Raptor Opublikowano 16 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2007 Coś się chyba jednak w tej kwestii zmieniło. Przynajmniej u mnie. Być może coś zamotali w Cat7.6. Wentylek jakoś bardziej kulturalnie się zachowuje. Nie zwracałem na to uwagi, bo ostatnio było chłodniej. Np. wczoraj w pokoju miałem 25st. W budzie najwyższe wskazanie miałem 27st. Temp GPU wynosiła 52-54st i tak trzymało. Dzisiaj jest 27st w pokoju, w budzie ok. 29. GPU trzyma 55st. Wentylek cały czas w trybie cichym. dokładnie w 7.6 coś zmienili i wentylator w 2d ciągle w trybie cichym - ale uwaga - jaka kolwiek zmiana zegarów (nawet w trybie 3D) i działa na starych zasadach (co jakis czas przyspiesza) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
focus_ Opublikowano 17 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2007 Czy jest tutaj jakiś posiadacz karty HD 2900, który sprawdzał Lost Planeta w wersjii full? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 17 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2007 ja tylko na chwile odpaliłem - ale jak trzeba na dłużej to mów co i jak ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 17 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2007 A czy jest ktoś z Was komu na P5K udało się uruchomić CF na 2900XT + Catalyst 7.6 ? U mnie prosi o restart... a po restarcie w CCC CF znowu odhaczony :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 17 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2007 (edytowane) A hotfixa sprawdzałeś? Zainstaluj nowe stery z hotfixem rozwiazujace ten problem: http://support.ati.com/ics/support/default...uestionID=28188 podobno nawet Lost Planet chodzi o wiele lepiej :P ;) Edytowane 17 Lipca 2007 przez MariuszDW Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 17 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2007 O... a patrzałem w Q&A na stronie ATI/AMD... i ślepe oczy nie widziały :) Dzięki, mam nadzieje pomoże. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChrisG Opublikowano 19 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2007 Pokazaly sie testy na nowych sterach?? Czy nadal zwalnia po wlaczeniu AA? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morgi Opublikowano 19 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2007 (edytowane) Ktos tam na stronce wklejal nieoficjalne katalizatory 7.7 WHQL, moze ktos potestuje Leaked 7.7 Cats Available Here: http://www.station-drivers.com/forum/viewt...php?p=8572#8572 Edytowane 19 Lipca 2007 przez morgi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 19 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2007 No przetestowałem te bety i rozczarowanie. WiC nadal skopany, Lost Planet dalej tragicznie w DX10. Na dodatek w DX9 menu znowu haczy. No ale to są bety nie udostępniane publicznie. Jak narazie porażka. Może oficjalne coś zmienią. Pokazaly sie testy na nowych sterach?? Czy nadal zwalnia po wlaczeniu AA? W DX9 bez zmian - spadki ok 20-30%. Chociaż jest parę gier, gdzie spadków nie ma albo są minimalne (np. Prey,ETQW) W DX10 w Lost Planet (pomijając tragiczną wydajność) wyszło ok. 15% AAx0>AAx4 O ile jest to w ogóle wiarygodne, bo kartę wyraźnie coś dławi. Bez różnicy, czy śnieg, czy garaż (gdzie powinno być ponad 2 razy więcej fps), czy spokój, czy rozwałka - praktycznie ta sama wydajność. Dalsze screeny bez AA Fotki w takich rozdziałkach, bo mniejszy kwas :lol2: W niższych tylko kilka fps więcej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 19 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2007 czy ja wiem czy bety skoro można normalnie z amd/ati zassać ? changelog New Features This section provides information on new features introduced in this release of the Catalyst™ software suite. These include: * New Catalyst™ Control Center Avivo features * 12X and 24X Anti-Aliasing support for the ATI Radeon™ HD 2900 XT and ATI Radeon™ HD 2600 Series New Catalyst™ Control Center Avivo features Catalyst™ 7.7 releases a number of new Avivo features and enhancements which optimize video playback