frc Opublikowano 22 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2003 Hej, Potrzebuje do komputera podstawowej karty graficznej, te sa najtansze. Pamieta ktos jeszcze ktora z nich jest bardziej warta polecenia ? Dla mnie bardziej liczy sie jakosc obrazu, ale moze ktos kojarzy ktora ma lepsze 'osiagi' ;) f. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daFojtek Opublikowano 22 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2003 Hej, Potrzebuje do komputera podstawowej karty graficznej, te sa najtansze. Pamieta ktos jeszcze ktora z nich jest bardziej warta polecenia ? Dla mnie bardziej liczy sie jakosc obrazu, ale moze ktos kojarzy ktora ma lepsze 'osiagi' ;) f. osiagi to chyba TNT2(ale nie jestem pewien bo juz nie pamietam) ale jakosc obrazu to napewno Rage 128 ma lepsza Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TwiN Opublikowano 22 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2003 Osiągi - Riva Jakość obrazu - Rage. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spavatch Opublikowano 22 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2003 Rage Rage Rage! :twisted: Dobra w grach, swietna w windzie, bezkonkurencyjna w filmach! :) Pragne rowniez zauwazyc ze kolega ma pewnie na mysli TNT2 M64 czyli wykastrowany szit (bo gdzie dostanie w sklepie pelna TNT2...?). Mysle ze w takim wypadku Rage Fury Pro bedzie bezkonkurencyjna. Pozdr... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
007 Opublikowano 22 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2003 Ja mam Rage Furry Pro 128 tylko ze 16MB :( ale na sprzecie Duron 1.1Ghz 256 DDR PC2100 w Quake 3 mam od 60 do 130fps na windzie ME a na XP juz troche gozej 40-100 jakosc grafy niejest wypasista ale napewno lepsza od Rivy TNT2 M64 i nawet wydajniejsza sprawdzalem u kumpla on ma Rive TNT2 M64 32Mb a ja RAge Furry Pro 128 16Mb i moja wydajniejsza Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frc Opublikowano 23 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2003 Dzieki! Tylko pytanie czy to co teraz jest dostepne to to samo co Rage Fury ? Np.: Rage Pro 128 32MB układ ATI RAGE 128 Ultra 32MB SDRAM i Riva TNT-2 M64 32MB AGP f. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spavatch Opublikowano 23 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2003 Uh, specjalista poszukiwany! Rage 128 Ultra to pewnie jakas wersja rozwojowa Rage 128 Pro, bycmoze puszczona na 166 lub 183 MHz, kto to wie? No grunt ze ma 32 MB, i tak bedzie szybsza niz TNT2 M-64... Pozdr... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
limerro Opublikowano 23 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2003 oczywiscie ATI :) Riva pewnie jakis marny no name - jakoscia obrazu i kolorow obrazu 2D, 3D i jakoscia video (DivX. MPEG itd) ATI powala Rive na lopatki :) Co do wydajnosci ATI Rage Fury Pro 32 MB na ukladzie Rage 128 Pro to mozna sobie pograc w Quake'a 3 Arene na wysokich detalach spokojnie:) Co do nowszysch gier to Jedi Knight 2 Outcast to juz trzeba rozdzialke ma 800 na 600 przy srednich detalach 32 bit kolor. MOHAA 800 na 600 srednie detale, RTCW podobnie, Colin na 1024 na 768 32 bit kolor chodzi spoko :) wersja Rage 32 MB jest na ukladzie Rage 128 czyli mniej zaawansowanym jesli chodzi o 3D ale bynajmniej jakoscia obrazu zapewne mu nie ustepuje :) w tescie Wintune moj ex sprzet z karta ATI Rage Fury Pro 32 MB, 128 MB Kingston. mobo Asus K7V i procek AMD Athlon K7 700 MHz Slot A (512kB L2 External Cache) uzyskal identyczna wydajnosc jak P3 667E i GeForce 256 32 MB !!! , wiec to juz o czyms swiadczy :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spavatch Opublikowano 23 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2003 Dokladajac swoje 3 grosze do wypowiedzi poprzednika - Rage 128 (wszelkie odmiany) to odpowiedz ATI na Rive TNT natomiast Rage 128 Pro to juz odpowiednik klasowy TNT2. Hmm, a moze by tak przywaaalic i kupic komisowa Rage Fury Maxx? :twisted: Pozdr... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
limerro Opublikowano 23 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2003 ja bym uwazal z Rage Fury Maxx - kiedys cos pisali ze maja problemy ze sterami pod nia i nie pracuje chyba na systemie Windows XP (Windows 2000 ) - warto sprawdzic przed zakupem na stronie ATI. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaKaR Opublikowano 23 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2003 ale rivka też nie jest zła miałem ja jeszcze tydzień temu i nie nazekałem ale w gta3 nie pograłem sobie na rivce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuperGonzo Opublikowano 23 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2003 a jakim dysponujesz funduszem bo moze lepiej dolozyc powiedzmy yte 30 zeta i kupic GF2 MXa jakiegos nawet te mx200 ktory bedzie napewno o niebyo lepszy od R128 i TNT 2 M64 ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 23 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2003 a moze dozbierac i kupic R7000 :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 23 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2003 A po co przecierz MX200 jest lepszy od r7000. Pozatym tak można by dojść do r9700pro :lol: . Przedewszystkim zależy do czego będzie jej używał, jak tylko win, internet, office, filmy, ect. to Rage będze ok, a jak bedze chciał jeszcze pograć to lepiej już coś z T&L przynajmniej (MX200/400 MX420/440SE/440 - można do ~150-200zł kupić). