Skocz do zawartości
Bazyli

Xp X64 + Brak Polskiej Klawiatury

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie.

Przed paroma godzinami postawilem XP x64 build 3790 SP2

Moj problem polega na kompletnym braku jakichkolwiek oznak polskosci.....

Wiem ze x64 jest tylko w wersji ENG i po przetrzepaniu forum oraz tematu o xp x64 wiem takze, ze powinna byc dostepna opcja polskiej klawiatury, u mnie jednak jej nie ma....jedyne co zaczyna sie na "p" to Portugalia......

Nie mam pojecia jak ten problem rozwiazac.....dodalem wszystkie mozliwe strony kodowania = klops.

Do pelni szczescia brakuje mi tylko "polskiego programisty".........

Bardzo prosze o pomoc i z gory dziekuje za wasz czas.

Pozdrawiam.

Edytowane przez Bazyli

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam serdecznie.

Przed paroma godzinami postawilem XP x64 build 3790 SP2...

...Moj problem polega na kompletnym braku jakichkolwiek oznak polskosci.....

...Do pelni szczescia brakuje mi tylko "polskiego programisty".........

Dokładnie to samo miałem. Przyczyna była jakaś okrojona wersja WINDOWS x64. Musisz poszukać zupełnie innego obrazu płyty. Ja poszukałem i mam wszystko co trzeba. Już podczas instalacji można w 3 zakładkach wybrać cos co związane z Pl. Po tym Windows nadal jest ANG ale mam polskie fonty, klawiature programisty oraz date i zł i pewno jeszcze coś.

Czyli nie kombinuj z tym obrazem płyty co masz tylko instaluj inną gdzie wszystko będzie.

Do celów "testowych" polecam wersje x64 corporate z sp2 która bankowo działa poprawnie :-)

Edytowane przez Pinokio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi