matik16 Opublikowano 4 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2008 No przecież napisałem poradnik dziesięć postów wyżej jak dokładnie aktualizować bios w DFI INFINITY P965-S pod Windowsem . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vt9st Opublikowano 4 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2008 Przeoczyłem. Wielkie dzięki. Update! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
disaster3 Opublikowano 4 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2008 Jak sie nie ma fdd to można z usb (pen, mp3) i to jest najbezpieczniejsza opcja. FDD u mnie powoduje duzo szybsze bicie serca. Ma to do siebie ze albo przeczyta dyskietke albo nie a w trakcie flashowania biosu to to "albo nie" jest troche zabojcze. Pen'y sa teraz barszczowo tanie 4GB po ok 30 PLN, robisz startowego w dziale "Pamieci masowe........." jest faq jak to zrobic i problem z FDD masz z glowy i o wiele bezpieczniej. Od momentu kiedy kupilem Pen'a dyskietki nie uzywalem juz chyba z rok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 4 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2008 A jak z pod Windowsa się dokonuje tego?oszacuj się!, ktoś dał instrukcje po polsku 10 postów wyzej, jest to na stronie dfi a zadajesz załosne pytania Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vt9st Opublikowano 4 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2008 (edytowane) Dokonałem update, żeby tylko to coś dało... Edit: nadal to samo, po podkręceniu komp pika i nic nie widać na monitorze :(. Ramy dałem na 2.0v. Edytowane 4 Lipca 2008 przez vt9st Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 4 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2008 jak dajesz na 533 realnie to daje efektywne 1066 i przy 300MHz fsb nie pójdzie, jak dajesz natomies 266 to zmień dzielnik na inny bo z tym moze źle współpracować. podbij napiecie na NB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vt9st Opublikowano 4 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2008 Ale ja nie moge dać mniej niż 533. Poza tym nie wiem gdzie jest dzielnik. Cały czas myślałem, że 533 mhz to 1:1. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 4 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2008 polecam lekture instrukcji obsługi, pokaż screen z cpu-z zakładka memory na ustawieniu 200MHz fsb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vt9st Opublikowano 4 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2008 (edytowane) Teraz to płyta szuka dysku i zatrzymuje sie na post screenie. Tak samo było w nocy, ale jak wstałem to jej sie naprawiło i było ok. EDIT: Jestem wreszcie na kompie z P965-S, ale bez OC. No wymiękam :]. Nie wiem co robię źle. Wszystko tak jak tutaj w temacie polecane było przez Was i nic. Edytowane 4 Lipca 2008 przez vt9st Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 4 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2008 zmien dzielnik na 333/667 lub 266/667 lub 266/533 i podkrecaj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vt9st Opublikowano 4 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2008 Mam do wyboru 533, 667 i 800. Nic niższego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 4 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2008 ustaw 533 -.- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vt9st Opublikowano 4 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2008 No dałem 533 wcześniej, fsb 300, ramy były więc na 799. 2.0V, 5-5-5-15, ustawienia jak tutaj http://forum.purepc.pl/index.php?s=&sh...t&p=2609494 i nic. Włączam komputer i pik, pik, pik. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 4 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2008 a zworki do strapa masz na tej płycie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vt9st Opublikowano 4 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2008 Hmm, chyba nie ma, ale nie jestem pewien. Ale co ja robię źle, że pika... no nie mam pojęcia, blok jakiś czy co ;|. Bez zworki do strapa powinno być ok przecież :|. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 4 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2008 Może poznaj pierw ta płytę, a nie narzekaj. Wziąłeś DFI i jeśli myślałeś że OC na niej jest łatwe proste i przyjemne, zwłaszcza na początku to jesteś w błędzie. Zacznij może podkrecać sam a nie spisałeś czyjeś ustawienia i narzekasz , że nie działa. Jak nie opanujesz funkcji biosu z manuala to watpie by była tu osoba tak cierpliwa by łopatologicznie tłumaczyć krok po kroku. Troche własnego wysiłku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vt9st Opublikowano 4 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2008 Może poznaj pierw ta płytę, a nie narzekaj. Wziąłeś DFI i jeśli myślałeś że OC na niej jest łatwe proste i przyjemne, zwłaszcza na początku to jesteś w błędzie. Zacznij może podkrecać sam a nie spisałeś czyjeś ustawienia i narzekasz , że nie działa. Jak nie opanujesz funkcji biosu z manuala to watpie by była tu osoba tak cierpliwa by łopatologicznie tłumaczyć krok po kroku. Troche własnego wysiłkuA myślisz, że nie próbuje po swojemu? ;/ Parę godzin wczoraj i dziś się nad tym męczyłem i po prostu nie mam siły już ;/. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 4 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2008 a do ilu dochodzisz stabilnie?, próbowałeś z jedna lub dwiema kostkami ramu?, próbowałeś inne dzielniki? sprawdzałeś max fsb? podbijałeś Vnb? wyłączyłeś eist c1e i itp [ciach!]ły? jeżeli nie to medytowałeś czy co? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 4 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2008 No dałem 533 wcześniej, fsb 300, ramy były więc na 799. 2.0V, 5-5-5-15, ustawienia jak tutaj http://forum.purepc.pl/index.php?s=&sh...t&p=2609494 i nic. Włączam komputer i pik, pik, pik. no cóż nie ma łatwo ... na tej mobo łatwiej ustabilizować ramy @ 4-4-4 niż 5-5-5 Jak twoje ramce potrafią fikać (są jakoś sprawdzone) ?? Strap masz na auto czy na 200 ?? Spróbuj może najpierw 2x1GB ... aha i podawaj MemSET na screenach ... Pamętaj - VTT musi być niżej niż Vnb o jakieś 0,25V Vnb powinno być większe od Vsb o ok 0,20V Ja bym spóbował Vtt 1,20 (o ile to masz przy tym procu), Vmem 2,1 Vnb 1,35 Vsb 1,6/1,05 W timingach daj wszystko na auto ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vt9st Opublikowano 4 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2008 (edytowane) Obojętnie ile dam FSB, od razu nie wstaje, -1 -2 kości ram nic nie daje, inne dzielniki też, żadne fsb nie idzie, c1e, ppm off. Ale Vnb - nie podbijałem... może w tym szansa? @yotomeczek - popróbuję takie ustawienia niedługo i dam znać. Trzymajcie kciuki :P. EDIT: Poustawiałem takie napięcia jakie proponowałeś, FSB 300, wyjąłem dwie kości RAM i komp wstał, ale zaciął się na post screenie. I nie rusza się dalej. EDIT2: Vcore wg Smartguardiana: 1,32V, Vdimm: 2,01V, reszta default i mam 267FSB (2403Mhz). Ram 356,4Mhz, 3:4 [nie wiem dlaczego...], 4-4-4-12 2T. Wyjąłem dwie kości. Pomóżcie mi zrobić 1:1... EDIT3: Dałem strapa na 233Mhz i ramy były już 1:1. Tym razem przebrnąłem przez post screena, ale przygoda skończyła się na resecie przed ładowaniem się Windowsa. EDIT4: Udało się, 372FSB, 1.39Vcore, 2.0Vmem, 1.35Vnb, reszta def. 1:1. Edytowane 5 Lipca 2008 przez vt9st Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vt9st Opublikowano 5 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2008 Teraz mam inny problem. Mianowicie nie działa power on by keyboard/mouse. Myszka - usb, klawiatura - ps/2. Wie ktoś co zrobić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 5 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2008 potrzebne CI to ? skup się lepiej na tym, żeby opanować oc na tej płycie. podbij vnb, boisz sie, ze ubijesz czy jak ? takie [ciach!]ły jak "power on by keyboard/mouse." nie mają znaczenie jeśli chcesz kręcić na dfi a nie umiesz bo inaczej straciłeś x pieniedzy wydanych na te płyte. szkoda, ze po raz kolejny sprawdza się prawidło "dfi tylko dla obeznanych w oc". jezeli czujesz, ze dfi Cie przerasta sprzedaj i kup jakiegoś asus albo gb na p31 a jak już opanujesz jakieś tajniki oc w miare ok to kup ponownie dfi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vt9st Opublikowano 5 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2008 EDIT4 przeczytaj. Udało mi się już. Wreszcie, po mękach, po bólach i jest ok! :] 3,35Ghz stable i jestem bardzo zadowolony. I dlatego teraz chcę się dowiedzieć jak z powerem za pomocą klawy/myszki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 5 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2008 ja odnosiłem się do oc po edit 4 :P odpuść sobie powera z myszki/klawy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vt9st Opublikowano 5 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2008 Ale nie mam przycisku power :E. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 5 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2008 ale prawie na 100% masz przycisk tzw "śrubokręt" :D eot Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 5 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2008 EDIT4 przeczytaj. Udało mi się już. Wreszcie, po mękach, po bólach i jest ok! :] 3,35Ghz stable i jestem bardzo zadowolony. I dlatego teraz chcę się dowiedzieć jak z powerem za pomocą klawy/myszki. Brawo :D Ja na początku walczyłem z 3 dni ... pokaż jakiego screena z MemSetem i guardianem ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vt9st Opublikowano 5 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2008 (edytowane) Odczyty chyba jakieś błędne [mówię o temp.] bo mam 2xAcutake 120mm z przodu, 92mm z tyłu, i na procu Scythe Ninja + AeroCool Turbine 2000, też 120mm. Napięcie w stresie to 1.39V. Edytowane 5 Lipca 2008 przez vt9st Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gerlath Opublikowano 6 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2008 ktoś wie gdzie to teraz najtaniej można kupić? Tzn w takim sklepie co wysyła zamówiony sprzęt... bo w ulubionym to jest poniżej 130 ale wiadomo jak z nimi... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matik16 Opublikowano 6 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2008 tutaj http://www.dkonline.pl/Product.aspx?product=10102 POLECAM SKLEP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...