Skocz do zawartości
kun4

Jak Rozpoznac Czy To Lenovo Czy Moze Jeszcze Ibm?

Rekomendowane odpowiedzi

Jak rozpoznac czy to Lenovo czy moze jeszcze IBM? Chodzi mi szczegolnie o model T42, czesc byla produkowana przez IBM, a czesc ponoc przez Lenovo. Jakies wskazkowki ? Jaki taki sprzet wychwycic na allegro ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Yyyy? To IBM kiedyś robił notki? Wydawało mi się że zawsze notki robiło Lenovo. Wyjaśnij mi jaka jest różnica w notkach T42 produkowanych przez Lenovo za czasów kiedy jeszcze coś wspólnego mieli z IBMem względem T42 produkowanych już pod marką Lenovo IBM? Oczywiście poza datą produkcji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytuje z innego postu:

Z laptopów z jakich korzystałem dłużej niż pół roku:

- IBM Thinkpad T23 - świetnie spasowana, nietrzeszcząca obudowa, bardzo solidna, wysoka jakość plastików

- IBM Thinkpad T40 - obudowa porządnie spasowana, nie trzeszcząca, solidnie wykonana, wysoka jakość plastików

- IBM Thinkapad T42 - j.w.

- Lenovo Thinkpad T42 - obudowa trzesczy, plastiki wysokiej jakości i solidna obudowa

- Lenovo Thinpad T43 - trzeszcząa obudowa, plastki te same co w T40/42, głośne chłodzenie, niestabilne mocowanie klawiatury - ugina się i odskakuje - serwis olewa tą usterkę

- Lenovo Thinkpad T60 - kiepska jakość plastików, złe spasowanie obudowy, kiepski plastik z jakiego wykonana jest klawiatura, pogorszony klik, trzeszcząca obudowa. Niestabilne mocowanie złącza zasilającego. Błędy konstrukcyjne w stacji dokującej - w pewnej serii po zadokowaniu T60 bateria nie była ładowana.

- Lenovo X60s - kiepskie plastiki, spasowanie obudowy nawet niezłe, klawiatura stabilnie umocowana i nie odskakuje podczas pisania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jasssne robaczku. A teraz ja:

IBM T23 - Obudowa źle wykonana. Często pęka w okolicach prawego dolnego rogu klawiatury.

IBM T42/43 - źle wykonana płyta główna. Częste problemy z niekontaktami na chipsecie i procesorze. częste problemy z security chip

IBM Lenovo Z60m - świetne wykonanie. Obudowa rewelacyjnie wykonana i spasowana. Wreszcie porządne napędy nie psujące sie po roku eksploatacji. Rewelacyjna obudowa matrycy - gwoździe można przybijać bez obawy o matrycę.

Jakbys chciał wiedzieć to to co zacytowałeś to sa jakieś Urban Legends. Prawdę zna tylko serwis. Oni wiedzą co się psuje jak często i ile wraca.

Moje zdanie jest takie:

- droższe modele Lenovo IBM z serii ThinkPad sa wykonywane jeszcze lepiej aniżeli za czasów IBMa

- tańsze modele 3000... sa już wykonane gorzej. Plastiki są gorszej jakości a także można mieć pewne zastrzeżenia co do wykonania ale poza tym też są całkiem niezłe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi