MantisGhost Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 witam sprawa jest taka zainstaolowalem na kompie siostry linuxa niestety ani przy instalacji ani po odpaleniu susła nie widzi internetu. (w xp mam tak ze gdy zainstaluje i system sie wladuje od razu jest net i wszystko smiga) czy ktos moze mi poradzic jak to rozwiazac ?? internet jest po lanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 Jak ustawienia sieci idą automatvcznie po DHCP to wlacz go w konfiguracji sieci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MantisGhost Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 tak jest ustawione zeby szlo automatycznie przez dhcp ale ni to nie daje sieci dalej nie ma :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psla Opublikowano 14 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2007 Może banalne pytanie: A system widzi kartę sieciową? (w sensie jest rozpoznana/moduł załadowany)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Keel Opublikowano 15 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2007 To że działa pod Xp to niech sobie działa, tak jak wyżej zobacz czy załadowany jest odpowiedni moduł. Napisz jaka tam jest płyta główna czy karta sieciowa. Dobrym pomysłem jest uruchomienie na takim komputerze nowego live'a np Knoppixa i jeżeli sieciówka działa to sprawdzasz moduły jakie są załadowane i juz prawie wiesz co i jak. Jeżeli nie to albo nie jest obsługiwana albo czeka Cię kompilacja jądra. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...