mikiokay Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 Witam, mam problem z mikrofonem w sluchawkach. Otóż troche sie pogubilem w kabelkach i nie wiem jak to ogarnąć, zeby mikrofon dzialal. Mialem na początku karte dźwiękową zintegrowaną ale ostatnio kupilem normalną i podpiąłem do niej kabelki z głośnikow. Sa 4 wejscia o roznych kolorach a od glosnikow odchodzą 3 kabelki, czyli 1 wejscie na karcie jest wolne, nie wiem do czego. Kupilem teraz sluchawki no i mam od nich 2 kabelki na glos i mica. No i nie mam pojecia gdzie mam to podpiąć. Od glosnikow odchodzi pilot w ktorym sa 2 wejscia - na glos i AUX IN . Probowalem roznych dziwnych kombinacji ale mic nie dziala. Pomozecie ?? Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfazzi Opublikowano 12 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2007 Witam. Wnioskuję z ilości kabelków z głośników, że jest to zestaw 5.1. I teraz nie bardzo jarzę jak zostaje ci jeden wolny wtyk w karcie skoro powinny po podłączeniu samych głosników zostać 2 (mic i line-in) najprościej będzie jak podasz model karty dźwiękowej. Ale standardowo powinieneś podpiąć kabel od mikrofonu ze słuchawek (różowy wtyk zapewne) w różową dziure w karcie (mic) a od samych słuchawek tam gdzie masz głośniki front przez jakiś rozgałęźnik jak np: http://allegro.pl/item193585251_rozgalezni...cony_f_vat.html Napisz jaką masz kartę to cię dokładniej przyjrzymy :) Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikiokay Opublikowano 12 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2007 Tak, mam zestaw 5.1 od ktorego odchodzi tak naprawde 1 kabel, ktory na koncu rozgalezia sie na 3 wtyki - rozowy, czarny i zielony. Na karcie został jeszcze niebieski. Moja karta to CREATIVE Audigy SE OEM. Taki rozgaleznik do jacka mam. Głosniki ze sluchawek podlaczam do pilota, ktory odchodzi od subwoofera. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikiokay Opublikowano 13 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2007 No i co z tym ?? Nie wiecie co dalej zrobic ?? :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfazzi Opublikowano 13 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2007 (edytowane) No to szczerze powiem, że musisz sam posprawdzać, bo wg mnie to któroś z wyjść może robić jako mic lub wyjście dla jakiejś pary głośników. Musisz się pobawić w ustawieniach sterów i tam może coś się znajdzie... Cyba że jakiś posiadacz bardziej doświadczony się w temacie pokaże. Ale spróbuj zamienić na stereo dźwięk i podpiąć same słuchawki i mikrofon. To może się wyjaśni :) Napisz jakie wyniki. EDIT: Poczytałem i gdzieś na jakimś forum znalazłem, że: musisz zmienić w sterach karty opcję 5.1 na stereo i teraz: tam gdzie amsz centralny głośnik dajesz rogałęźnik i podpinasz centrala i mikrofon a na wyjście front słuchawki podpinasz lub jeśli będzie chodzić to pod głośniki :) Jak wolisz :) Mam nadzieję, że pomoże. Edytowane 13 Maja 2007 przez Cviek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikiokay Opublikowano 13 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2007 Glosniki odchodzą od subwoofera. Tam zamiast centrala mam dac mica ?? :blink: Poprobuje jutro roznych ukladow, oby sie udalo. Jak cos to jeszcze napisze. Pzdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ba-M-bo Opublikowano 13 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2007 tez mialem takie problemy w sterach trzeba pokombinowac i zapodac dobra konfiguracje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nerevar Opublikowano 14 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2007 (edytowane) Nie prościej włączyć zintegrowaną karte dzwiekową i ustawić ją jako domyslne urządzienie do przechwytywania dzwieku (a reszta ma pozostać audigi...) Edytowane 14 Maja 2007 przez Nerevar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...