mbank Opublikowano 13 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2007 (edytowane) Witam. Zastanawiam się nad kupnem VBI (Asustek). Zastanawia mnie gwarancja. Piszą że to 24miesiace producenta. Z tego co przeczytałem to jest taka gwarancja, lub jeśli się chce jest osobna na osobno kupione części (proc, HDD itp). Czyli rozumiem, że jak popsuje mi się HDD to mogę wybrać, albo wysłać całego kompa do Asusa mając 24 miesiące gwarancji albo go wykręcam i idę do sklepu gdzie kupiłem HDD i mam 36 miesięcy GW producenta HDD? Ktoś korzystał z tej 24 miesięcznej gwarancji Asusa? Jak ona wygląda? Czy jak załóżmy pójdzie mi HDD i skorzystam z serwisu Asusa, to oni sami zadbają o to, żeby wymienić dysk, czy odeślą mi lapcia z adnotacją, że to HDD, mam sobie sam wymienić i zażądają zwrotu kasy za trucie im czterech liter (koszt transportu, diagnozy itp.)? Edytowane 13 Maja 2007 przez mbank Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_fake Opublikowano 15 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2007 Witam. Zastanawiam się nad kupnem VBI (Asustek). Zastanawia mnie gwarancja. Piszą że to 24miesiace producenta. Z tego co przeczytałem to jest taka gwarancja, lub jeśli się chce jest osobna na osobno kupione części (proc, HDD itp). Czyli rozumiem, że jak popsuje mi się HDD to mogę wybrać, albo wysłać całego kompa do Asusa mając 24 miesiące gwarancji albo go wykręcam i idę do sklepu gdzie kupiłem HDD i mam 36 miesięcy GW producenta HDD? Ktoś korzystał z tej 24 miesięcznej gwarancji Asusa? Jak ona wygląda? Czy jak załóżmy pójdzie mi HDD i skorzystam z serwisu Asusa, to oni sami zadbają o to, żeby wymienić dysk, czy odeślą mi lapcia z adnotacją, że to HDD, mam sobie sam wymienić i zażądają zwrotu kasy za trucie im czterech liter (koszt transportu, diagnozy itp.)? jak Ci się popsuje dysk to musisz go wysłać do sklepu(/dystrybutora) w którym go kupiłeś Asus daje gwarancję tylko na kadłubka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibizz1 Opublikowano 16 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2007 Zależnie jak zakupiłeś sprzęt. Jeżeli kupiłeś oddzielnie kadłubka i zepsuje ci sie dysk to go wykręcasz i dajesz do sklepu gdzie kupiłeś ten właśnie dysk. A jeżeli kupujesz całego lapa ze wszystkim to dostajesz 2 letnią gwarancje na wszystko i na gwarancji masz kto jej udziela. Zazwyczaj jest to ten kto go złożył. W moim przypadku sklep gdzie kupiłem sprzęt. Mam na gwarancji wypisane: kadłubek procesor ram dysk twardy karta wi-fi z boku są numery seryjne części i czas gwarancji każdego elementu(24 miesiące) PS Do mojego modelu Z96J zamontowali polską klawiaturę (nie pasujące do języka polski(programisty)). W pudełku była US więc sobie sam zamieniłem (nawet łatwo poszło) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...