Ituriel Opublikowano 26 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2003 Kupształ - coś mi tu nie gra .. zeby moc kogos zjechac powinienes laskawie zapodac jakies dowody.A przede wszystkim zyskac odrobine doswiadczenia i SZACUNKU.Jak na razie masz wielkiego minusa ...Wiesz wogule o co chodzi ?Ile w stanie jest odprowadzic polowka rdzenia ? Tu chodzi o kopmbinowanie .. i zadowolenie z hobby jakim dla wielu jest watercooling ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 27 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2003 SpiderMAN czy to jest miedz?????????????? Sprawdzales moze juz na czyms wydajnosc???????Jaka sr wlotu i wylotuAlu, niesprawdzalem jeszcze. A co do srednicy rurek to sa 8mm A kolanek 8mm nigdzie nie ma Lazilem za nimi caly tydzien :) A nie mozesz do jakiegos hydraulika zajsc powinien miec takie kolankaNo powinien i bylem u kilku. Jeden baran nawet mnie wysmial Nie ma nigdzie kolanek 8mm (sredn. wew.) Wcale się nie dziwię, że cie wyśmiał bo jak można łazić cały tydzień za czymś co nie istnieje. Po twojej "konstrukcji" widać, że nie potrafisz logicznie myśleć, a podstawowe prawa fizyki to dla ciebie czarna magia. Gdybyś zmienił procka na Thoroughbred'a to na najtańszym wiatraczku mialbys mniejszą temperaturę. Proponuje ci zmienić sobie procka na jakiegoś bardziej aktualnego skoro ci tak zalezy na super niskiej temperaturze albo przeczytac sobie lekturę kolegi berkuta na temat chłodzenia freonem - twoj patent w porównaniu z jego to cienizna i lipa na całej linii. Nic dodac nic ujac. Spadaj czlowieku i mnie nie wpierdalaj :P :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 27 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2003 za cholere nie moge zrozumiec PO CO? przeciales ta nagrzewnice? chyba nie zeby zaoszczedzic pare zeta, podzielic sie z kumplem i teraz sie narobic jak wol? wiekszosc ludzi mysli nad dodaniem drugiej, a ty przecinasz swoja? z tego co sie orientuje, to SpiderMAN zrobil to po to, zeby wszystko wrzucic do obudowy i mieć w miare mobilnego i ładnego kompa. juz o tym wspominał, ale nie wiem czy akurat w tym wątku. To jest najprawdziwsza prawda. Po to to wlasnie zrobilem. BO w tym cholernym zap[udpi jakim jest Polska nie ma nawet zadnej pozadnej nagrzewnicy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 27 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2003 Nagrzewnica ukonczona - szczelna, tania (nagrzewnica za free, rurki -1zl/metr, 2x zaciski 1zl/szt, sprezyna z przewodem hamulcowym od CC 6zl, Poxilina - 9zl, Silikon 3,5zl, Poxipol przezroczysty 8,5zl - wklad wlasny) Fotki bede jutro :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakma Opublikowano 27 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2003 Pytanko do Spidermana: nie bedziesz zabezpieczal tych rorek zadnymi opaskami, bo jesli zamierzasz wrzucic ja do srodka to lepiej zabezpieczyc je przed ewentualnym zeslizgnieciem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 27 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2003 Pytanko do Spidermana: nie bedziesz zabezpieczal tych rorek zadnymi opaskami, bo jesli zamierzasz wrzucic ja do srodka to lepiej zabezpieczyc je przed ewentualnym zeslizgnieciemNie bede bo w finalnej wersji jest juz zabezpieczone Poxilina :) Zdjecia beda jak uda mi sie reanimowac kompa. Na razie nie wiem co jest grane ;) :( :cry: :cry: :cry: :arrow: http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=23727 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kupształ Opublikowano 27 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2003 Pozakladalem caly uklad