Skocz do zawartości
Ruciol

Poszukuje Rozwiiazania, Aplikacji Czego Kolwiek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.. mianowicie mam troszku skomplikowany problem, zadanie z ktorym musze sobie poradzic... chodzi o to ze jest komputer na ktorym leca filmy jeden po drugim 24h na dobe... chodzi o to ze czasem musze te filmy zmienic a nie moze sie zamiast filmu pokazac na monitorze myszka ktora zmienia playliste... film powinien caly czas leciec ewentualnie obraz moze zrobic sie czarny tzn mozna wylaczyc monitor jakims programem.... nastepna kwestia ze nie mam fizcznego dostepu do tego kompa tylko netem... i musze uzyc programu typu UltraVNC jest tam opcja zrobienia czarnego ekranu na monitorze kompa z ktorym sie lacze, tyko ze Ultra VNC ma problemy jesli w kompie sa 2 do 4 monitorow poprostu cos te monitory odswieza i obraz czasem sie pokazuje a chcialbym tego uniknac :/ Myslalem nad tym aby postawic tam FTP filmy puszczane ponumerowac od 1 do iles tam... 1.avi 2.avi... itd i poprostu zamieniac te pliki i by sie automatycznie zmienialy.. tylko jak testowalem ten sposob w WMP 11 to jak zastapilem 1.avi nowym filmem i mial taka sama nazwe... to i tak lecial stary film... dopiero po restarcie programu lecial nowy... myslalem tez zeby postawic obok tego kompa drugi komp... polaczyc je lanem.. jeden by mial server np schoutcasta a na drugim np winamp na fullscreenie i se lecialy filmy nadawane przez ten serwer a netem bym sie laczyl z serwerem i zmienial na nim playliste poprostu :) chociaz chialbym inne rozwiazanie gdyz wizja zakupu nowego komputera mnie przeraza... chialbym to rozwiazac jakos programowo... czy mozna jakos ustawic zeby monitory zgasly i nawet ruch myszki ich nie obudzi?

Prosze o pomoc :) Z gory dzieki :) Pozdrawiam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi