Kornetto Opublikowano 8 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2007 A karte masz podkrecona? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 8 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2007 Nie, narazie nie będę podkręcał. Czekam na lepsze stery :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kornetto Opublikowano 8 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2007 Nie, narazie nie będę podkręcał. Czekam na lepsze stery :lol:No to ladne wyniki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 8 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2007 Zaintrygowało mnie to ujęcie: Moje: podprowadzone od konio86 z wątku Geforce 8800 Gtx / Gts Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konio68 Opublikowano 8 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2007 Zaintrygowało mnie to ujęcie:Sprawdz czy masz w sterach AFx16 to jak odpalasz to na high , shadow quality robi domyślnie na 2 czyli normal ile się nie myle, ja tego scrina robiłem na custom. texture - 2048x2048 shadow - high - daje to [ 3 przy planszy końcowej ] AAx4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 8 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2007 (edytowane) Poki co to ma napisane moje i to jego ładniej wygląda ;). Więcej odbić w wodzie na x2900xt i ciut wiecej fps. Edytowane 8 Czerwca 2007 przez Gregor1230 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 8 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2007 (edytowane) Chodziło mi o odbicia. Wszystko mam na max, jak w ostatnim teście (cienie też = 3), bez AA. Odpalę jeszcze wymuszone Anizo. Drzewa ładniejsze na GF. edit No dobra, u mnie też są zwalone odbicia :lol: Przy multi-samplingu. Drzewa za trochę ładniejsze. Edytowane 8 Czerwca 2007 przez MariuszDW Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kornetto Opublikowano 8 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2007 Nie, narazie nie będę podkręcał. Czekam na lepsze stery :lol:A co maja stery do podkrecania? czy sie boisz? <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 8 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2007 Nie boję się. Zawsze podkręcam grafę, tylko nie od razu. Dla benchowania nie będę zapychał pod górę przez spartolone stery i nabijał kWh. Poza tym do ścigania się w smarkach to nie taki procek A jak się okaże, że lepiej być nie może to raczej ostatnie ATI dla mnie. Ewentualnie kupię następne jak już wszyscy powiedzą, że jest super i hiper. Ale jeszcze trochę za wcześnie na definitywną ocenę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 8 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2007 Lost Planet DX9 (low - wszystko najniżej, default - domyślne ustwienia, max - wszystko na maxa poza aa bo nie mogę go włączyć w grze) low - 144/82 default - 77/80 max - 57/77 @850/1050 low - 135/82 :| def - 88/81 max - 65/80 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 8 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2007 Tak poczytałem ten wątek i powiem , że rewelacji z ta kartą nie ma. Porównując smarki i C o H to moja lepiej chodzi, nawet przy procu ustawionym na 2400 MHz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konio68 Opublikowano 8 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2007 Poki co to ma napisane moje i to jego ładniej wygląda ;). Więcej odbić w wodzie na x2900xt i ciut wiecej fps.co do odbić w wodzie to zależą one mocno od głębokości HDR i AA .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 8 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2007 Tak poczytałem ten wątek i powiem , że rewelacji z ta kartą nie ma. Porównując smarki i C o H to moja lepiej chodzi, nawet przy procu ustawionym na 2400 MHz. Jak zrobiłeś test CoH_DX10, to zapodaj (i za jakim procem). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sivy(R) Opublikowano 8 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2007 Heh, mam te skriny w PNG, lecz one zajmują dużo ponad 1.5 mb, więc imageshack odpada ;/a to tylko oni pozwalają na hosting ograzków ? 10 sek, googlania http://xs.to/ max. 2.5 MByte per file http://www.freeimagehosting.net/ Filesize limit: 3,000KB free%20image%20hosting Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 8 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2007 Jak zrobiłeś test CoH_DX10, to zapodaj (i za jakim procem).Niestety ( dla mnie stety) nie mam Visty, także testów nie będzie :cry: . Porównywałem wyniki C o H w DX 9.0. BTW powiedz mi jak Ci się ta Vista sprawuje, czy dalej są problemy z softwerem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konio68 Opublikowano 8 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2007 Niestety ( dla mnie stety) nie mam Visty, także testów nie będzie :cry: . Porównywałem wyniki C o H w DX 9.0. BTW powiedz mi jak Ci się ta Vista sprawuje, czy dalej są problemy z softwerem? Ja Ci odpowiem z Vistą x86 zero problemów...............lepiej niż na XP. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 8 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2007 (edytowane) Nigdy nie miałem problemów z softem :lol: Jak ktoś mówił, że Vista nie nadaje sie do gier, to był to raczej posiadacz GF z wcześniejszymi sterownikami. Tylko sterowniki od drukarki na początku miałem xpekowskie (działały bezbłędnie). No i przez miesiąc nagrywałem DVD z kreatora a obrazy ISO z linii poleceń. Teraz kupiłem do tego Ashampoo Burning Studio. edit Ale jak planujsesz przesiadkę, to sobie zbadaj najpierw sytuację ze sterownikami do swojego sprzętu lub z ważnym dla ciebie oprogramowaniem. Bo może nie być zabawnie. Mówiłem tylko za siebie. Edytowane 8 Czerwca 2007 przez MariuszDW Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konio68 Opublikowano 8 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2007 (edytowane) Patrząc na screeny i przyglądając sie drzewom, wygląda to jakby nie było AA bo pnie sa "uzębione" ale może Ati tak ma :>dokładnie działający AAx4 daje taki efekt: Edytowane 8 Czerwca 2007 przez konio68 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 8 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2007 To w takim razie może spróbuje na Viście. Jaką kupić Premium/Home? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konio68 Opublikowano 8 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2007 To w takim razie może spróbuje na Viście. Jaką kupić Premium/Home? Vista Home Premium x86 - 330 pln. około Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 8 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2007 Vista Home Premium x86 - 330 pln. okołoU mnie drożej trochę - 78 funtów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 8 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2007 Dla szukających bloków wodnych typu fullcover ciekawy spis oferty na rynku http://forum.effizienzgurus.de/f23/ati-r60...read-t2182.html Jak się nie chce komuś tego przeglądac to to są te bloki: - Aqua Computer aquagratix R600 - Danger Den HD 2900XT Block - EK R600 Waterblock "Normal Version" - EK R600 Waterblock "Xtreme Version" - Innovatek Cool-Matic R600 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
StarPad Opublikowano 8 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2007 A wiadomo coś o chłodzeniach AC na 2900xt ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 8 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2007 Nic nie słyszałem ale jak mają zrobic kolejne Accelero to ja dziękuje... ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 8 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2007 (edytowane) Mi bardzo spasował HIS IceQ3. Kartę miałem niesłyszalną. dokładnie działający AAx4 daje taki efekt: (...) A u mnie taki: edit Tutaj m.in. CoJ porównywany na jednej platformie. DirectX10 = 10 razy wolniej? Edytowane 8 Czerwca 2007 przez MariuszDW Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 9 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2007 (edytowane) ... Tutaj m.in. CoJ porównywany na jednej platformie. DirectX10 = 10 razy wolniej? Dobry artykuł. Teraz to sam nie wiem: czy karty po kroju g80,r600 'zachowują' sie w dx10 jak seria FX w dx9 czy programiści po prostu sobie sprawe olali :|. No przecież to jest smiech na sali jeżeli z kartą za 3100zł mam avr 30 fps w normalnej rozdziałce :lol:. Dodatkowo można stwierdzić ze karta po połowe tańsza (2900xt) jest szybsza w CoJ co mnie cieszy. Może z 2900xt bedzie jeszcze coś dobrego. Dobrze to redaktor podsumował: z modernizacją kart graficznych które powinny się znaleźć w naszych pecetach. Te, które oferowane są obecnie są naszym zdaniem po prostu za wolne, dlatego uważamy, że w chwili obecnej podejmując decyzję o zakupie karty graficznej warto skoncentrować się na jej stosunku wydajności do ceny w aplikacjach DX9, a zabawę z DX10 odłożyć sobie na czasy gdy wydajność sprzętu dorówna wymaganiom nowych gier.Chociaż nie ma jeszcze gier z dx10 zaryzykuje stwiedzenie ze karty g80 i r600 to powrót do serii FX... Tylko jak Crysis (i inne na dx10) bedzą jeszcze wolniej chodziły to ja nie widze sensu kupowania teraz karty za 3 patyki a potem grania z max 30 fps bo to mija sie z celem :|. A i wyników 8600 nawet nie komentuje :lol:. Edytowane 9 Czerwca 2007 przez yuucOm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konio68 Opublikowano 9 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2007 Dobry artykuł. Teraz to sam nie wiem: czy karty po kroju g80,r600 'zachowują' sie w dx10 jak seria FX w dx9 czy programiści po prostu sobie sprawe olali :|. No przecież to jest smiech na sali jeżeli z kartą za 3100zł mam avr 30 fps w normalnej rozdziałce :lol:. Dodatkowo można stwierdzić ze karta po połowe tańsza (2900xt) jest szybsza w CoJ co mnie cieszy. Może z 2900xt bedzie jeszcze coś dobrego. Dobrze to redaktor podsumował: Chociaż nie ma jeszcze gier z dx10 zaryzykuje stwiedzenie ze karty g80 i r600 to powrót do serii FX... Tylko jak Crysis (i inne na dx10) bedzą jeszcze wolniej chodziły to ja nie widze sensu kupowania teraz karty za 3 patyki a potem grania z max 30 fps bo to mija sie z celem :|. A i wyników 8600 nawet nie komentuje :lol:. Racji mat tylko trochę.....Lost planet ma grywalność ok 35-90 fps w 1280 na G80 ....co do CoJ to tylko bemchmark......a nie gra. Dlatego z wydaniem opini co się nadaje do grania w DX10 poczekajmy do ukazania się Gry.......i przypuszczam że i R600 i G80 będzie można pykać w 1280 na max det ewentualnie troszeczke z jakośći Shaderów obciąć w poz normal nie High........i powinno zapewnić nam to 35-60 fps. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bliss Opublikowano 9 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2007 konio68 tylko pamiętaj że Lost Planet to będzie dopiero próbka możliwości DX10. Zobaczymy jak się zachowają obecne układy 2900xt/8800GTX w grach które bardziej korzystają z DX10, lub które od podstaw będą zrobione pod tym API. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sulaco Opublikowano 9 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2007 konio68 tylko pamiętaj że Lost Planet to będzie dopiero próbka możliwości DX10. Zobaczymy jak się zachowają obecne układy 2900xt/8800GTX w grach które bardziej korzystają z DX10, lub które od podstaw będą zrobione pod tym API. to dlugo sobie poczekasz na taka gre, a jak juz bedzie, to nikt nie bedzie myslal o testowaniu 2900xt/8800gtx. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konio68 Opublikowano 9 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2007 to dlugo sobie poczekasz na taka gre, a jak juz bedzie, to nikt nie bedzie myslal o testowaniu 2900xt/8800gtx.Dokładnie , jak juz wyjdą takie gry to R600 i G80 będą starociami :)....osobiści euważam że powinny na nich chodzić ok Crisis , Conan i london ,to są tytuły pisane pod DX10 , wychodzą w tym roku i wspierane przez nvidie....więc myśle że GTX styknie aby w to pograć ....... a CoJ to nic innego jak benchmark więc nie ma co porównywac tego do wydajnośći w grach , .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...