danrok Opublikowano 10 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2007 Witam, Szukałem w Internecie informacji na ten temat, jednak niewiele udało mi się znaleźć. Problem polega na tym, że jestem w klasie maturalnej. 24 Maja wyjeżdżam za granicę na 3 miesiące. W tym momencie będzie miała miejsce rekrutacja na studia, z których jednak nie chciałbym rezygnować. Na niektórych uczelniach - głównie politechnika śląska, wymagany jest osobisty podpis pod formularzem rekrutacyjnym. AGH na swojej stronie umieściło pismo, które podpisując upoważniam konkretną osobę do podpisania się w moim imieniu przy rekrutacji na uczelni. Tak jest jednak tylko na AGH, czy pismo to może odnosić się do wszystkich uczelni w Polsce, czy to kwestia indywidualna? http://www.ukr.agh.edu.pl/docs/upowaznienie.pdf to właśnie to pismo. Rok temu kolega miał podobną sytuację i on poszedł do notariusza i w jakiś sposób upoważnił ojca do podpisania się w jego imieniu, na czym to polega i ile kosztuje taka usługa? Szukałem w Internecie i znalazłem tylko to: "pełnomocnictwo" "za poświadczenie własnoręczności podpisu albo odcisku palca osoby niepiśmiennej lub nie mogącej pisać: a) na dokumentach, jeżeli przedmiot jest oznaczony sumą pieniężną ? 1/10 maksymalnej stawki, jaka należałaby się, gdyby dokument sporządzono w formie aktu notarialnego, b) na pełnomocnictwach i innych dokumentach" Nie wiem czy cokolwiek z tego ma związek ze sprawą. Wydaje mi się, że pełnomocnictwo, ale czy odnosi się ono do tej sytuacji? Bardzo będę wdzięczny za każdą pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 10 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2007 Też chciałbym wyjechac a przez studia jestem udu p... A polibuda krakowska jak ? To pisemko z linka wyraźnie zaznacza że chodzi o AGH.. :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 dzwon po dziekanatach i tam pytaj jak sprawa wyglada Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danrok Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 dzwon po dziekanatach i tam pytaj jak sprawa wygladaDwa razy już byłem na Politechnice Śląskiej i 2 razy było zamknięte ;/ Myślałem, że ktoś ma już doświadczenie w tych sprawach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...