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 23 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2003 no to r7500 :) i juz jest wypas wydajnosc okkolo mx 420 i 440se :) a jatam proponuje R9700pro :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 23 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2003 co ja gadam r7000 ma wydajnosc 420 440se mx400 a 7500 jak kyro 2 se i mx 440 full i xabre400 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spavatch Opublikowano 23 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2003 To cale T&L to mozna o kant doopy potluc. Odpalcie sobie Tirtanium 1.9 i zrobcie testy z wlaczonym i wylaczonym T&L - bedzie roznica dwoch klatek i to nie 25 a 27 tylko raczej 125 a 127 :|. Nie gadaj ze MX200 jest mocniejszy od Radka 7000. MX200 jest duzo slabszy od 4-letnie 16-megowej serwerowej Rage 128 GL ktora na dzien dzisiejszy W OGOLE do grania sie nie nadaje... (dowod? 3DMark. D1200 + MX200 = 1270 pkt, P II 233 + Rage 128 GL = 1200 pkt.) Pozdr... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 23 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2003 E tam, r7000 (to stary radeon ve) jest mniej więcej porównywalny z MX200/400 a nie ma T&L. T&L daje i to dużo wystarczy tylko użyć testu który może go wykożystać np. durny 3dmark2001. Zróbcie test na Hardware T&L i Sowtware T&L i róznica będzie i to spora. Spavatch, bardzo kiepskie te wyniki, mój MX200 bez oc robi ~1400 a po oc pamięci 143@183 wyszło 1667 na D750. Pozatym wiele gier bez T&L już wogule sie nie odpali. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRECIO Opublikowano 23 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2003 ATI lepsze :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spavatch Opublikowano 23 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2003 Dobra, ale on wybiera miedzy Rage a TNT2, ok? Nie pyta o alternatywe... Pozdr... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scibi Opublikowano 23 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2003 a tu sie mylicie!! mialem sam ATI rage128 pro 32mb TVOUT i byl on duuuuzo wydajniejszy od rivy!! Sam jeszcze na nim nedawno latalem. NA PIII600mhz 128sdram i tej grafie dalo sie na loozaqa w gta3 pograc!! wiec ludzie to naprawde good kartA!! a ja jestem debil i za 50zl sprzedalem... :(:(:( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
limerro Opublikowano 23 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2003 hehe scibi no dales plame :) 100 zl minimum :) Riva to syf - wystarczy zarzucic rozdzielczosc 1280x1024 i widac roznice - ATI ma obraz ostry jak zyletka i zywe kolory, a Riva ma rozmyty obraz, ze oczy wychodza z orbit - jesli ktos ma dobry monitor 17" i wiecej to Riva nadaje sie jedynie jako eksponat muzelany do powieszenia na scianie :) Zreszta zalecam zarzucic Quake 3 Arena i zobaczyc jakosc tekstur, glebie koloru , efekty w stylu dym , swiatla - o znacznie lepszej jakosci niz na Rivce :) W recenzji na stronie benchmark.pl karta ta dostala same plusy a minusow BRAK ! Konkluzje: http://www.anandtech.com/showdoc.html?i=1054&p=12 http://benchmark.pl/artykuly/recenzje/ATI_...ury_pro-7.shtml wydajnosc 2D i DVD: http://benchmark.pl/artykuly/recenzje/ATI_...ry_pro-4f.shtml Porownanie z innymi kartami : http://benchmark.pl/artykuly/recenzje/ATI_...ry_pro-4g.shtml i cytat : Z czysto technicznego punktu widzenia Rage128 Pro jest bardziej zaawansowaną kością. Posiada sprzętową kompresje tekstur S3TC, funkcję tą w chipsetach nVIDII spotkać możemy dopiero w przypadku GeForce256, oraz komplet funkcji do wspomagania DVD, których nie uświadczymy zarówno w przypadku chipsetów TNT2 jak i GeForce256 (ta ostatnia posiada tylko MC) - czyli Motion Compensation - Kompensacja Ruchu ;) Wyniki z Kwaka: http://www.gamersdepot.com/hardware/video_...i_fury_proc.htm Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobus Opublikowano 23 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2003 rage bierz bo tnt2 do dupci jest :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TDK Opublikowano 23 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2003 Pozostaje potwierdzic kolegow :) - ATI Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frc Opublikowano 24 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2003 Dzieki! Nieco rozjasnilo mi to w glowie. Zauwazylem jeszcze nastepujacy wynalazek w klasie cenowej ktora mnie interesuje: TECHMASTER ATI 7000 64MB SDR TV-out DUAL Jak sie ma ta karta do wymienionych powyzej ? Zaznaczam, ze wydajnosc 3D ma dla mnie znaczenie 3-rzedne, liczy sie dobry obraz i niska cena. f. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 24 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2003 Do których powyżej? Chodzi o Rage i TNT2? Jak tak to jest troszkę wydajniejsza w 3d a tak jak chodzi o funkcjonalność i jakość obrazu powinna być jak Rage. A Rage jest jakiej firmy? To dość ważne bo z klonami ATI (jak wszystkimi innymi) różnie bywa i są takie z gorszą jakością obrazu, dobrze by było więc jakbyś mógł sprawdzić obie karty i porównać np. obraz. Ogólnie r7000 jest nowszy od tamtych poprzednich. Jeśli bedziesz szukał w sieci info o tych kartach to patrz także na radeona ve bo to to samo co teraz r7000. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
limerro Opublikowano 24 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2003 jesli starsza karta to tylko ATI - klony sa gorsze jesli chodzi o jakosc obrazu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
un_ix Opublikowano 24 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2003 :arrow: przez ok. 2 lata 'jezdzilem' na ATI Rage Fury Pro 128 32 mb. spisywala sie bardzo dobrze, jednak mi juz nie wystarczla :) jezeli mialbym skladac 'taniego' kompa to napewno postawilbym na na. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...