WC - na CPU mam blok zamocowany zrobiona samodzielnie zapinka na 4 sruby, dokrecilem na fulla Chyba za mocno (moze cos ukruszylem - jeszcze nie wiem - rozbiore dopiero sie okaze). Uklad jest calkowicie szczelny (nie ma nigdzie ani kropli wody), a komp juz sie nie podnosi. Nie pomoglo czyszczenie CMOSu (zrobilem to - bo mialem ustawiony autoshutdown gdyby wentyl na procka nie hulal) nic nie pomoglo. Mam pytanie czy mozliwe jest to, ze nadmiar pasty srebrnej (Arctic Silver II) zwarl jakies mostki na procku i proc sie nie podnosi? Juz nie wiem gdzie szukac byka, help me :) Objaw zasadniczy jest taki, ze plyta wstaje - diody na Mobo sie zapalaja (kontrolka od pamieci i od manualnego zmieniania mnoznika), dyski startuja, tyle, ze nie ma zadnego pisku, a ekran caly czas jest czarny (Dioda w monitorze miga sygnalizujac tryb Stand By). Wylacznikiem nie da sie wylaczyc. Jak dla mnie to proc, ale czekam na wasze opinie. Ostatnio napisałem takiego posta aby OSTRZEC innych użytkowników przed niewiedzą i głupotą użytkownika SpiderMan'a: "Po twojej "konstrukcji" widać, że nie potrafisz logicznie myśleć, a podstawowe prawa fizyki to dla ciebie czarna magia. Gdybyś zmienił procka na Thoroughbred'a to na najtańszym wiatraczku mialbys mniejszą temperaturę. Proponuje ci zmienić sobie procka na jakiegoś bardziej aktualnego skoro ci tak zalezy na super niskiej temperaturze albo przeczytac sobie lekturę kolegi berkuta na temat chłodzenia freonem - twoj patent w porównaniu z jego to cienizna i lipa na całej linii". No i co teraz - wychodzi na to, że zdecydowanie miałem rację !!! Proponuję abyś swoje tępe wynalazki SpiderMAN schował sobie dla siebie, a nie na forum publicznym opisywał i kusił normalnych ludzi do popsucia swojego komputera !!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 27 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2003 Mam nadzieje,ze ktos da temu gosciowi bana,bo ja nie wyrobie!! On tu "PAJACU" nikodo do niczego nie namawia, kazdy robi ze swoim komputerem co zechce. Tu liczy sie konstruktywnosc itp. Nie pasujesz do tego spoleczenstwa. Daruj sobie swoje glupie uwagi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 27 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2003 Pozakladalem caly uklad WC - na CPU mam blok zamocowany zrobiona samodzielnie zapinka na 4 sruby, dokrecilem na fulla Chyba za mocno (moze cos ukruszylem - jeszcze nie wiem - rozbiore dopiero sie okaze). Uklad jest calkowicie szczelny (nie ma nigdzie ani kropli wody), a komp juz sie nie podnosi. Nie pomoglo czyszczenie CMOSu (zrobilem to - bo mialem ustawiony autoshutdown gdyby wentyl na procka nie hulal) nic nie pomoglo. Mam pytanie czy mozliwe jest to, ze nadmiar pasty srebrnej (Arctic Silver II) zwarl jakies mostki na procku i proc sie nie podnosi? Juz nie wiem gdzie szukac byka, help me :) Objaw zasadniczy jest taki, ze plyta wstaje - diody na Mobo sie zapalaja (kontrolka od pamieci i od manualnego zmieniania mnoznika), dyski startuja, tyle, ze nie ma zadnego pisku, a ekran caly czas jest czarny (Dioda w monitorze miga sygnalizujac tryb Stand By). Wylacznikiem nie da sie wylaczyc. Jak dla mnie to proc, ale czekam na wasze opinie. Ostatnio napisałem takiego posta aby OSTRZEC innych użytkowników przed niewiedzą i głupotą użytkownika SpiderMan'a: "Po twojej "konstrukcji" widać, że nie potrafisz logicznie myśleć, a podstawowe prawa fizyki to dla ciebie czarna magia. Gdybyś zmienił procka na Thoroughbred'a to na najtańszym wiatraczku mialbys mniejszą temperaturę. Proponuje ci zmienić sobie procka na jakiegoś bardziej aktualnego skoro ci tak zalezy na super niskiej temperaturze albo przeczytac sobie lekturę kolegi berkuta na temat chłodzenia freonem - twoj patent w porównaniu z jego to cienizna i lipa na całej linii". No i co teraz - wychodzi na to, że zdecydowanie miałem rację !!! Proponuję abyś swoje tępe wynalazki SpiderMAN schował sobie dla siebie, a nie na forum publicznym opisywał i kusił normalnych ludzi do popsucia swojego komputera !!! ehh przecież forum jest od tego aby każdy się podzielił swoimi pomysłami... Kupształ tylko jedno pasuje do twoich wypowiedzi - rotfl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B3T0N Opublikowano 27 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2003 SpiderMAN czy to jest miedz?????????????? Sprawdzales moze juz na czyms wydajnosc???????Jaka sr wlotu i wylotuAlu, niesprawdzalem jeszcze. A co do srednicy rurek to sa 8mm A kolanek 8mm nigdzie nie ma Lazilem za nimi caly tydzien :) A nie mozesz do jakiegos hydraulika zajsc powinien miec takie kolankaNo powinien i bylem u kilku. Jeden baran nawet mnie wysmial Nie ma nigdzie kolanek 8mm (sredn. wew.) Wcale się nie dziwię, że cie wyśmiał bo jak można łazić cały tydzień za czymś co nie istnieje. Po twojej "konstrukcji" widać, że nie potrafisz logicznie myśleć, a podstawowe prawa fizyki to dla ciebie czarna magia. Gdybyś zmienił procka na Thoroughbred'a to na najtańszym wiatraczku mialbys mniejszą temperaturę. Proponuje ci zmienić sobie procka na jakiegoś bardziej aktualnego skoro ci tak zalezy na super niskiej temperaturze albo przeczytac sobie lekturę kolegi berkuta na temat chłodzenia freonem - twoj patent w porównaniu z jego to cienizna i lipa na całej linii. wez sie deklu tu wiecej nie pokazuj :x :x ty chyba wogole nie masz pojecia o czym mowisz wypierdalaj mi stad juz!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lisek Opublikowano 27 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2003 Ej, ej... bo sie zaraz bany posypią. Czy naprawdę tak trudno jest dyskutować na przyzwoitym poziomie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 27 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2003 Lisek : jeden ban powinien poleciec.. Kurcze ludzie sie tu mecza,robia z kompami co moga, a wpadnie tak glupek i pisze jaki on to madry bez zadnych przykladow itp. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nexus Opublikowano 27 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2003 olewać prowokatorów... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 27 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2003 Pozakladalem caly uklad WC - na CPU mam blok zamocowany zrobiona samodzielnie zapinka na 4 sruby, dokrecilem na fulla Chyba za mocno (moze cos ukruszylem - jeszcze nie wiem - rozbiore dopiero sie okaze). Uklad jest calkowicie szczelny (nie ma nigdzie ani kropli wody), a komp juz sie nie podnosi. Nie pomoglo czyszczenie CMOSu (zrobilem to - bo mialem ustawiony autoshutdown gdyby wentyl na procka nie hulal) nic nie pomoglo. Mam pytanie czy mozliwe jest to, ze nadmiar pasty srebrnej (Arctic Silver II) zwarl jakies mostki na procku i proc sie nie podnosi? Juz nie wiem gdzie szukac byka, help me :) Objaw zasadniczy jest taki, ze plyta wstaje - diody na Mobo sie zapalaja (kontrolka od pamieci i od manualnego zmieniania mnoznika), dyski startuja, tyle, ze nie ma zadnego pisku, a ekran caly czas jest czarny (Dioda w monitorze miga sygnalizujac tryb Stand By). Wylacznikiem nie da sie wylaczyc. Jak dla mnie to proc, ale czekam na wasze opinie. Ostatnio napisałem takiego posta aby OSTRZEC innych użytkowników przed niewiedzą i głupotą użytkownika SpiderMan'a: "Po twojej "konstrukcji" widać, że nie potrafisz logicznie myśleć, a podstawowe prawa fizyki to dla ciebie czarna magia. Gdybyś zmienił procka na Thoroughbred'a to na najtańszym wiatraczku mialbys mniejszą temperaturę. Proponuje ci zmienić sobie procka na jakiegoś bardziej aktualnego skoro ci tak zalezy na super niskiej temperaturze albo przeczytac sobie lekturę kolegi berkuta na temat chłodzenia freonem - twoj patent w porównaniu z jego to cienizna i lipa na całej linii". No i co teraz - wychodzi na to, że zdecydowanie miałem rację !!! Proponuję abyś swoje tępe wynalazki SpiderMAN schował sobie dla siebie, a nie na forum publicznym opisywał i kusił normalnych ludzi do popsucia swojego komputera !!! Kolego po pierwsze to musisz wiedziec, ze nikogo do nieczego nie namawiam, ani nie namawialem, a chlodnica jest gotowa i dziala, jak jakis serwis zechcialby ja przetestowac sluze uprzejmie. A takie gowniane rady - "Proponuje ci zmienić sobie procka na jakiegoś bardziej aktualnego skoro ci tak zalezy na super niskiej temperaturze" to wsadz sobie gdzies. Moim celem bylo zrobienie chlodzenia wodnego z wykorzystaniem jak najmniejszej ilosci funduszy - sukces polowiczny, koszta zadne praktycznie, efektow brak (ciezkie w podlaczeni rurek w midi Tower przy zastosowaniu aktualnych zapinek), bo chwilowo brak funduszy na dalsze rozwijanie projektu (Projekt idzie do szafy, ale na pewno nie w zapomnienie - nadejda cieplejsze dni to bede razem z kolega sir Afeenem kontynuowal swoje dzielo. Doszedlem na razie do wniosku, ze jednak w Midi Tower sie nie za bardzo to wszystko miesci. Pozatym chce dopracowac system zapinek na CPU i GPU i wykonac je na frezarce. A kompa rozebralem, zlozylem z powrotem, znalazlem przyczyne i dziala. Ty Lamuchu mialbys z tym raczej problem, Bo malo kto <span style="color:red;">[ciach!]</span>a wymienia procka po to by miec mniejsze temperatury . Tak jak kilka osob sie wypowiedzialo ROTFL :twisted: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :twisted: Sam jestes skarbnica "niewiedzy i głupoty" - wiec spadaj na drzewo banany chlodzic, a ode mnie sie [ciachu ciachu ] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizjonerek Opublikowano 27 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2003 [: :lol: :twisted: Sam jestes skarbnica "niewiedzy i głupoty" - wiec spadaj na drzewo banany chlodzic, a ode mnie sie [ciachu ciachu :D] l Spider spokojnie dosadnie ale z bez ciachów proszę !! :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ituriel Opublikowano 27 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2003 Kupształ - jak widze podobne tobie wypowiedzi , to licznik LĘperra zaczyna szalec ;/ - permanent ban / lincz ... smoła i pióra.... :bij: Mamy tu juz Jasia Fasole i 1 nam wystarczy ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizjonerek Opublikowano 27 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2003 Kupształ - jak widze podobne tobie wypowiedzi , to licznik LĘperra zaczyna szalec ;/ - permanent ban / lincz ... smoła i pióra.... :bij: Mamy tu juz Jasia Fasole i 1 nam wystarczy ... Wystarczy już proszę !!1 nie zaśmiecajcie topiku ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 28 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2003 Kupształ - jak widze podobne tobie wypowiedzi , to licznik LĘperra zaczyna szalec ;/ - permanent ban / lincz ... smoła i pióra.... :bij: Mamy tu juz Jasia Fasole i 1 nam wystarczy ... Wystarczy już proszę !!1 nie zaśmiecajcie topiku ;)OK :!: Tylko ostatnie slowo - Ten sie smieje co sie smieje ostatni... Mnie sie oszukac nie da. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...