MariuszDW Opublikowano 2 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2007 Dzięki za cynk. ATI's RV670 can beat R600 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek9920 Opublikowano 2 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2007 (edytowane) U mnie Crysis wygląda tak: Rozdziałka 1680x1050 wszystko na high, AA off, Windows XP Raduś leci na stocku, procek postawiony na 3ghz i rewelacji nie ma :huh: 1280x1024 Dziwne, że "chłopcy" z działu 8800gts/gtx jeszcze niczym się nie pochwalili.... :D Edytowane 2 Października 2007 przez krzysiek9920 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 2 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2007 Czy to info aby potwierdzone : Radeon_HD_2950PRO już 19 listopada Jesli to nowe GPU bedzie naprawde w technologi 55nm to cos czuje ze ponad 900MHz na standardowym chlodzeniui bedzie mozliwe do osiagniecia , i ponad 1GHz na wodzie . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 2 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2007 Ogarnia ktos czy na dfi lanparty ultra-d beda smigaly te nowe grafy? Jak to jest dokladnie z tymi pci-e 2.0 :blink: wiem tylko, ze beda kompatybilne wstecz z 1.1, ale czy nie spowoduje to jakiegos drastycznego spadku wydajnosci? A moze to zwykly chwyt marketingowy cos jak agp x8? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 2 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2007 4ever_anarchy_soldier Tak naprawde to te grafy z PCI-E 2.0 beda moze chodzily wolniej o 2-3% na starym PCI-E Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forrestal Opublikowano 2 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2007 Mario2k - jest jedna zasadnicza sprawa - czy PCIE v2.0 bedzie komaptybilne z 1.0a. PCISig podaje cos takiego "The specification seamlessly extends the data rate to 5GT/s in a manner compatible with all existing PCIe 1.1 products currently supporting 2.5GT/s signaling." Dla mnie jest to zastanawiajace jednak 1.1 od 1.0a rozni sie nieznacznie, supportuje to co 1.1 jednak niej est wymienione w specyfikacji... IMO to bylby strzal w noge dla producentow gdzie 95% wszystkich plyt kompatybilnych jest z 1.0a. http://www.pcisig.com/news_room/PCIe2_0_Sp...ease_FINAL2.pdf Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek9920 Opublikowano 2 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2007 (edytowane) Myśle, że PCI-e 2.0 będzie tak samo szybkie jak AGPx8 do PCI-e x16 :). Niestety AGP ograniczały tylko procesory... Choc jak powszechnie wiadomo producenci muszą na czymś kase trzpac. Edytowane 2 Października 2007 przez krzysiek9920 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 2 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2007 (...) Dziwne, że "chłopcy" z działu 8800gts/gtx jeszcze niczym się nie pochwalili.... :D Pewnie namiętnie grają :lol: Albo ze sterami problem. Ja też w to tłukłem do tej pory i zaraz spowrotem wracam. Podoba mi się ta gierka. Widzę, że więcej ci produkuje fpsów ;) Na tej pierwszej fotce z drugiego rzutu chyba ci się szczegółowe teksturki na skłach nie załadowały, nie? U mnie to bezbłędnie chodzi na HIGH. Na medium czasami tekstury błyskają. Tak sobie przeglądałem log z gry i tam coś napisane, że używa 128MB do streamin'gu. No i pewnie stąd czasami są problemy... No i pewnie wydajnie pracującego twardziela trzeba mieć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sulaco Opublikowano 3 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2007 Pewnie namiętnie grają :lol: Albo ze sterami problem.od prawie miesiaca zadnych problemow z sterami i beta nie mialem ;) Ja też w to tłukłem do tej pory i zaraz spowrotem wracam. Podoba mi się ta gierka.pod xp zdecydowanie lepiej chodzi niz pod vista. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 3 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2007 (edytowane) To dla mnie potencjalnie dobra informacja. Chyba, że usprawnią tylko pod DX10. Wtedy kicha, jak ATI się nie postara w końcu z tym API. Aż mam ochotę polecieć do sklepu po drugą grafę, ale jak wytrzymam parę dni, to znowu ochłonę :lol: Edytowane 3 Października 2007 przez MariuszDW Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sulaco Opublikowano 3 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2007 Aż mam ochotę polecieć do sklepu po drugą grafę, ale jak wytrzymam parę dni, to znowu ochłonę :lol:CF na 2900? no wlasnie zdawalo mi sie (?) czy ktos juz tutaj ma cos takiego? chetnie poczytam opinie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mastertab Opublikowano 3 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2007 No właśnie jakiś posiadacz 2x 2900XT mógłby coś skrobnąć poczytałbym to jako ciekawostkę bo drugiej karty nie mam zamiaru kupować, ale jak pisałem z ciekawości jakiś teścik forumowy by się przydał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XibalbaPL Opublikowano 4 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2007 Co sądzicie o tej karcie graficznej ? Ati 2900PRO 1GB Jestem ciekawy, czy daje mu kopa w rozdzielczościach 1600 x 1200 ten 1gb ramu. Xibi :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 4 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2007 byly testy XT z 1gb. nic to nie daje poza wyszsza cena. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 4 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2007 Ja na codzień gram w 1600x1200 i widać że te 512MB jest wystarczające. 