Skocz do zawartości
mbank

Vbi I Gwarancja

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Zastanawiam się nad kupnem VBI (Asustek). Zastanawia mnie gwarancja. Piszą że to 24miesiace producenta. Z tego co przeczytałem to jest taka gwarancja, lub jeśli się chce jest osobna na osobno kupione części (proc, HDD itp). Czyli rozumiem, że jak popsuje mi się HDD to mogę wybrać, albo wysłać całego kompa do Asusa mając 24 miesiące gwarancji albo go wykręcam i idę do sklepu gdzie kupiłem HDD i mam 36 miesięcy GW producenta HDD?

Ktoś korzystał z tej 24 miesięcznej gwarancji Asusa? Jak ona wygląda? Czy jak załóżmy pójdzie mi HDD i skorzystam z serwisu Asusa, to oni sami zadbają o to, żeby wymienić dysk, czy odeślą mi lapcia z adnotacją, że to HDD, mam sobie sam wymienić i zażądają zwrotu kasy za trucie im czterech liter (koszt transportu, diagnozy itp.)?

Edytowane przez mbank

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Zastanawiam się nad kupnem VBI (Asustek). Zastanawia mnie gwarancja. Piszą że to 24miesiace producenta. Z tego co przeczytałem to jest taka gwarancja, lub jeśli się chce jest osobna na osobno kupione części (proc, HDD itp). Czyli rozumiem, że jak popsuje mi się HDD to mogę wybrać, albo wysłać całego kompa do Asusa mając 24 miesiące gwarancji albo go wykręcam i idę do sklepu gdzie kupiłem HDD i mam 36 miesięcy GW producenta HDD?

Ktoś korzystał z tej 24 miesięcznej gwarancji Asusa? Jak ona wygląda? Czy jak załóżmy pójdzie mi HDD i skorzystam z serwisu Asusa, to oni sami zadbają o to, żeby wymienić dysk, czy odeślą mi lapcia z adnotacją, że to HDD, mam sobie sam wymienić i zażądają zwrotu kasy za trucie im czterech liter (koszt transportu, diagnozy itp.)?

jak Ci się popsuje dysk to musisz go wysłać do sklepu(/dystrybutora) w którym go kupiłeś

Asus daje gwarancję tylko na kadłubka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zależnie jak zakupiłeś sprzęt. Jeżeli kupiłeś oddzielnie kadłubka i zepsuje ci sie dysk to go wykręcasz i dajesz do sklepu gdzie kupiłeś ten właśnie dysk. A jeżeli kupujesz całego lapa ze wszystkim to dostajesz 2 letnią gwarancje na wszystko i na gwarancji masz kto jej udziela. Zazwyczaj jest to ten kto go złożył. W moim przypadku sklep gdzie kupiłem sprzęt. Mam na gwarancji wypisane:

kadłubek

procesor

ram

dysk twardy

karta wi-fi

z boku są numery seryjne części i czas gwarancji każdego elementu(24 miesiące)

PS Do mojego modelu Z96J zamontowali polską klawiaturę (nie pasujące do języka polski(programisty)). W pudełku była US więc sobie sam zamieniłem (nawet łatwo poszło)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi