Ricci Opublikowano 13 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2007 Jako iz jestem poczatkujacy to pozwole sobie wstawic takie skromne wyniki poddkrecania CPU i FSB czasy nie wiem dlaczego takie slabe... ktos moze mi podpowiedziec ???? jezeli macie jakies sugestie prosze pisac :) Jeżeli chcesz powalczyć w Pi przeczytaj wątek Super Pi *dyskusja*.Jest baardzo długi,ale zawiera sporo informacji i wiele cennych uwag. :) Zainstaluj Smart Guardian'a-program z płytki dołączonej do mobo;pokazuje nap. i temp. :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dandek Opublikowano 18 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2007 Siemka... nic mi sie nie udalo wywalczyc a zastosowalem sie do wielu zalecen ludzi z ppc w 3dmarku 2001 przy 3.8 GHz procku i taktach 600/1800 na 7900 GT mam jedynie 47 k pkt. czy to przyzwoicie czy raczej malo ? plytka robi 500 FSB i to na napieciu 1.35 V czyli podnosze jedynie o 0.1 i dziala full stabilnie nie wiem dlaczego wiekszego FSB nie moge uzyskac jedynie 500 i koniec... ;] pozatym cos nieprawdopodonego G.skille HZ biegaja 1000 przy 4 4 4 12 2.2 V tez full stable i koniec dla nich ;] nawet na 5 nie ida ani MHz wyzej... KTOS MA DLA MNIE JAKIES PORADY ? bo ja niestety poczatkujacy jestem ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 18 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2007 plytka robi 500 FSB i to na napieciu 1.35 V czyli podnosze jedynie o 0.1 i dziala full stabilnie nie wiem dlaczego wiekszego FSB nie moge uzyskac jedynie 500 i koniec... ;] pozatym cos nieprawdopodonego G.skille HZ biegaja 1000 przy 4 4 4 12 2.2 V tez full stable i koniec dla nich ;] nawet na 5 nie ida ani MHz wyzej... KTOS MA DLA MNIE JAKIES PORADY ? bo ja niestety poczatkujacy jestem ... A patrzyłeś inaczej niż 1:1 ?? Może CPU ma fsb wall'a ... zapodaj większyu Vcore i zobacz czy coś poleci wyżej z fsb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hausner Opublikowano 19 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2007 Rebels Haven beta biosy: http://www.lejabeach.com/DFI/dfiinfinity965s/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cichy_killer Opublikowano 29 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2007 Można gdzieś w PL dostać jeszcze te mobo? Bo jakoś w sklepach jej nie widze :-| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ShaDiQ Opublikowano 29 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2007 Można gdzieś w PL dostać jeszcze te mobo? Bo jakoś w sklepach jej nie widze :-|komputronik - na zamówienie, około tydzień oczekiwania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 30 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2007 komputronik - na zamówienie, około tydzień oczekiwania. jeszcze tu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 8 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2007 Jak tam Panowie DFI ?? Cisza jakaś ... Też sobie je sprawiłem i ... niestety porażka - mobo albo mnie nie lubi (bios 414) albo jest zwalone NIe idzie fsb 400 zrobić, memki nie idą nawet 500 (2:3 5-5-5) zmienie biosa ... ale jestem o krok od podmianki na stare dobre P5W64 ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cichy_killer Opublikowano 8 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2007 Ja odpuściłem sobie P965 i raczej w strone P-35 się kieruje ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 8 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2007 Jak tam Panowie DFI ?? Cisza jakaś ... Też sobie je sprawiłem i ... niestety porażka - mobo albo mnie nie lubi (bios 414) albo jest zwalone NIe idzie fsb 400 zrobić, memki nie idą nawet 500 (2:3 5-5-5) zmienie biosa ... ale jestem o krok od podmianki na stare dobre P5W64 ... yoto nie poddawaj sie :D, na P5K dlx tez psioczyles na poczatku, a potem poprawiles na nim 16m jak i lowclock'a :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 8 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2007 (edytowane) yoto nie poddawaj sie :D, na P5K dlx tez psioczyles na poczatku, a potem poprawiles na nim 16m jak i lowclock'a :P Staram się ... Zmieniłem biosa na 326 i niby na razie 425fsb jest Edit Skończyło się na ok 440fsb No szaleńcze mobo Zasada nr 1 - nie ruszać RESET - bo można memki zjarać albo i co więcej Zasada nr 2 - duuużo cierpliwości Zasada nr 3 - SetFsb działa, ale dziwnie (a do tego po kręceniu nim komp nie restartuje) Fsb 460 ... Edytowane 8 Lipca 2007 przez yotomeczek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dandek Opublikowano 10 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2007 Staram się ... Zmieniłem biosa na 326 i niby na razie 425fsb jest Edit Skończyło się na ok 440fsb No szaleńcze mobo Zasada nr 1 - nie ruszać RESET - bo można memki zjarać albo i co więcej Zasada nr 2 - duuużo cierpliwości Zasada nr 3 - SetFsb działa, ale dziwnie (a do tego po kręceniu nim komp nie restartuje) Fsb 460 ... Kurde to lipa jakas sztuka :) ja mam swoja od baziego :) i u mnie leci BEZ ZMIANY NAPIECIA na 490 FSB :) do 500 musze dac 1.30 lub 1.35 w tej chwili nie pamietam... plytka bootuje na 510... ale juz 16 M nie liczy... mam tylko AC wiec nie voltuje jej strasznie... ja jeszcze przyscisku reset nie uzywalem od czasu tej plyty i mam nadzieje ze nie uzyje :) pozdrawiam... prosze Yoto o link do tego SETfsb bo jakos nie moge nigdzie tego prog. znalezc :) pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 10 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2007 Staram się ... Zmieniłem biosa na 326 i niby na razie 425fsb jest A widzisz :D, do tego motywacja w postaci pewnego Poznaniaka ktory zdaje sie jest obecnie po paru piwach (bo nie odzywa sie na GG), pozwoli Ci zmiesc szprote z 2-giego miejsca w PL z SPI 16M, jak memy - lepiej niz na Quadzie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 10 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2007 (edytowane) Kurde to lipa jakas sztuka :) ja mam swoja od baziego :) i u mnie leci BEZ ZMIANY NAPIECIA na 490 FSB :) do 500 musze dac 1.30 lub 1.35 w tej chwili nie pamietam... plytka bootuje na 510... ale juz 16 M nie liczy... mam tylko AC wiec nie voltuje jej strasznie... ja jeszcze przyscisku reset nie uzywalem od czasu tej plyty i mam nadzieje ze nie uzyje :) pozdrawiam... prosze Yoto o link do tego SETfsb bo jakos nie moge nigdzie tego prog. znalezc :) pozdrawiam Na jakim biosie ? ja wrzuciłem 613 i robie przerwe :D setfsb Edytowane 10 Lipca 2007 przez yotomeczek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dandek Opublikowano 11 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2007 (edytowane) ja mam standard ktory mialem przy zakupie 424 P.S i tak nie umiem wgrac biosa.. wiec moze czas najwyzszy sie nauczyc ? :D zaraz potestuje cos z SET FSB :D EDIT: co ustawic w clock generator ? i jak tego uzywac sory za glupie pytania... ale uczony z nieba nie spadl ;] Sory za post pod postem SETFSB nie umiem uzywac... ale pomyslalem ze cos popatrze jeszcze w biosie :) plytka bootuje przy 510 FSB :) ale juz 1 M nie liczy reset na 5 loopie... nawet V nic nie daje przygotowanie do liczenia: 501(bios 500) FSB bez problemu 16 M: no i co max udalo mi sie wyciagnac z proca: chociaz mam w planach 4 GHz ale to dopiero jak zwoduje kompa :) pozdrawiam P.S na czasy prosze nie patrzec bo ja nie umiem sys zoptymalizowac i ramu ustawic :) Edytowane 11 Lipca 2007 przez Dandek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 11 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2007 (edytowane) w SetFSB trzeba wybrać PLL ICS9LPRS509HGLF i zaznaczyć ULTRA (wtedy fsb >410 dostępne) U mnie mobo rozwija się - chociaż oswajanie idzie mi wooolno (moze za mało przy niej siedzę :D ) Wyniczki nie są wyśrubowane na maxa - alphy raczej luźne, sys nie grzebany pod Pi Edytowane 11 Lipca 2007 przez yotomeczek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dandek Opublikowano 11 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2007 (edytowane) Yoto a powiedz mi przy ile bootujesz ? czy 500 ? czy np. 450 a potem setfsb ? aha.. i jakbysm mogl mi porobic foty co masz ustawione w memach i co w cpu ? albo co to jest spread spectrum ? Boot up clock ? jak to powinno byc ustawione ? NB strap select ? ja mam 266 ustawione .. a w ogole jakie masz memki ze Ci tak pieknie ida ? tyle co mi dalo set FSB: Edytowane 11 Lipca 2007 przez Dandek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 15 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2007 Ponieważ mój procuj łapie fsb walla @ ok 510 na WC - przyszła kolej na FC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dandek Opublikowano 15 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2007 No ladnie ladnie :) taki wynik to juz cos... na ile byl boot ? bo chyba nie na 550 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 16 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2007 No ladnie ladnie :) taki wynik to juz cos... na ile byl boot ? bo chyba nie na 550 :) na 480 - wyżej nie próbowałem :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ricci Opublikowano 16 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2007 Ponieważ mój procuj łapie fsb walla @ ok 510 na WC - przyszła kolej na FC http://img184.imageshack.us/img184/7006/fsb550ab6.jpg FSB 550MHz bardzo ładnie, :) szkoda,że nie załączyłeś Smart Guardiana.Jeżeli pamiętasz, podaj wszystkie napięcia przy jakich to wyszło. :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 16 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2007 (edytowane) FSB 550MHz bardzo ładnie, :) szkoda,że nie załączyłeś Smart Guardiana.Jeżeli pamiętasz, podaj wszystkie napięcia przy jakich to wyszło. :wink: CPU 1,70V NB i SB 1,60V Vtt 1,425 albo 1,500V Vddr 2,50V uchowało mi się z guardianem coś takiego :P Jak widać biosik lekko zaniża temp CPU (-63 kiedy parownik miał -52) Edytowane 16 Lipca 2007 przez yotomeczek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 21 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2007 POtestowałem CL3 i wygląda na to , że to jedno z niewielu mobo na P965 na którym CL3 działa dobrze :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobih Opublikowano 22 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2007 zadziwiajaco nieduzy przyrost w przepustowosci... 1t mi dawalo drugie tyle, ale chipset inny... probowales powalczyc z 1t na dfi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 22 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2007 zadziwiajaco nieduzy przyrost w przepustowosci... 1t mi dawalo drugie tyle, ale chipset inny... probowales powalczyc z 1t na dfi? nie bardzo jest jak ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 22 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2007 DFI potrafi być szybkie ;) Także Panowie - głowy do góry (ilu nas jest z DFI 965-S pięciu ??) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 22 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2007 Podziwiam cię za wytrwałość i upartość :D . Naprawdę ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 22 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2007 Podziwiam cię za wytrwałość i upartość :D . Naprawdę ;) Thx Ja podziwiam posiadaczy i680 :D DFI nie jest złe :D chociaż początki miałem cieżkie Nadal nie mogę przebić DDR1200 :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 22 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2007 Thx Ja podziwiam posiadaczy i680 :D DFI nie jest złe :D chociaż początki miałem cieżkie Nadal nie mogę przebić DDR1200 :/ Ja mam i955x i mnie nikt nie podziwia ;) . Zobacz co pisałeś o tej mobo 8 lipca i porównaj do dzisiejszego screena i fsb na FC. Za tydzien już DDR 1250 bedzie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 23 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2007 yoto - czemu podziwiasz posiadaczy 680i :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...