Kaloryfer Opublikowano 2 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2002 Joł, mam zamiar kupić troche ram-u do kompa i teraz mam do Was pytanie : Jakie pamięci są najlepsze ? Kingston ? Elixir ? Nanya ? A może coś innnego ? To ma być SDRam. Słyszałem, że Kingston są niezłe jednak ostatnio na forum spotkałem sie z paroma negatywnymi opiniami na ich temat ! 8O Napiszcie swoje typy jeżeli chodzi o OC i jeżeli chodzi o wydajność ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KyCoL Opublikowano 2 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2002 Ta Jest raczej swietnym zakupem :) 6 ns kosci, powinna latac na 166 cl3 albo i wyzej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 2 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2002 Ja bym wziął najtańsze - w końcu to DURON na SDRAM'ach PC 133 - przeciętne idą na 145MHz, a zdaje się ten chipset daleko nie pociąga. Zresztą nie warto wywalać dużo kasy na dobre SDRAMY - bo to już muzeum :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RyPeR Opublikowano 2 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2002 A ja to bym wzial kingstona, bo jest chyba najtanszy z tych wszystkich, a zreszta niewiem bo u mnie w sklepach oprocz kingstona innych pamieci niema :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaloryfer Opublikowano 2 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2002 Aha i jeszcze jedno mam w spisie DIMM 128MB Kingston PC 133 i mam DIMM 128MB Kingston PC 133 ECC, czy ktoś wie co to jest ECC i czym sie różni od normalnych Kingstonów ?? Aha ECC są droższe od normalnych Kingstonów o 10 zł. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 2 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2002 Aha i jeszcze jedno mam w spisie DIMM 128MB Kingston PC 133 i mam DIMM 128MB Kingston PC 133 ECC, czy ktoś wie co to jest ECC i czym sie różni od normalnych Kingstonów ?? Aha ECC są droższe od normalnych Kingstonów o 10 zł.Pamieci ECC to sa z korekcja bledow. Uzywa sie je do serwerow aby nie bylo przeklaman. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 2 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2002 Aha i jeszcze jedno mam w spisie DIMM 128MB Kingston PC 133 i mam DIMM 128MB Kingston PC 133 ECC, czy ktoś wie co to jest ECC i czym sie różni od normalnych Kingstonów ?? Aha ECC są droższe od normalnych Kingstonów o 10 zł.Pamieci ECC to sa z korekcja bledow. Uzywa sie je do serwerow aby nie bylo przeklaman.Jak masz ECC włączone to kompa spowalnia ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosher Opublikowano 2 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2002 Jeszcze kup sobie plytke, ktora obsluzy ECC. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaF Opublikowano 2 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2002 ja qpilem sitech i napisane na nich bylo 6 ns a okazaly sie 7,5 na :( ale ida na 140 spoko Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...