez vt9st Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 20 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2008 Przez te debilne pytania robisz syf w temacie, brandzlujesz sie już drugą stronę z zamiarem kupna mobasa, to albo zastanów sie o co chcesz zapytać i zrób to raz, albo wysil sie i poszukaj w google :angry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 22 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2008 (edytowane) Odpaliłem - musiałem biosa podmienić n nowszego - bo zero reakcji z 45nm ... :P Na najnowszym oficjalnym na razie kiepsko - max boot i 32M stable ok 480FSB ... znowu się zaczyna :P Edit 500fsb 32M pass i 16M ciut wyżej ... Edytowane 22 Czerwca 2008 przez yotomeczek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemmy Opublikowano 22 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2008 Przez te debilne pytania robisz syf w temacie, brandzlujesz sie już drugą stronę z zamiarem kupna mobasa, to albo zastanów sie o co chcesz zapytać i zrób to raz, albo wysil sie i poszukaj w google :angry: :lol2: Odpaliłem - musiałem biosa podmienić n nowszego - bo zero reakcji z 45nm ... :P Na najnowszym oficjalnym na razie kiepsko - max boot i 32M stable ok 480FSB ... znowu się zaczyna :P juhuhu,zaczyna sie walka z fsb,ale Darkus zły nie jest, choć niepokorny to mobasek.Ile robił z 65nm? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 22 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2008 (edytowane) :lol2: juhuhu,zaczyna sie walka z fsb,ale Darkus zły nie jest, choć niepokorny to mobasek.Ile robił z 65nm? mój 65nm najwyżej własnie na tym DFI bryknął - max ok 560fsb ... Edit: Chyba jednak Dark 965-S nie lubi się z 45nm ... Butuje nawet @ 550fsb (wyżej na razie ni epróbowałem - ale do wind max wlazło 530 ... 520 max stabilne (16 czy 32M) ... mobo ma istne szalone akcje z napięciami :D nie lubi za dużych - i w sumie sam już nie wiem :P Edytowane 24 Czerwca 2008 przez yotomeczek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vt9st Opublikowano 29 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2008 Zakupiłem P965-S, jutro będę miał E2160 i FSB 372. Ramki 1:1, więc 744. Pójdzie na luzie z tego co mówisz yotomeczek ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 30 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2008 Zakupiłem P965-S, jutro będę miał E2160 i FSB 372. Ramki 1:1, więc 744. Pójdzie na luzie z tego co mówisz yotomeczek ;). powinno :D do fsb 400 to nawet dzielnik 4:5 powinien działać ... powodzonka :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vt9st Opublikowano 30 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2008 U Ciebie 520 było, więc 372 na 100% będzie. A ramy - na 930? Jaki voltaż? Z 2.1? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek220 Opublikowano 2 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2008 witam warto jeszcze kupic ta plyte razem z wysylka za 200zl czy moze lepiej gigabaita na p31 co polecacie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matik16 Opublikowano 2 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2008 (edytowane) witam warto jeszcze kupic ta plyte razem z wysylka za 200zl czy moze lepiej gigabaita na p31 co polecacie ? Warto płyta jest śliczna i do tego jest dobra do OC . Napisz do mnie PM to powiem ci gdzie dostaniesz ją za 170 z wysyłka Jak komuś się spodoba mój skin smartguardiana to można go pobrać z linka poniżej . http://www.zshare.net/download/14570284ffc44bf9/ Edytowane 2 Lipca 2008 przez matik16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vt9st Opublikowano 2 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2008 To czemu mi nie powiedziałeś? Zaoszczędziłbym sobie 30zł... :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matik16 Opublikowano 2 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2008 (edytowane) Bo nie pytałeś . >DFI INFINITY P965-S < Napisze bo nie znalazłem żeby pisało gdzieś jak aktualizować bios w Dfi po Polsku może słabo szukałem . :] Płyta lubi się wieszać na fabrycznie wgranym biosie dlatego też napisze mały poradniczek jak zaktualizować bios z pod Windowsem za pomocą programu Winflash dla osób którzy kupili i maja problem z mobo od pierwszego startu . 1 Ściągamy najnowszy bios ze strony producenta www.dfi.com wypakowujemy go np na pulpit .ja podaje odnośnik z najnowszym który obsługuje procki w 45 nm żeby nie szukać . http://eu.dfi.com.tw/Upload/BIOS/I96PD509.ZIP 2 Sciągamy program WinFlash Ver. 1.92 poniżej odnośnik do tej wersji http://www.dfi.com.tw/Upload/BIOS/Winflash192.zip 3 Zamykamy wszytki programiki otwarte w tle winampy foobary przeglądarki itd ... 4. Odpalamy program WinFlash Ver. 1.92 zaznaczamy wszytko dokładnie tak jak na poniższym screenie . 5. W programie WinFlash wchodzimy w zakładkę File>UBdate BIOS wyskoczy okienko w którym należy wskazać lokalizacje biosu Pliku BIN i nacisnąć Open wyskoczy nam okienko takie jak poniżej Naciskamy Ubdate i czekamy Trwa proces aktualizacji około 2 min najlepiej nie ruszać myszką . Po zakończeniu aktualizacji biosu wyskoczy komunikat że bios został poprawnie zaktualizowany i czy zresetować komputer Naciskamy Yes . Komputer zresetuje się i odpali windowsa już z nowym biosem . Uwaga nie biorę odpowiedzialności za wszelkie niepowodzenia w aktualizacji biosu . Aby sprawdzić wersje biosu najlepiej skorzystać z darmowego programu Cpu-Z lub przy starcie komputera w lewym dolnym rogu monitora . Edytowane 2 Lipca 2008 przez matik16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 2 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2008 najbezpieczniej flaszowac pod dosem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vt9st Opublikowano 3 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2008 (edytowane) Mam już... kompletnie nie wiem co jest. E2160 + Kingmaxy 4x1GB Dałem 533Mhz ramy, ustawienia jak w drugim poście na drugiej stronie tematu, +50.0mV [było 1.26 więc 1.31] i komp nie wstaje. FSB 280 Edytowane 3 Lipca 2008 przez vt9st Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 3 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2008 też nie wiem co jest, bo piszesz chaotycznie, spisałeś czyjeś ustawienie i nie chodzi? trzeba samemu sobie poszukać stabilnych. memki na 533 realnie czy 1066? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vt9st Opublikowano 3 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2008 Realnie, 533. W ogóle po zamontowaniu Ninji do E2160 z użyciem pasty Arctic Silver 5 mam wrażenie, że Ninja nie działa. Dlaczego? Temperatura w idle [1,8Ghz] to 40C, stress w Orthosie po paru minutach to 55-58C. Ninja jest strasznie chłodna, nie jest nagrzana, w ogóle jakby nie odbierała temperatur od procesora. Nie wiem co jest grane, proszę o pomoc. Kumpel mówił, że Ninja musi być słabo przyciśnięta do proca. Jednak założyłem ją jeszcze raz i to samo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 3 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2008 Realnie, 533. W ogóle po zamontowaniu Ninji do E2160 z użyciem pasty Arctic Silver 5 mam wrażenie, że Ninja nie działa. Dlaczego? Temperatura w idle [1,8Ghz] to 40C, stress w Orthosie po paru minutach to 55-58C. Ninja jest strasznie chłodna, nie jest nagrzana, w ogóle jakby nie odbierała temperatur od procesora. Nie wiem co jest grane, proszę o pomoc. Kumpel mówił, że Ninja musi być słabo przyciśnięta do proca. Jednak założyłem ją jeszcze raz i to samo. Bios najnowszy ? U mnie DFI zawsze zaniżało temp na CPU (E6700 jak i E8400) ... coretemp w miare dobrze, ale DFI zaniżało Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vt9st Opublikowano 3 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2008 (edytowane) Nie wiem co jest grane. Ale chcę teraz zabrać się za OC. Najnowszy bios - da się z poziomu Windowsa czy AWDFlash - ale na czym to polega? EDIT: 300 FSB, 9x mnożnik = ramy 799Mhz, ustawienia polecane przez hausnera i pika płyta. Ramy? 1.9V, 5-5-5-15. Edytowane 4 Lipca 2008 przez vt9st Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matik16 Opublikowano 4 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2008 Temperatury masz wysokie albo masz zwalony czujnik albo nałożyłeś za dużo lub za mało pasty . Wgraj najnowszy bios to powinno rozwiązać twoje problemy z OC . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 4 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2008 a Vmch podbiłeś bo masz 4 kostki ramu? lub wyjmij dwie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vt9st Opublikowano 4 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2008 (edytowane) Temperatury masz wysokie albo masz zwalony czujnik albo nałożyłeś za dużo lub za mało pasty . Wgraj najnowszy bios to powinno rozwiązać twoje problemy z OC . Przeczytałem na konkurencyjnym forum, że większość przy E21xx tak ma - beznadziejne czujniki. a Vmch podbiłeś bo masz 4 kostki ramu? lub wyjmij dwie.2,1V dam i zobaczymy. EDIT: Zdobędę FDD i wgram najnowszy bios. Czyli zabawa od początku. Edytowane 4 Lipca 2008 przez vt9st Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matik16 Opublikowano 4 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2008 Ja aktualizowałem pod Windowsem bo nie posiadam FDD i nie było problemu tu masz instrukcje jak aktualizować bios z FDD http://eu.dfi.com.tw/Support/Download/download_htfb_pl.htm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 4 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2008 Jak sie nie ma fdd to można z usb (pen, mp3) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vt9st Opublikowano 4 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2008 Ja aktualizowałem pod Windowsem bo nie posiadam FDD i nie było problemu tu masz instrukcje jak aktualizować bios z FDD 3038821[/snapback] Jak sie nie ma fdd to można z usb (pen, mp3) Ale czy mp3 jest tak pewna? :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...