Armo Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 Kupiłem nowy dysk WD800BB. Nie chce mi sie na nowo instalować windowsa i całego softu. Stad pytanko. Czy robiąc kopie dysku za pomocą Partition magic na nowym HDD będzie wszystko śmigać bez problemów ? Stary dysk to WD400EB. Stary dysk zostanie zastąpiony nowym, reszta będzie bez zmian. Sprzęt taki jak w sigu ( komp nr 1 ). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cloperflake Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 Wiem ze za pomoca Norton Ghosta tak da sie zrobic :) Sorki ze nie odpowiedzialem na pytanie (niewiem czy sie da) tylko podalem inna alternatywe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 12 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2007 Napewno sie jakos da ale problem jest taki ze jak zrobisz normalne kopiowanie to on potem zamieni wszystkie sciezki C:\... na biezaca literke nowego dysku ;) Jak to zrobic nie mam pojecia ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
males66 Opublikowano 12 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2007 Acronisem spokojnie se zrobisz i bedzie trykalo. Pamietaj tylko ze musisz miec na nowym dysku partycje tego samego rozmiaru co na starym(chodzi o partycje ktorej robisz kopie :) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Armo Opublikowano 15 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2007 Nikt nigdy nie robil kopii dysku ? Prosze o pomoc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 15 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2007 Zrób obraz Ghostem (lub innym programem tego typu), rozpakuj na nowej partycji na nowym dysku. Potem odpal konsolę odzyskiwania z CD. Polecenia: fixbootfixmbrI powinno śmigać. Nie wiem, jak działa wspomniana przez Ciebie opcja w PM, ale powinna się nadać. Nie zapomnij tylko ustawić nowej partycji na nowym dysku jako aktywnej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
males66 Opublikowano 15 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2007 Nikt nigdy nie robil kopii dysku ? Prosze o pomoc :)czlowieku przeciez ci napisalem. Zrob jak mowilem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 15 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2007 Dołączając się do Twojego sposobu, to wydaje mi się, że partycja nie musi być taka sama - wystarczy chyba, aby nie była mniejsza. Przy większej nie powinno być problemów. Ale mogę się mylić, bo nie wszystkie programy działają tak samo. :] Na 100% w przypadku Ghosta partycja nie musi być taka sama. Więcej - może być mniejsza, jeśli tylko dane zawarte w obrazie zmieszczą się na niej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 15 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2007 W przypadku Ghosta nie ma żadnego znaczenia. I tak na nowym dysku podzieli sobie sam partycje tak jak były na starym. Chyba że kopiujesz tylko jedną partycję. Wtedy dostosuje się do rozmiaru partycji na którą kopiujesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 15 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2007 o ile pamiętam actronis umożliwiał resajz przy klonowaniu jak nie - klon tylko z c:\ resztę trzeba pokopiować zachowując litery dysku, i tutaj rozmiar nie ma znaczenia ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
males66 Opublikowano 16 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2007 Zle pamietasz. Akronis niema takie wynalazku :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...