and display configuration. These include * Enhanced video color pages with two new color controls1: flesh tone correction and color vibrance * Enhanced video quality pages with easier to use deinterlacing controls and layout * Simplified Theater Mode2 controls, layout and now supporting Windows Vista * Enhanced quick settings for video controls (available through the basic layout in Catalyst™ Control Center) * Easy to use display scaling controls2 when outputting to display devices that support TV timings (480i/p, 720p, 1080i, 1080p) through either digital (DVI or HDMI) or analog (component) interfaces 1These features are only available on the ATI Radeon™ HD 2000 series using Windows Vista. 2These features are only available on the ATI Radeon™ X1000 series and HD 2000 series 12x and 24x Anti-Aliasing support for the ATI Radeon™ HD 2900 XT and ATI Radeon™ HD 2600 Series This release of Catalyst™ introduces support for 12X and 24X Anti-Aliasing for the ATI Radeon™ HD 2900 XT, and ATI Radeon™ HD 2600 Series. These new Anti-Aliasing settings are available through the new Anti-Aliasing Edge Detect Filter. Selecting 4X Anti-Aliasing plus selecting the Edge Detect filter deliver the equivalent of 12X Anti-Aliasing. Selecting 8X Anti-Aliasing plus selecting the Edge Detect filter deliver the equivalent of 24X Anti-Aliasing. Performance Improvements The ATI Radeon™ HD2400, HD2600 and HD2900 (single and CrossFire™) can see performance improvements of 13.2% or more in various Far Cry maps. ATI's Folding@Home Folding@Home is a distributed computing project designed by the Stanford University. The application performs intensive simulations of protein folding. This simulation will help researchers uncover how certain diseases develop. Folding@Home uses distributed computing to simulate protein folding, the workload is broken up into small work units and distributed across hundreds of thousands of computers over the internet. You can help find the cure to many different diseases! To join Folding@Home, follow these steps: 1. Download ATI's Catalyst™ software suite 2. Download the Folding@Home GPU client application Note: If you have an ATI Radeon™ X1600 or higher, download the GPU client (either console or GUI version) not to be confused with the CPU "Graphical client". If you do not have an ATI Radeon™ X1600 or higher, then download the CPU client. 3. Enter the ATI team number 51394 and start folding! For more information on Folding@Home visit: http://ati.amd.com/technology/streamcomputing/folding.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 19 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2007 (edytowane) No to nie wiem. Brałem z linka od morgi - podpisane - jako non-official. Zasysam teraz od ATI, zobaczymy czy zasugeruje aktualizację. Co do WiC, to właśnie się ukazał patch do tej gry. Naprawili te napisy. Wydajności w DX10 nie: DX10 issues on ATI cards: The DX10 features in World In Conflict are still being developed and tweaked. The features have not yet been optimized for all cards and the current results are not fully representative of either the final game or the performance of all cards. We are currently working with ATI to resolve several issues appearing when enabling DX10 on an ATI card. Zobaczę jeszcze, czy chociaż w DX9 odpala się na wyższych detalach niż LOW edit Nie odpala :( Oficjalne sterowniki te same. Tzn. sterownik ekranu, te dodatki nowsze. Edytowane 19 Lipca 2007 przez MariuszDW Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakub180380 Opublikowano 20 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2007 witam czy testowaliście już sterowniki 7.7 ?? bo u mnie na 7.6 jest taka masakra, że koniec kupilem karte i jestem załamany bo nawet 3d marki mi nie chodza 2005 i 2006 moj sprzet to core 2 duo e4300 fsb 266, 2gb ram pc800 gigabajt ati radeon 2900xt płyta asus p5k na nowym chipie intel p35 p.s. sorka za lamerstwo ale jestem nowy w towarzystwie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 20 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2007 co do 3dmarków to poszukaj aktualizacji direcpll.dll pisze jak byk o tym na stronach futuremark Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
