MariuszDW Opublikowano 7 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2007 Najwyżej taktowane RV670 ma być szybsze od R600. Niby skurczone R600, ale podobno zostało miejsca na działające UVD i nie wiem, czy ploty o naprawionym AA okażą się prawdziwe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lizardus Opublikowano 8 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2007 Z tym poprawionym AA to gdzie to wyczytales bo jak dla mnie to oni bu musieli zupelnie zmienic achitekture Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 8 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2007 ChrisG No to biorę sie za testowanie Obrazek bardzo fajnie. zobaczymy jak kręcą sie te ddr4. Stawiam że radek łyknie tego gf'a :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek9920 Opublikowano 8 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2007 bardzo fajnie. zobaczymy jak kręcą sie te ddr4. Stawiam że radek łyknie tego gf'a :) Wszystko będzie ładnie, pięknie jeśli nie zaczną się testy z AA :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 8 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2007 Z tym poprawionym AA to gdzie to wyczytales bo jak dla mnie to oni bu musieli zupelnie zmienic achitektureA to gdzieś na forum Rage3D, ale to raczej pobożne życzenia. RV670 scores same Gflops as R600 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 9 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2007 http://forums.vr-zone.com/showthread.php?t=193745 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mastertab Opublikowano 9 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2007 http://forums.vr-zone.com/showthread.php?t=193745No po prostu cudotwórcy !! :lol2: Osobiście nie wierzę w aż tak duży skok wydajnościowy, ale może pozytywnie mnie zaskoczą i wydajność w nowym CoH rzeczywiście wzrośnie przynajmniej o te 15% dla pojedynczej karty, bo co jak co, ale nowy CoH w DX10 wygląda obłędnie zwłaszcza mapki podczas burzy, ale framerate jest wtedy strasznie niski. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 9 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2007 No, już widzę jak nowe stery włączają nieużywany do tej pory dopalacz za turbiną :lol2: Jak nic, będzie 3.26 Ma Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 10 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2007 A może znaleźli jakieś ukryte błędy w sterownikach których wcześnij nie zauważyli :ph34r: :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RALF11 Opublikowano 10 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2007 (edytowane) Już od jakiegoś czasu jest dostępna werja 7.10 RC4, więc można sprawdzić czy faktycznie tak dopalili stery. 7.10 RC4 Wersja pod XP. Edytowane 10 Października 2007 przez RALF11 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 10 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2007 DX10 Gaming Performance Review - Catalyst 7.10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 11 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2007 http://www.in4.pl/komentarze.htm?news_id=14406 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 11 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2007 (edytowane) No to niech każdy sam sobie przetestuje to cudo - Cat. 7.10 unleashed :lol: Edytowane 11 Października 2007 przez MariuszDW Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChrisG Opublikowano 12 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2007 (edytowane) Wszystko będzie ładnie, pięknie jeśli nie zaczną się testy z AA :lol2:bedzie z AA i bez AA.GF juz skonczylem testowac,wlasnie sprawdzam OC radka,narazie mencze GPU doszlem do 830,jak na PRO zajebiscie.A test na Katalikach 7.10. rozdzialki 1280x1024,1680x1050,1920x1200 panoramiczne rozdzialki dlatego ze masa ludzi kupuje 22 i 24 LCD panoramy.Tam gdzie niewyrabiaja 1024x768. Testowy GF jest do sprzedania,jak ktos chetny lisytacja trwa. http://allegro.pl/item254214697_leadtek_px...me_geforce.html jak narazie 760zl Update mam ustalone taktowania testu 845/1030 orginalnie 600/925 Radek tez zostanie wystawiony na aukcje po tescie 900zl.Jak widze uwas go calkowicie brak. Dla informacji to ta sama karta z dzisiejszego newsa http://www.tcmagazine.com/comments.php?sho...391&catid=2 Edytowane 12 Października 2007 przez ChrisG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 12 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2007 (edytowane) Mam pytanko ;) czy jest sens kupowac tego 2900 pro do zasilki topower p3 450w? Da rade? Reszta kompa to dfi lanparty ultra-d z x2@3ghz Edytowane 12 Października 2007 przez 4ever_anarchy_soldier Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 12 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2007 (edytowane) Zasiłka spokojnie da radę, ale ja bym poczekał na RV670, które za chwilę wyjdzie. Wtedy to nawet ta zasiłka na CF starczy. edit A swoją drogą, to ciekawe, jak to się opinia o niesłychanej prądożerności R600 zakorzeniła :lol2: Edytowane 12 Października 2007 przez MariuszDW Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 12 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2007 Zalezy od reszty konfiga ale R600 ciągnie swoje niezaprzeczalnie. Jak już pisałem kiedyś mam na stałe podłączony miernik poboru mocy z sieci. Z monitorem szczytowo dochodzi do 470W z gniazdka! Odejmując zużycie monitora 60W to mamy 410W samej jednostki. Zakładając maksymalnie jakieś 80% obciążenia zasilacza (żeby się nie grzał i cicho pracował) daje to 512 czyli rozsądne minimum dla konfiga jak mój to 520W zasiłka. Więc te 450W może być ok ale zależy co tam w środku jeszcze siedzi :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 12 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2007 Zapomniałeś jeszcze o sprawności zasilacza... zakładając 75% się nie pomylisz... i wtedy wychodzi już bardziej realna potrzeba na cyferki... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 12 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2007 No zgadza sie - ciągnie ci tyle z gnizadka, bo nawtykałeś tam różnych zabawek. Jeszcze OC. U mnie w tej chwili zasiłka 460W i styka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 12 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2007 (edytowane) kurcze z tego co sie orientuje do dfi juz nie wsadze nowych graf (pcie 1.0a - podobno niekompatybilne z 2.0 o_O), a glupio by bylo sie naciac ;d Edytowane 12 Października 2007 przez 4ever_anarchy_soldier Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XibalbaPL Opublikowano 13 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2007 (edytowane) A mnie bardzo korci Ati 2900PRO :) Ci co mają już szaleją na zachodzie !!! 3D MARK 2006 ~ oC nice PRO 14k w ~ 3dSmarku06 Pozdr Xibi :lol2: Edytowane 13 Października 2007 przez XibalbaPL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lizardus Opublikowano 13 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2007 no jak ktos "gra" tylko w 3dmarka06 to miod....tylko szkoda ze w grach dostaje tak po d... od gf88' no i mega zal ze mimo ogromenej przepustowosci pamieci jeszcze bardziej dostaje po d... z wlaczonym AA. Ogolnie zalowa karta , sadze ze nowy gf8800gts z 256bit pamieciami bedzie znacznie lakomszym kaskiem jesli oczywiscie w podobnej cenie (ale watpie) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChrisG Opublikowano 13 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2007 no jak ktos "gra" tylko w 3dmarka06 to miod....tylko szkoda ze w grach dostaje tak po d... od gf88' no i mega zal ze mimo ogromenej przepustowosci pamieci jeszcze bardziej dostaje po d... z wlaczonym AA. Ogolnie zalowa karta , sadze ze nowy gf8800gts z 256bit pamieciami bedzie znacznie lakomszym kaskiem jesli oczywiscie w podobnej cenie (ale watpie)Napewno nie pod Vista :D XP jak wiadomo musi ustapic miejsca Viscie chociaz dlatego ze DX10,a sami zobaczycie jestem w 80% skonczony z testami. gf8800gt 2950 popatrzcie na przedzial cenowy gdzie te karty maja sie znalesc,racjonalnie myslacy czlowiek zobaczy ze niemoze to zastapic 8800gts640 i 2900XT,papier papierem a jak w praktyce sie okaze? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarekW Opublikowano 14 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2007 (edytowane) Koledzy proszę o pomoc mam taki problem,do nie dawna miałem wynik w 3dmarku06 9850 a teraz 6561 ,dodam że przeinstalowałem system wgrywałem różne stery i to samo ,w grach przy frapsie nie zauważyłem spadku wydajności http://img136.imageshack.us/my.php?image=beztytuuuh9.jpg Edytowane 14 Października 2007 przez DarekW Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XvAK Opublikowano 14 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2007 Nic dziwnego... Na Viscie zawsze będziesz miał mniej pk. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarekW Opublikowano 14 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2007 Viste mam od 13 lutego i zawsze było w 3dmark05 16400 a w 3dmark06 9700/9800 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 14 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2007 Może masz coś nietak z przełączaniem zegarów na 3D, ale jeśli gierki ci normalnie chodzą, to nie wiem, czemu smark miałby sprawiać problem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarekW Opublikowano 14 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2007 (edytowane) robiłem podgląd na drugim monitorze i zegary przestawiają sie prawidłowo, tylko wyniki w 3dmark są przekłamane na sterach 7,10 w STALKER jest jeszcze więcej Fps niż kiedyś było, a jeszcze jedno osiem dni temu zmieniłem dysk na ten 16 mb cechy przed wymianą 3d marki działały prawidłowo Edytowane 14 Października 2007 przez DarekW Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 14 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2007 (edytowane) Sprawdź ustawienia jakości obrazu w sterownikach. Może coś jest włączonone czego wcześniej nie było. Ustaw wszystko na wydajnść i przetestuj jeszcze raz. Coś cicho o nowych sterach a spodziewałem się zalewu postów :) Nikt nie testował? Edytowane 14 Października 2007 przez rafa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 14 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2007 (edytowane) Ja mam przetestowane tylko WiC na tym zabójczym benchu. Na poprzednich sterach bez AA średnio 22fps, na tych nowych z AAx4 - 24fps, AAx2 - 25fps, AAx0 - 25fps. Na DX10 jest mniej więcej 30fps tam, gdzie na DX9 jest 40fps Edytowane 14 Października 2007 przez MariuszDW Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...