Raptor Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2007 2x HD ... nie , ultre ... nie , tak jak Mariusz napisał , kup albo HD , albo GTXa , albo GTSa w zależnośći od preferencji. w chwili obecnej bym nawet GTxa nie kupił bo szkoda kasy jak za 3 miechy premiera nowych tylko jakiegoś 8600 na przetrwanie. ktoś podpatrzył mój plan :twisted2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konio68 Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Nie no sorry, ze tak zapytam ale czy Crossfire technologicznie nie jest lepszy od SLi ???? A co do kosztow na 2 x GTX to nie da rady i tak juz jest duzo bo okolo 7500pln ... najekonomiczniej i najpewniej na chwilę obecną [ jak musisz ] to 2xGTS 640 ........... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2007 (edytowane) Ja tam wolałbym dwa radzie :lol: Tylko nie wiem jaki do tego mobas pod intela. Mój ma pełne 2xPCIE16 Czyżby nici z następcy GTX'a? No to jeszcze powtórka z rozrywki: BioShock: Gameplay, Graphics & Performance Edytowane 30 Sierpnia 2007 przez MariuszDW Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domell Opublikowano 1 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2007 Czyżby nici z następcy GTX'a? Czyżby jednak nie?? http://www.xtremesystems.org/forums/showpo...mp;postcount=23 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konio68 Opublikowano 1 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2007 No ale doradzając mu 2xGTS 640 brałem właśnie DX10 gdzie HD2900 odstaje , a człowiek pisze że grafy będzie trzymał około 2 lat , czyli będzie chciał pogrywać pod DX10 a na chwilę obecną 640 wypadają zdecydowanie lepiej.Pod DX9 tylko nie ma znaczenia co weźmie będzie porównywalnie raczej , Ale biorąc pod uwagę ciszę przy 2 kartach , również lepiej wypada GTS ....... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 3 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2007 Odpalał ktoś World In Conflict na 2900? Dzisiaj zainstalowałem demko i wydajność niestety stoi na bardzo niskim poziomie! Właściwie pełna płynność jest dopiero na LOW detal! Sprawdzałem tylko 1280x1024. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 3 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2007 (edytowane) No ja w to tłukę cały czas. Rzeczywiście jest kosmiczna różnica między LOW a MED. Potem to już praktycznie zerowa. Ja gram na max detalach (DX9) AA4, AF16. Na tych ustawieniach to bez różnicy, czy AA włączone, czy nie. Myślałem że to wina proca (jeden rdzeń na 100%), ale to jednak wychodzi że grafa. A i fizykę na LOW ustawiłem, bo mi atomówki za bardzo zabijały FPS. I jest jeszcze taki myk, że po zbliżeniu do obiektu, dopiero po chwili teksturki robią się szczegółowe. W becie odbywało się płynnie. Pokazałbyś jak wygląda użycie 4 rdzeni podczas rozgrywki (lepiej multi) ;) bez AA Edytowane 3 Września 2007 przez MariuszDW Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amrod Opublikowano 3 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2007 (edytowane) Odpalał ktoś World In Conflict na 2900? Dzisiaj zainstalowałem demko i wydajność niestety stoi na bardzo niskim poziomie! Właściwie pełna płynność jest dopiero na LOW detal! Sprawdzałem tylko 1280x1024. Ja odpalałem na 2900. Po pierwsze to musiałem zainstalować Catalysty 7.8, bo na wcześniejszej wersji miałem hmm, odwrócone kolory z białymi paskami, dobrze, że pomogło. A wydajność rzeczywiście nie bardzo. Przynajmniej jak puściłem na high. Nie pamiętam dokładnie, ale jak włącze jeszcze raz to napiszę, dokładne wyniki z benchmarka (tak wiem, że wbudowane benchmarki nie odzwierciedlają :) ). btw. jak tam wejść w jakieś głębsze detale, bo w opcjach widzę tylko low/high? :razz: Edytowane 3 Września 2007 przez Amrod Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
StarPad Opublikowano 3 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2007 na górze masz zakładki i tam jest advanced. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amrod Opublikowano 4 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2007 (edytowane) Pff, faktycznie, dzięki :) Co do wyników (wbudowany benchmark WiC): detale max, nieskompresowane, coś z wodą na 512, rozd. 1024 na 768. DX9 Avr. 29 Min. 14 Max. 61 DX10 Avr. 7 Min. 4 Max 15 Słowem, ostro... :angry: Konfig: E6750 R2900 2GB Kingstone 800MHz (Catalyst 7.8 ) Edytowane 4 Września 2007 przez Amrod Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 4 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2007 ...Pokazałbyś jak wygląda użycie 4 rdzeni podczas rozgrywki (lepiej multi) Wykożystanie zmienne ale jednak wszystkie rdzenie mają co robić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 4 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2007 (edytowane) A u mnie pod Vistą tak: Lost Planet podobno kocha 4 rdzenie Niezły zapas mocy masz :lol2: ATI R630 GPU spotted in major professional 3D attack FireGL V7600 is the most interesting of the bunch. This board packs R600 chip with 256-bit memory controller, and internal documents call this GPU “R630”. So, if you’re expecting Radeon HD 2900 Pro or GT, it is almost certain that it will spot R630 GPU. Specs of this board call for 320 shader units (compared to 120 of the previous two) and 512MB of GDDR3 memory clocked at 1.59 GHz (797 MHz DDR), yielding with bandwidth of 51 GB/s. This board eats 150 Watts, significantly down from 225W consumed by HD2900XT, upon which this product is remotely based Edytowane 4 Września 2007 przez MariuszDW Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konio68 Opublikowano 4 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2007 (edytowane) Tu macie porównanie z GTXem tego dema test pod DX10 w 1280x1024 ustawienia jak na srinie.wszystko pozaznaczane w dół oprócz vsync Co ciekawe zmiana na 1024 rozdziałke wiele nie zmienia , min fps ten sam , średni o 3 większy tylko max ma 70 Czyli fakt w tej gierce C2D na 3,04 G to też mało , bo ewidentnie widać że mimo zmiany rozdziałki minimalny fps ten sam czyli nie jest on spowodowany poprzez grafę tylko proca , przełączenie na z 16x na 4x AA też wiele nie daje ok 2 fps gdzie nim i tak pozostaje taki sam. I do tego ten test wiele nie znaczy bo podczas grania brak jakichkolwiek ścinek czy braku płynności. Edytowane 4 Września 2007 przez konio68 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 5 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2007 (edytowane) Na codzień mam procka na 3.0GHz + oszczędzanie energii. Odpale na max i zobacze co to zmieni. Podkręcanie grafiki dawało kilka klatek średnio więcej. Edytowane 5 Września 2007 przez rafa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konio68 Opublikowano 5 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2007 (edytowane) Na codzień mam procka na 3.0GHz + oszczędzanie energii. Odpale na max i zobacze co to zmieni. Podkręcanie grafiki dawało kilka klatek średnio więcej. No mi przy podkręcaniu fps podskauje ( grafy bo proca wyzej nie mogę jakiś cienki albo mobo ale na codzień na 3G śmiga) , ale min fps nie zawsze gdzie jest grzybek jest spadek do 13 .I w 1024 i tak samo w 1280 i bez znaczenia jaka jakośc AA. Jedna opcja tylko podnosi min fps o 40%. Wszyssko na maxa woda itd jak na tym srinie co zrobiłem z ustawień w 1280 z AA16x i AF16x tylko PHYSICS QUALITY na min i jest tak : min - 20 średni - 30 max - 54 czyli to nie grafa a CPU ma dość w moim przypadku , no chyba że Fizyką w DX10 też GPU się zajmuje. zaraz zobaczę pod DX9 pod Vistą. No dobra jest tak: DX10 1280x1024 ustawienia jak scrinie wyżej. min - 13 śred - 27 max - 53 z PQ na min: min - 20 śred - 30 max - 54 w DX9 pod Vistą min - 13 śred - 34 max - 70 z PQ na min min - 22 śred - 37 max - 72 Czyli na 100% procek jest wąskim gardłem , który zbija min fps. Oczywiście podczas rozgrywki takich przelotów przez wybuchy nie ma jak w demie i min fps wynosi od 30 do 80 w zależności od zadymy i kamery. pełna płynnosc pod DX10 w 1280x1024 z maxymalnymi ustawieniami grafiki i efektów.Chyba że akurat centralnie atoma postawią wtedy jest spadek do około 20 :).Ale przez 80% rozgrywki w multi jest 45-55 fps. Edytowane 5 Września 2007 przez konio68 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 5 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2007 raczej proc 8800GTS 648/2000 1280x1024 AAx4 AFx4 i reszta ja u Ciebie na (C2D 3,8GHz) min24 av 42 max 84 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konio68 Opublikowano 5 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2007 raczej proc 8800GTS 648/2000 1280x1024 AAx4 AFx4 i reszta ja u Ciebie na (C2D 3,8GHz) min24 av 42 max 84 ale to pod DX9 czy 10 ? czas na Quada zmienić :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 5 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2007 Procek na 3.4 + grafa 860/819 Detale High Av 42 Min 21 Max 86 Czyli sporo lepiej. Spróbuje jutro jeszcze wyżej wszystko puścić i zobacze co wtedy. Szczególnie zwróce uwage co daje CPU. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konio68 Opublikowano 5 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2007 (edytowane) Procek na 3.4 + grafa 860/819 Detale High Av 42 Min 21 Max 86 Czyli sporo lepiej. Spróbuje jutro jeszcze wyżej wszystko puścić i zobacze co wtedy. Szczególnie zwróce uwage co daje CPU. Mój ma ścianę na 3,04 stabilnej pracy więc nie sprawdzę ........ Edytowane 5 Września 2007 przez konio68 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 6 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2007 Czy macie problemy z działaniem AtiToola? U mnie są problemy np nie pamięta prawidłowo profili. Pamięta zegary ale napięć już nie. I wogóle coś ostatnio mi sie resetuje sterownik karty i właśnie podejżewam ostatnie Catalisty albo AtiiTool! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Evil One Opublikowano 6 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2007 To chyba ostatni sterownik - u mnie 8.401.1 na karcie HD2600 blue screen raz na 2 dni potrafi wyskoczyć. Na Catalkach 8.40RC3 nie było tego problemu. ATi tak zawsze, raz coś poprawi, i przy okazji coś innego popsuje :wink:. Czekam na C7.9. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakub180380 Opublikowano 7 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2007 panowie czy wiadomo cos już na temat 7.9 ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BTK_BLR Opublikowano 7 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2007 Razem z G90/G92 maja wyjsc HD2900PRO i HD2900XTX? Jaka wydajnosc orientacyjnie beda prezentowac? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 7 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2007 0801-wróżka bronisława Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BTK_BLR Opublikowano 7 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2007 Tutaj wrozka byc nie trzeba. Wg mnie to bedzie wygladalo tak: 2900PRO- wydajnosc pomiedzy 2600XT a 2900XT, jednak blizej mu do 2900XT 2900XTX- lepszy od 2900XT Ale kiedy te karty maja byc dostepne? Nie wiem czy kupowac teraz karte graficzna czy poczekac. Podobno G92 i G98 maja byc slabsze od 8800GTS, a wiec w takim wypadku nie ma co liczyc na spadki cen. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 7 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2007 (edytowane) Voodoo makes Crossfire work on SLI RD790 and QuadFire tip up edit @rafa Przetestowałbyś jeszcze raz WiC na tej swojej maszynce na nowych sterach: ATI Radeon HD 2xxx series: Hotfix for Quake Wars Enemy Territories Demo (daję linka do wyszukwarki, bo się bawią w wygasanie sesji) Przedstawiają się jako Catalyst 7.9. Ciekawe czy to będą oficjalne, czy jeszcze coś poprawią. Zauważyłem dużą poprawę wydajności w tym demku WiC na DX10. Wcześniej niemiłosiernie haczyło. O wiele gorzej niż beta. Teraz na upartego da się grać. A opłaca się odpalić DX10 w tej gierce: To są zmodyfikowane ustawienia HIGH. Wyłączone AA, włączone cienie z chmur, teksturki (lepsze niż w DX9) uncompressed. Chyba tyle zmieniłem. Edytowane 8 Września 2007 przez MariuszDW Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakub180380 Opublikowano 10 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2007 no widze ze juz sa - kto testowal ?? jak to wyglada teraz z aa ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek9920 Opublikowano 11 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2007 (edytowane) Niestety karta w IDLE pozostaje gorąca. +10'C w porównaniu z 7.7 A jeśli chodzi o AA to raczej nie ma co liczyć na jakąkolwiek poprawe. Spalili sprawe z GPU i tyle....... Edytowane 11 Września 2007 przez krzysiek9920 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 11 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2007 (edytowane) AMD's new driver holds surprises Need a reason to put a HD2900XT in a e-mail server? Edytowane 12 Września 2007 przez MariuszDW Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 13 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2007 Właśnie zainstalowałem nowe catalisty i zrobiłem test w WIC. Odnosze wrażenie że jest spory wzrost wydajności. Ustawiłem Very High (rozdz 1680x1050) i średnio 26fsp min12 max52fps. Przy czy znów wróciłem do nie podkręconej karty i procka na 3.0. Samej gry jeszzcze nie odpalałem ale jak w benchmarku idzie dużo płynniej to i w grze nie będzie problemów. Czy ktoś mógłby potwierdzic jeszcze wzrost wydajności w WIC? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...