1GB to może od 1920 wzwyż się przyda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChrisG Opublikowano 4 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2007 No to biorę sie za testowanie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buziak Opublikowano 5 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2007 Ja mam 2 x 2900 XT ale nie mam czasu na testy bo malo jestem w domu. Moze w przyszlym tygodniu bede mogl cos napisac ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 5 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2007 CF na 2900? no wlasnie zdawalo mi sie (?) czy ktos juz tutaj ma cos takiego? chetnie poczytam opinieDziala bez problemowo, nie mowie o benchmarkach, bo na 2 x 2900XT gralem duzo w wsio co sie dalo i jedynym ograniczeniem dla mnie jest moj ukochany monit 1280 x 1024 max :lol2: Problemem takiego ukladu jest jedynie ilosc wytwarzanego ciepla w czasie grania :blink: Jak mialem zamkniete okno w pokoju, to musialem po jakims czasie otwierac bo za cieplo bylo. Z uruchomieniem CF itp problemow nie ma, wsadzasz druga karte, ptaszka zaznaczasz i dziala. Krecic tez sie da, bez zmiany biosow, ale trzeba sie nakombinowac a AMD/ATI GPU Clock Tool. Mobo uzywane do testow, jedyne sluszne jakie istnialo na tamta chwile, czyli wyposazone w 975X. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 5 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2007 (...)Jak mialem zamkniete okno w pokoju, to musialem po jakims czasie otwierac bo za cieplo bylo.(...) :ploom: :kijem: pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 6 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2007 Ja mam tak z jedną :D Ale tak już było kiedy miałem 1900xtx tylko dłużej się pokój nagrzewał. Zdecydowanie Ati musi coś z tym zrobić w przyszłych kartach... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mastertab Opublikowano 6 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2007 Nie no co wy chcecie idzie zima będzie jak znalazł. B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicolass Opublikowano 6 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2007 Nie no co wy chcecie idzie zima będzie jak znalazł. B-)Co racja to racja, teraz chłodno się robi to pewnie AMD zanotuje wzrost sprzedaży, tylko czekać kiedy znajdziemy Hi-Endowe zestawy AMD na półkach marketów obok grzejników i termowentylatorów :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lizardus Opublikowano 6 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2007 nie wiem czy wiecie ale z tego co przeczytalem na forum XS 2900pro ma lepsze chlodzenie niz wersja XT, roznia sie iloscia heatpipow: XT ma 2 , Pro 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morgi Opublikowano 6 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2007 nie wiem czy wiecie ale z tego co przeczytalem na forum XS 2900pro ma lepsze chlodzenie niz wersja XT, roznia sie iloscia heatpipow: XT ma 2 , Pro 3Racja, ale meritum zostaje, to najciekawsza turbina i grzejnik z piekla rodem wsrod kart. :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 6 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2007 Pod wzgledem turbiny to chyba pamietny 5800 moglby rzucic mu wyzwanie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konio68 Opublikowano 7 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2007 http://www.guru3d.com/article/review/463/1 no to macie rackę na Guru3D ... wynik ..ocencie sami .......... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 7 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2007 http://www.guru3d.com/article/review/463/1 no to macie rackę na Guru3D ... wynik ..ocencie sami .......... Wynik jest taki, że test jest cieniutki :wink: pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 7 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2007 OC na poziomie 850/900 robi wrażenie bo tyle też na XT można mieć, a cena 120euro niższa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morgi Opublikowano 7 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2007 (edytowane) OC na poziomie 850/900 robi wrażenie bo tyle też na XT można mieć, a cena 120euro niższa.Karta do nabycia dla maniaków i niecierpliwych, po tym jak już RV670 jest bardzo blisko startu, wygląda wyśmienicie i w dodatku jedną, może więcej wad R600 odsyła do niebywale niechlubnej historii, wypada odczekać. B-) Edytowane 7 Października 2007 przez morgi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lizardus Opublikowano 7 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2007 Karta do nabycia dla maniaków i niecierpliwych, po tym jak już RV670 jest bardzo blisko startu, wygląda wyśmienicie i w dodatku jedną, może więcej wad R600 odsyła do niebywale niechlubnej historii, wypada odczekać. B-) Czy ja wiem.....w sumie to jest ostatnia okazja na najpotezniejsza pojedycza karte ATI jaka kiedykolwiek powstala (chodzi mi o jeden rdzen)-prawdziwy rarytas dla kolekcjonerow;pp tak samo jak 3dfx 6000 hehe, Teraz wyjdzie RV670 ktory sie zblizy mocno do r600 ale nie przegoni(chyba ze OC bedzie typowe extreme czyli freon czy suchy lod i tyle ile pozwoli 55nm rdzen), dalej bede powstawac polaczone uklady(r680 czyli 2x r670) no ijuz dawno zapowiedziany r700 w ktorym ma byc wiecej niz 2 rdzenie....do tego watpie zeby 512bitowa szyna pamieci szybko znowu zagoscila w ukladach(no ale po co w sumie taka przepustowosc skoro AA/AF kuleje ostro na r600 i pewnie na r670/680 bo ta sama architektura+pare bajerow w postaci dx10.1) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...