Skocz do zawartości
bzyku

Problem Athlon 64 3200+ , Gigabyte M55plus-s3g

Rekomendowane odpowiedzi

No panowie, mam mały problem.

Zacząłem się troszeczkę bawić w kręcenie mojego Athlona, jest to

Athlon 64 3200+ na AM2

I kręci się ładnie do 2200 (podstawowo 2000) a potem już są problemy =/

Jak HT ustawiłem na 3x to spoko jeszcze parę mhz cięgnie, ale jak chce wyżej, to komp się zawiesza,

albo się resetuje przy włączaniu windy.

Doczytałem że ma to coś wspólnego z dzielnikiem pamięci. Ale problem w tym że ja nie mogę czegoś takiego w moim biosie znaleźć =/ szukałem pod wszelkimi nazwami, ale ni wafla nie ma :|

Kombinowałem na wszystkie sposoby i nie idzie =/ A tego procka się naprawdę da podkręcić dużo więcej jak czytałem gdzieniegdzie.

także podaje obecne ustawienia procka na jakiś chodzi płynnie jeszcze.

Voltage 1.5500 (od nowości chodzi na takiej)

clock 220 Mhz

Mnożnik 10X

HT 3x

Tak ze moje pytanie brzmi, co ja muzsę zrobić z tymi pamięciami żebym mógł kręcić dalej ? Gdzie znaleźć ten dzielnik ? i jak go ustawić zęby procek chodził przynajmniej na 2500 smile.gif

Z góry dzięki smile.gif

Edytowane przez bzyku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ten dział, nie ma venice pod AM2 i 1.55v na A64 były za czasów 754...mógłbym tak dalej wymieniać ale szkoda mi słów :-|

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak napisz coś to od razu cię zbesztają :P miło...

No ale nieważne, to bardzo dziwne z tymi napięciami, bo np w biosie mi pokazuje tak

a z znowu w Evereście inaczej :|

Dołączona grafika

i zobacz też na to

Dołączona grafika

Więc chyba lepiej wiem jakie mam napięcie na swoim procku :|

Ale z tym Athlonem to chyba pomyłka faktycznie :P nie wiem gdzie mi ten venice wszedł do głowy :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lepiej załóż gdzie indziej ten topik i przyznaj się do błędu, bo bana dostaniesz zaraz. Masz u góry zasady działu.

Co do napięć, słyszałeś o czymś takim jak Cool'n'Quiet?? Jeżeli nie, to zapraszam najpierw do FAQ podkręcania A64.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi