Skocz do zawartości
Niemiec

Nosidelko Do Cyfraka

Rekomendowane odpowiedzi

Pozazdroscilem tematu z dzialu z lapkami wiec zakladam :)

Jestem na kupnie jakiegos plecaczka do mojego D40. Po wizycie w sklepach w moim miescie nie zdecydowalem sie na nic. Oferowane produkty byly albo za male albo za duze albo kiepskiej jakosci. Teraz pytanie do posiadaczy lusterek: w czym nosicie swoj sprzet. Prosze o podanie modelu torby/plecaka, przedstawienie wad i zalet oraz link do produktu oraz zdjec.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z uwagi na to ze duzo jezdze na rowerze i chcialem na rowerowe wypady zabierac cyfraka szukalem czegos odpowiedniego do takich zastosowan, chcialem plecak w ktorym aparat bedzie bezpieczny a ja bede mial do niego szybki dostep.

Wybor padl na plecak LowePro Sligshot 200 AW, chociaz nie lubie plecakow z jedna szelka to tym razem zrobilem wyjatek bo ten naprawde swietnie sie spisuje, zeby pstryknac fote nawet nie musze go zdjemowac z plecow, wystarczy go przekrecic na przod i mam swietny dostep do aparatu.

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Również używam LowePro Slingshot 200 AW :D świetna rzecz, tylko jej głównym minusem w moim przypadku jest to, że 100-400 L już do niego nie wejdzie. :? Za oceanem widziałem Slingshota 300 AW i na niego właśnie poluję. ;) Poza tym, że mi trochę "ciasno" nie widzę innych wad. :D Szczerze polecam. :)

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Edytowane przez MaciekCi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

rozumiem, ze cala reszta nosi aparaty walniete do zwyklego plecaka bez zadnego zabezpieczenia??

macalem ten plecaczek, ale mialem mieszane uczucia. jakos nie przepadam za plecakami z jedna szelka a po drugie cena troche odstrasza choc w porownaniu do ceny ewentualnej zawartosci jest smieszna ( w olsztynie 299pln :| ). ile czasu macie swoje plecaczki, jak trwalosc? czy nic sie nie wyciera itp?

szukam czegos podobnej wielkosci jak wspomniane lowepro, ale z 2 szelami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam zwykły plecak do którego wkładam futerał z aparatem, jak już potrzebuje mobilności :P na obiektywy mam uszyte pokrowce ze skóry z miękką podszewką, a jeżeli idę lub jadę samochodem na jakaś sesje czy coś to mam zwykłą torbę fotograficzną do której wszystko pakuję.

Edytowane przez slavOK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Niemiec

Doskonale cie rozumiem, o jednej szelce juz pisalem (jest tez druga ktora sie zapina do tej glownej aby calosc stabilnie trzymala sie na plecach).

Dla rowerzysty fotoamatora ten plecak jest nieoceniony bo wystarczy sie zatrzymac zeby po paru sekundach byc gotowym do robienia fotek.

Ja swoj upolowalem na allegro w cenie 185zl z wysylka, mial 2 drobniutkie felery ktore nijak nie wplywaja na komfort uzytkowania i bezpieczenstwo aparatu.

Plecak mam dopiero od okolo 3 miesiecy ale zaliczyl juz kilka wypraw rowerowych oraz wypad do Hagi na dlugi weekend.

Slyszalem ze cos podobnego mial w ofercie Vanguard (model Dakota o ile pamietam) ale nigdy nie udalo mi wpasc na slad tego plecaka.

Edytowane przez S_Works

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na codzien uzywam Micro Trekker 200 Black z ktorego jestem bardzo zadowolony. Miesci mi sie w nim: A100 z podpietym CZ 16-80, Sony 50/1.4, Minolta 100-300, 3 lens hood'y, ladowarka, dodatkowy akumulator, dwa filtry i pare innych drobiazgow jak szmatki do czyszczenia....z przodu jest dosc spora kieszen...w ktora mozna zmiescic pare procentowych napojow :wink: , lub np. poskladana kurtke przeciwdeszczowa.

Sporo zdjec roznych plecaczkow, toreb i innych nosidelek znajdziesz na:

http://216.239.59.104/search?q=cache:Yp3xQ...;cd=2&gl=uk

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sie przemoglem i mam slingshota aw 200. nie wiem kto wpadl na taki pomysl chowania tej oslonki przeciwdeszczowej, ale mogl o tym wspomniec w ulotce :lol: dopiero po info z amazon.com o sekretnej komorze w dnie plecaka udalo mi sie ja znalesc :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sie przemoglem i mam slingshota aw 200. nie wiem kto wpadl na taki pomysl chowania tej oslonki przeciwdeszczowej, ale mogl o tym wspomniec w ulotce :lol: dopiero po info z amazon.com o sekretnej komorze w dnie plecaka udalo mi sie ja znalesc :D

Swietna sprawa, sam sie tego naszukalem i juz bylem bliski psioczenia i wysylania gniewnych maili do sprzedawcy ale w koncu to znalazlem, niezle sie nadaje do przemycania malych pakunkow zieleniny :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi