devastator Opublikowano 22 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2003 Wlasnie zainstalowalem komus z rodziny win xp na kompie z plyta glowna CLAYTON 90812A (socketowa) z prockiem celeron 433 (jakby ktos pytal). No i spotkal mnie problem... komputer nie wylacza sie automatycznie. Windows nie widzi ACPI, tylko sam stary APM (z kompow klasy Pentium 200). Poprzednio wgrany windows millennium i starsze normalnie widzialy ACPI i komp umial sie wylaczyc. Na XP nie dziala. Aktualizacja BIOSu na najnowszy nie pomogla, xp zeby sie upewnic instalowalem 2 razy. W BIOSie ACPI Option jest wlaczony. W domu mialem komputer z plytka CLAYTONa na SLOT1 i ACPI xp widzial, sprawowal sie dobrze do wiosny 2002 [potem padl port AGP :)] Czy ktos mi moze pomoc? Z gory dziekuje :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
to267224 Opublikowano 21 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2003 ja ci nie pomoge:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
devastator Opublikowano 21 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2003 ja ci nie pomoge:PTwoj post wniosl niezwykle wiele do naszych zyc. ;) Moze ktos jednak cos wie na temat acpi na claytonie pod win xp? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joshua Opublikowano 22 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2003 Spróbuj odnaleźć w rejestrze wpis "PowerDownAfterShutdown" i zamień wpis z 0 na 1. Przy włączonym APM powinien się wyłączyć... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
devastator Opublikowano 22 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2003 Dzisiaj to sprawdze, dzieki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
devastator Opublikowano 22 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2003 Pisze z tego komputera, ktory sie nie wylacza :-)... No wiec... po ustawieniu "PowerDownAfterShutdown", przy probie wylaczenia nastepuje zwis :) [dyski zasypiaja, wszystko juz staje... tylko komputerek sie nie wylacza]. Jakies inne sugestie / propozycje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joshua Opublikowano 23 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2003 Rozmiem , że w zakładce APM włączyłeś obsługę zaawansowanego zarządzania energią... Dyski stają tzn. masz totalny zwis wszystkiego czy dalej staje na ekranie "Możesz teraz bezpiecznie wyłączyć komputer" ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
devastator Opublikowano 23 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2003 Zwis (wszystko staje) - nie ma komunikatu "teraz mozna bezpiecznie wylaczyc komputer", APM w ustawieniach zasilania jest wlaczony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...