marcin_modzel Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 (edytowane) wiec u mnie jest tak z chłodzeniem: cpu - PENTAGRAM Freezone NXC-80 Cu 5v gpu PENTAGRAM Freezone XC-70 Cu+ 5v chipset PENTAGRAM Freezone NP-40 Cu /pasywny buda front nadmuch 80x80 @5v poz zasilaczem wyciąg 80x80 @5v EDIT: czy teraz jest sens z boku 2x albo 1 x 80x80 @ 5V?? temp z everesta Temperatury Płyta główna 35 °C (95 °F)Procesor 34 °C (93 °F)WDC WD1600JS-88MHB0 40 °C (104 °F) Wentylatory Procesor 1592 RPMSystem 1776 RPM zostało do wyciszenia kilka rzeczy i tutaj pytanie: napędy (dvd+combo) ile warte są śruby do napędów do wyciszania? ile warte są uchwyty do dysku? np takie klikl ile warte są maty klik +zasilacz chieftec(400W). nie chce go rozkręcać za bardzo i coś w nim wymieniać są jakies maty albo skrzynie na niego? np http://www.allegro.pl/item194554920__revol...lacza_hit_.html http://www.allegro.pl/item193650491_pochla...atx_qoltec.html da to cos? Edytowane 18 Maja 2007 przez marcin_modzel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manieq1 Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 Jak masz nieduze temp. to chyb nie ma sensu. Tylko dodatkowy szum. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 czerwony i czarny to 12v??Czerwony i czarny to 5v Żółty i czarny to 12v Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 ... Zawsze wydawalo mi sie ze czerony to +12V a czarny to ground [; I zolty-czarny daje 7v roznica wartosci +12V i +5V. Ale ostatnio robie sie omylny wiec... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin_modzel Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 (edytowane) po graniu w cs ok godziny z everesta mobo 38 cpu 35 hdd 44 edit na chipsecie mam paswne chłodzenie czy jak radiator jest ciepły nie gorący tzn mogę go trzymać na nim łape bez problemu to styka czy dac 40mm @ 5v? czy temp plyty = temp chipsetu? Edytowane 11 Maja 2007 przez marcin_modzel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JejoX Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 Ja myśląc o chłodzeniu całości kompa mam na myśli olej mineralny :lol2: czy temp plyty = temp chipsetu? Niet..temp mobo to temp czujnika gdzieś na mobo a nie temp chipsetu.Ale...moze TY masz tak opisana temp chipsetu na swojej mobo.Nie wiadomo...nie wiadomo :lol2: czy jak radiator jest ciepły nie gorący tzn mogę go trzymać na nim łape bez problemu to styka czy dac 40mm @ 5v? Dobrze ,że nie jest zimny :lol2: IMO, bez sensu dodawać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 12 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2007 Jesli chodzi stabilnie to po co dmuchac na zimne ;) zreszta nawet nie widze na jakim kompie to masz zainstlowane ;] no ale zestaw pentagrama jest wiec pewnie masz juz -2* wszedzie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 12 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2007 (edytowane) ... Zawsze wydawalo mi sie ze czerony to +12V a czarny to ground [; I zolty-czarny daje 7v roznica wartosci +12V i +5V. Ale ostatnio robie sie omylny wiec... No to miernik w łapę i spróbuj... :) EDIT: ...proste jak drut kolczastyJak to moja nauczycielka z biologii mówi: "Proste jak parasol" :D Edytowane 12 Maja 2007 przez HucK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubi_89 Opublikowano 12 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2007 taa żółty to 12v czerwony to 5v czarne to ground, łączysz żółty i czarny to masz 12v na wiatraku, łączysz czerwony i czarny to masz 5v, albo łaczysz żólty i czerwony wtedy masz 7v ...proste jak drut kolczasty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 12 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2007 Ograniczam pisanie bedac zmeczonym [; Kojazenie 3pinow vs molex - 0:1 :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin_modzel Opublikowano 13 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2007 chipset nforce 4-4x Nazwa płyty głównej MSI K8N Neo3-FSR (MS-7135) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kozakov Opublikowano 13 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2007 ... Zawsze wydawalo mi sie ze czerony to +12V a czarny to ground [; I zolty-czarny daje 7v roznica wartosci +12V i +5V. Ale ostatnio robie sie omylny wiec... ...więc lepiej sprawdź miernikiem to sie dowiesz ze nie ma czegoś takiego jak 7V w molexie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chlebu Opublikowano 13 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2007 (edytowane) :?: Kozakov weź lepiej miernik i włóż jedna końcówka do czerwonego, a druga do żółtego i zdaj nam relacje co Ci wyświetla na wyświetlaczu... Edytowane 13 Maja 2007 przez ziomalek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lzep Opublikowano 14 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2007 Co do tych kolorów, to może problem jest w tym, że nie wiadomo o które kabelki chodzi ? W molex-ie to jest : czerwony +5 , żółty +12 , czarny masa , ale końcówki wentyla to już trochę inaczej : czerwony +12, czarny masa, zółty -> sygnał z czujnika obrotów ! Pozdr. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 14 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2007 Lzep Wiem wiem [; Duzo % nie sprzyja kojazeniu. I juz nie odbiegajmy od tematu [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin_modzel Opublikowano 15 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2007 zostawić pasywnie? czy dac 5v 40mm? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 15 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2007 to was upewnie tak żółty to 12v tak czerwony to 5v tak czarny to ground jak się z czerwonego zrobi GND a z żółtego V wyjdzie 7v Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin_modzel Opublikowano 18 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2007 (edytowane) edytowałem posta, proszę o odpowiedzi na moje wątpliwości @Linoge 6h SP i zero błędów. mogę uznać jest jest dobrze chyba Edytowane 20 Maja 2007 przez marcin_modzel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...