michok2 Opublikowano 12 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2007 Witam wszystkich użytkowników forum :-). Chcialbym prosić o małą pomoc. Od niedawna mam płytę ( jak w temacie ) i procesor Athlon 64 Venice 3000+ i pentagrama qvc 120 Cu+ i mam dosyć wysokie temperatury ( wcześniej miałem ok. 57 idle oraz ok. 80 w stresie ;p;p;p )...na początku myślałem, że płyta przekłamuje ( wiadomo, pentagram to ok. 0,7 kg miedzi ;p ), lecz potem po małym haku ( docisnięcie radiatora ) okazało się, że temperatury spadły...( teraz mam ok. 42 idle oraz 62 w stresie )...naprawde juz nie wiem co począć...dodam, że wcześniej procesor był sprawdzany na innej płycie i miał max 34 stopnie w stresie...co począć ? ? ? macie jakieś sprawdzone rady ? byłbym wdzięczny za pomoc pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jc Opublikowano 12 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2007 to sa chyba przeklamania, moze to byc tez wina pasty ( za duzo) , lub doscisniecia/dokrecenia , próbuj. btw, jaka pasta? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arek1313 Opublikowano 12 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2007 A temp sprawdzasz oczywiście CoreTemp-em? Może rzeczywiście za dużo pasty... najlepiej rozsmarowywać np starą kartą sim :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michok2 Opublikowano 12 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2007 (edytowane) to sa chyba przeklamania, moze to byc tez wina pasty ( za duzo) , lub doscisniecia/dokrecenia , próbuj. btw, jaka pasta? jakas ze srebrem :P... odnośnie dociśnięcia...przecież jeżeli będzie zbyt mocno to i tak nic się nie stanie... radiator jest dociśnięty na maxa...bardziej się nie da ;p. zapomniałem jeszcze dodać, że poprzedni właściciel zdjął to "coś" ( kurde, zapomniałem jak to się dokładnie nazywa, ale mam nadzieje, że każdy wie o co chodzi ;p... ) płytkę co przykrywa rdzeń ;p. dzisiaj jeszcze zastosuje jednego tricka ;p. zdejme tą płytkę i podłoże mała miedzianą blaszkę na rdzeń...może to coś da... co wy ta to :> A temp sprawdzasz oczywiście CoreTemp-em? Może rzeczywiście za dużo pasty... najlepiej rozsmarowywać np starą kartą simmoże być taka opcja, że procesor grzeje się za bardzo z powodu zbyt dużej ilości pasty :> dodam jeszcze, że wcześniej jak wyjmowałem proca i się nim bawiłem to po włożeniu i odpaleniu oraz wejściu do biosa miałem na starcie 50 stopni ;-/. temp jest sprawdzana na początku w biosie, potem everest...chciałem speedfanem, lecz miałem -123 stopnie ;p...ahhh marzenie :D Edytowane 12 Maja 2007 przez michok2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...