StarPad Opublikowano 20 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2007 He u mnie na 7.6 nie można włączyć Control panelu, nawet i dobrze :P a na 7.7 World In Conflict odmawia posłuszeństwa więc je odinstalowałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 20 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2007 Co to znaczy, że odmawia posłuszeństwa? A na 7.6 dobrze ci chodził? :blink: Bo mi się ładuje tylko w DX9 i tylko na LOW. Jaki system? Bo u mnie Vista. (...) kupilem karte i jestem załamany bo nawet 3d marki mi nie chodza 2005 i 2006 (...) FAQ na pierwszej stronie tego wątku. Pierwsze Q Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 20 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2007 (edytowane) 7.7 zainstalowane. Wszystko działa normalnie więc ewentualne problemy z CCC leżą w Waszym systemie. Jak dla mnie jest pare zmian na plus, m.in. obsługa TV - działa lepiej i jest więcej możliwości. Co do gier jeszcze nic nie sprawdzałem ale wszystko wyjdzie w praniu. Nie zastanawia Was, że nic nie piszą o problemach w Collin Dirt? Ta gra nie jest wymieniona że są jakieś niedomagania ani pod Vistą ani XP. Edytowane 20 Lipca 2007 przez rafa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 20 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2007 Może nie chcą o niej słyszeć ;) Ta gierka kiepsko chodzi na wszystkich radkach. Co do problemów z wydajnością tej gry pod Vistą, to głównie wspomina się o dźwięku. Ogólnie to na forum codemasters pretensji nie brakuje. Nowe stery popsuły znowu menu w Lost Planet w DX9. Już mi się nie chce odinsalowywać i wracać do starych. Tutaj coś mówią o poprawce do Visty dla tych, którym CF/SLI chodzi jak by na jednej karcie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
StarPad Opublikowano 20 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2007 Co to znaczy, że odmawia posłuszeństwa? A na 7.6 dobrze ci chodził? blink.gifMam podobnie jak ty tylko nie sprawdzałem czy chodzi low. Na 7.6 wszystko ładnie na DX9 oczywiście , sys XP. Problem z CP mam na sterach 7.6, niby jest w menadżeże zadań proces CCC, ale w pasku nic nie ma, jak klikne prawym na pulpicie i potem na ikonke CCC, to nic się nie pojawia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakub180380 Opublikowano 21 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2007 dziękuję za pomoc Panowie !! 7.7 rozwiązały już moje problemy na razie działa wszystko oki procek e4300 chodzi teraz na fsb 315 natomiast karte podkrecilem programem ATItool 0,27 na 834 core i pamięć na 981 wszystko chodzi stabilnie Colin DIRT w 1360x768 w full detalach śmiga mi rewelacyjnie, wyniki w 3d mark 05 16905 w 3d mark 2006 11514 czy to dobre wyniki ?? czy te stery w koncu uruchomily aa ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morgi Opublikowano 21 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2007 Nowe techniki CFAA i ich "wydajnosc" zbadana w praktyce, widac jak sie Radoslaw meczy z wykastrowanymi ROPami.Link Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbec Opublikowano 21 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2007 (edytowane) Boli radka aa boli... i stery tu juz tu nic nie pomagaja Edytowane 21 Lipca 2007 przez qbec Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 21 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2007 (edytowane) Dzisiaj odpaliłem Command&Conquer3 z AAx24 i karta wymiękła :( I nie widac żeby obraz był jakiś wyraźnie lepszy. Zwykle gram z AAx8 przy 1600x1200 i to mnie całkowicie satysfakcjonuje. Bylebym nie musiał włączac x2 albo bez wygładzania grac bo wtedy wywale ją za okno! Edytowane 21 Lipca 2007 przez rafa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morgi Opublikowano 23 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2007 Zeby moc porownywac jakosc AA powyzej 4x musisz miec duze powiekszenie fragmentu obrazu, albo najlepiej wlacz niska rozdzielczosc to moze uchwycisz roznice. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 23 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2007 Do mnie to napisałeś? Jesli tak, to mnie interesuje obraz jako całośc - nie gram pod lupą :D A różnica pomiędzy x4 a x6 lub x8 jest dla mnie widoczna. Może na LCD tego nie widac ale na CRT tak. Natomiast powyżej 8 nic specjalnie nie zauważyłem. Jeszcze sprawdze w bf2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbec Opublikowano 23 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2007 http://www.google.com/translate?u=http%3A%...=en&ie=UTF8 benchmark dx10, wlasciciele nowych radkow o slabych nerwach niech lepiej nie wlaczaja ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 23 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2007 (edytowane) No już dziś czytałem podobny test w dx10. Ogólnie w tych bibliotekach 2900 wypada gorzej od 8600gt!!! Żałosny widok niestety :/ Od rozpaczy ratuje mnie tylko fakt że dx10 mi na razie głęboko wisi :D Swoją drogą na nowych sterach coś mi się zaczęło dziac dziwnego. Sterownik resetuje karte co jakiś czas! hmmm... Edytowane 23 Lipca 2007 przez rafa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 23 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2007 Ciekawe, czy ma to związek z tym, że M$ i Nvidia wydymały ATI z drobną zmianą specyfikacji DX10 Nie wiem, czy to rzeczywiście ma jakiś wływ, ale faktem jest, że praktycznie wszystko, co do tej pory uruchomiłem na DX10 (oprócz demka ati), chodzi 2 razy wolniej. A to że miało logo Nvidii, to pewnie nieistotny szczegół... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tbadoo Opublikowano 24 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2007 Swoją drogą na nowych sterach coś mi się zaczęło dziac dziwnego. Sterownik resetuje karte co jakiś czas! hmmm... Swoja droga to mi sterownik resetowal karte i przed nowymi sterami (VPU Recovery resetowalo mi karte a w zasadzie czestotliwosc odswiezania) dopoki nie wylaczylem VPU Recovery. Teraz po jego wylaczeniu i na nowych sterach, z wlaczonym crossfire po prostu zresetowalo mi calego kompa, a raz po prostu zwiesilo NWN 2 w full detalach po 20 minutach grania. Ja juz trace powoli nerwy, nie wiem czy to wina sterow do kart, samych kart, crossfire, pamieci czy plyty glownej, bo od poczatku kiedy kupilem kompa mam siupy, a pamieci i plyty nie mam jak wymienic czy sprawdzic u kogos. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morgi Opublikowano 24 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2007 Ciekawe, czy ma to związek z tym, że M$ i Nvidia wydymały ATI z drobną zmianą specyfikacji DX10 Nie wiem, czy to rzeczywiście ma jakiś wływ, ale faktem jest, że praktycznie wszystko, co do tej pory uruchomiłem na DX10 (oprócz demka ati), chodzi 2 razy wolniej. A to że miało logo Nvidii, to pewnie nieistotny szczegół... Eee nic podobnego, skoro w DX10 GF8800 chodzi nieco wolniej niz w DX9, a Radek dziala ok. 2xwolniej, to widac jak daleko w "lesie" sa ze sterownikami, nie dosc, ze wiedza o tym, to tak wolno wprowadzaja zmiany i poprawki, ze idzie zwatpic. Czyzby zabraklo tam pieniedzy, chyba drastyczne ciecia w etatach poczynili. :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konio68 Opublikowano 24 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2007 Eee nic podobnego, skoro w DX10 GF8800 chodzi nieco wolniej niz w DX9, a Radek dziala ok. 2xwolniej, to widac jak daleko w "lesie" sa ze sterownikami, nie dosc, ze wiedza o tym, to tak wolno wprowadzaja zmiany i poprawki, ze idzie zwatpic. Czyzby zabraklo tam pieniedzy, chyba drastyczne ciecia w etatach poczynili. :blink:jesteś optymistą Dx10 jest ogólnie dostępny od listopada , i zbytnio bym nie liczył juz na jakiś wielki wzrost wydajności R600 czy G80 w DX10 .Może z 5% max , reszta zależy raczej od samej optymalizacji gierek niż sterów. Oczywiście jakieś bugi w grach będą usuwane w sterach ale to wszystko...... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...