Gajda Opublikowano 12 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2007 (edytowane) Witam, poszukuję obudowy bez zasilacza która przede wszystkim pomieści chłodzenie procka Scythe Inffinity i zmieści 8800GTS. Fajnie jakby miała jakies fajne chłodzenie lub rozmieszczenie miejsc na wentylki. Mam troche ograniczenie wymiarów e biuórku, tj: - 490 mm wysokosć - 300 mm szerokosć - jakieś 520 głębokosć (korekta) Mam na oku dwie obudowy i potrzebuje rady czy spiszą się one dobrze i zmieszczą wyżej wymienione gabaryty ;) A więc: OBUDOWA FEVER SH09A-BK/SV SHINOBI LCD http://www.allegro.pl/item191269466_obudow..._lcd_nowa_.html Sharkoon REVENGE http://www.allegro.pl/item194299047__shark...wa_jakosc_.html Przyznam że skłaniam sie ku Shinobi. Teraz tylko problem miejsca. Proszę o rady, dzieki. Edytowane 12 Maja 2007 przez Gajda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kater Opublikowano 12 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2007 Kumpel ma takiego Świniobija - b cieńka blacha (0,5 mm), coś a'la folia aluminiowa. Poza tym OK. Revenge wygląda solidniej - z tego co wiem to mają blachę 0,7, a może nawet 0,8. Przy 20cm szerokości Infinity wejdzie, ale nie będzie miejsca na wiatraki montowane na ścianie z boku. Zresztą i dobrze bo one b niewiele pomagają, a przede wszystkim hałas robią. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ainaruth Opublikowano 12 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2007 (edytowane) ZAjrzałeś do tematu o Shinobi? Ludzie niezbyt ją wychwalają. Przyznam że kiedyś sam o niej myślałem, ale negatywne komentarze na jej temat skutecznie mnie zniechęciły.. cienka blacha, głośny wentylator, często niedziałający wyświetlacz. No i chłodzenie też nie jest jakieś wymyślne (jedna świecąca suszarka w komplecie). DO konfiga o jakim piszesz poszukaj czegoś solidniejszego. Ja tylko podpowiem że w Sunbeam Quarterback masz 3x12cm ciche wentyle w cenie budy ;) Nie wiem jednak czy spodobałby Ci się bezśrubkowy montaż, okno z boku albo te "drzwiczki", dlatego decyzja należy do Ciebie. Ale z tych dwóch zdecydowanie Revenge. Edytowane 12 Maja 2007 przez ainaruth Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 12 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2007 Jak napiszesz ile masz pieniędzorów to ułatwi konstruktywną dyskusję/poradę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gajda Opublikowano 12 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2007 Jak napiszesz ile masz pieniędzorów to ułatwi konstruktywną dyskusję/poradę Powiem tak. Jeśli obudowa będzie warta siebie, a co więcej sprzętu który chcę tam włozyc (c2d + inffinity, 8800GTS itd.) to jestem w stanie dać nawet 300 zł bez zasilacza. Bo zasilacz mam - fajnego Tagana. Przyznam szczerze, że ne znam się nic a nic na obudowach, nigdy nie myślałem że jest to aż tak ważna czesć komputera - dopiero ostatnio sobie to uświadomiłem. Zwłaszcza dobry przepływ powietrza. Jeszcze tylko chciałem zaznaczyć że nie gustuje w obudowach ze świecidełkami, szklanymi panelami bocznymi czy drzwiczkami z przodu. Jakis przyjemny mały LCD owszem, jednak chce aby to była solidna buda z mozliwościami. Bardzo proszę o propozycję. Dzięki! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gajda Opublikowano 12 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2007 A co sądzicie o tej? http://www.allegro.pl/item193838382__shark...owa_250mm_.html Czy szerokość obudowy jest mierzona razem z tym wentylem 250mm zboku ? Czy może 200mm + ten lekko odstający wentyl? Ciekawi mnie także czy nie będzie za dużo hałasu z takim chłodzeniem w obudowie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kater Opublikowano 12 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2007 Szerokość na pewno mierzona na zewnątrz, raczej nie w miejscu gdzie jest ten [ciach!]lot. Taki wiatrak z boku to IMO niepotrzebna rzecz i spory kłopot jak się spsuje. Raczej bym brał tego Sharkoona w wersji niehelikopterowej. W poprzedniej budzie strasznie się namęczyłem żeby zrobić dziurę na wiatrak, po czym okazało się że wylatało tamtędy więcej hałasu, a temperatura spadła symbolicznie i to tylko na grafice. Oczywiście przy tak dużym wiatrak zapomnij o montażu chłodzenia typu Ninja/Infinity/Ultra 120 itd. Lepiej poszukać czegoś w ogóle z pełnym bokiem. Albo chociaż bez zamontowanego już wiatrolota. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rudy 102 Opublikowano 12 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2007 (edytowane) Powiem tylko tyle CHIEFTEC CH-01SL-SL-B-OP Sam nie tak dawno kupiłem i jestem bardzo zadowolony. Nigdy nie widziałem sensu wydawania kasy na obudowę, ale w mojej starej zrobiło się ciasno. Ten chiftec jest warty każdej wydanej złotówki (przestronność + jakość wykonania). Serio Polecam. Edytowane 12 Maja 2007 przez rudy 102 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gajda Opublikowano 13 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2007 Powiedzmy że zdecydowałem się na tego Sharkoon'a REVENGE. Szukam tylko potwierdzenia czy zmieści się infinity i 8800. Ktos ja może ma? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uosiu Opublikowano 14 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2007 nie dam potwierdenia, jednak potwierdzam niesamowite parametry chiefteca CH B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gajda Opublikowano 15 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2007 nie dam potwierdenia, jednak potwierdzam niesamowite parametry chiefteca CH B) kurcze no nie wiem niechciałbym pozniej żałować. Może faktycznie wezmę tego Chiefteca.W nim to już chyba wszystko się zmieści Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 15 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2007 Ew jak zrażą Cię drobne uszczerbki lakieru w angela.pl to: http://allegro.pl/item193837528__chieftec_...ocja_nowa_.html 199zł - to samo, tylko czarne, nowe, bez wad i z gwarą (ze sklepu MADtech). Sam taką wczoraj od nich dostałem :) Duże i solidne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sinsx Opublikowano 15 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2007 Uważajcie na Miodka (Madtecha) :D mi zamiast srebnej obudowy wysłali ... czarną... że oni daltoniści to wiedzialem od dawna. W sumie sprzedawca ok, tylko czasem robią pomyły. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
letrev Opublikowano 17 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2007 kup tego chieftec'a ... przynajmniej sprawdzona konstrukcja i mało kto z niej jest niezadowolony ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uosiu Opublikowano 17 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2007 do wyboru chieftec BH na allegro, badz z angela.pl chieftec CH (wg mnie ladniejszy), ale z trefnym malowaniem. Obydwie sa duze i kosztuje 199,- I sa warte swojej ceny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...