joshua Opublikowano 22 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2003 Pytanie do fachowców. Mam kompa podłączonego na stałe do internetu przez wireless LAN i na stałe przydzielone IP 192.168.0.3. System operacyjny do W2kSP3. Płyta główna FIC-PAG2130 MPV4 , K-6 500MHz i 128MB RAM-u. Kiedy włączam udostępnianie dla drugiego komputera z którego korzystam zmieniam adres IP karty sieciowej , która udostępnie połączenie na 10.0.0.1 i umieszczam w rejestrze info o backup sharing adres na ten sam. Drugi komp konfiguruje na IP 10.0.0.10 oczywiście maski na obu te same.Wszystko chodzi pięknie do momentu kiedy zaczynam ściągać dane w większej ilości. Karta sieciowa wireless zawiesza sie łącznie z jednym z procesów systemowych odpowiedzialnych za komunikację tej karty z AP (nie pomaga nawet ctrl+alt+del tylko twardy reset). DHCP w obu kompach wyłączone , karta to Lucent Orinoco Silver podłączana przez USB. Próbowałem już różnych opcji ale nie rozwiązałem tego problemu do końca. Pewną poprawę uzyskałem wyłączając ACPI w W2k i przydzielając przerwania w BIOS-ie tak aby nie mieć żadnych współdzieleń , nie mniej jednak takie akcje nadal mi się trafiają. I teraz pytanie: czy coś nie tak zestawiam w parametrach połączenia , czy raczej wygląda to na problem hardware-owy??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit Opublikowano 23 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2003 wg. firmy orinoco, ten bug zostal naprawiony w nowym sterowniku do karty L I N K Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joshua Opublikowano 23 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2003 Dzięki bardzo za ten link. Niestety nie mogę w tej chwili sprawdzić skuteczności tych sterowników. Jesteś pewien , że to zadziała z wersją na USB?? W readme nic nie wspominają o USB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit Opublikowano 23 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2003 nie mam pojecia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...