Skocz do zawartości
cavarr

Ati Radeon Hd 2900pro/xt/xtx

Rekomendowane odpowiedzi

Nie widziałem, bo nie mam gf8. Bazuję na opiniach osób z wątku o LP.

Text o 'na screenach nie widać różnicy' jest ...hmm... 'intrygujący'.

Karta grafiki generuje serię screenów, to jakim cudem na zapisanym do pliku jednym z nich nie widać tego, co Ty widzisz na ekranie ?

Nie czepiając się słówek - albo nie ma jej wcale, tylko podświadomość płata figle, albo różnica jest bardzo dyskretna, i aby ją zobaczyć trzeba by zrobić dokładną analizę tej samej klatki. Może takie testy gdzieś się pojawią. Na razie zgodnie z opinią testujących nie ma NAMACALNEJ różnicy pomiędzy ścieżką dx9 a dx10.

dx9

http://i.frazpc.pl/pliki/recenzja/DX9_vs_D...X9%20-%2002.jpg

dx10

http://i.frazpc.pl/pliki/recenzja/DX9_vs_D...10%20-%2002.jpg

z fraza

to jest statycznie w dx 10 Motion Blur owiele lepiej wyglada wiecej shader effects

Co do opini w watku LP tez tam siedze i widze inne opinie

np.

Właśnie odinstalowałem wersję dx9. Ble... graficznie niczym się nie różni ale tylko "statycznie" bo wszystkie efekty wyglądają znacznie lepiej na viscie. Są bardziej "wypasione". Dodam jeszcze, że znacznie imo. Teraz wydajność... tamto "ble" odnosi się bardziej do wydajności... w śniegu wydajność(ogólna) bardzo zbliżona do dx10 choć bywają większe i częstsze spadki klatek ale jaskinia to już inna bajka. Zdaje się, że hdr i inne efekty zabijają płynność, zresztą zobaczcie obrazki. Mogę dodać, że ustawienia takie same jak na dx10. Na viscie w tej jaskini było 40-60 czasami ciut więcej

post 119

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Carbon gotowy.

W niektórych grach widać, że karta ma moc :)

No, no, no :)

Zaczyna się ciekawie :]

Bez AA i Anizo = GTX (prawie żeby nie było)

Z AA i Anizo = GTS :)

Narazie tylko NFS zrobiony czy coś jeszcze?:> Na nowych sterach oczywiście ;)

Edytowane przez awq

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

qqrydza --> akurat purepc...

Odnośnie r650 - to uważam za jak najbardziej możliwe.

ATI znowu stara się wyprzedzić czas, nie zawsze na tym dobrze wychodząc.

Lepsze jest wrogiem dobrego. Możliwe, że prace koncepcyjne nad r600 zostały bardzo niedawno zakończone i marketingowcy jednak zdecydowali, że trzeba cokolwiek wypuścić - choć nie do końca przetestowanego, no i wyszedł z babolami. Jeśli w r600 jest błąd, a r650 poprawiony wyjdzie niedługo, to wtedy może nv się ugiąć od uderzenia. I dobrze, konkurencja dobra rzecz.

Osobiście sądzę, że r600 przy max. dopracowanych sterach z pewnością nie będzie wbijał w ziemię gf8, ale w trybach aa/af podobnie brykał jak gts 640mb, czasami lepiej, czasem gorzej. W przyszłych grach może mieć przewagę, ale to już gdybologia.

ChrisG --> no na podanych screenach akurat lepiej wygląda na dx9, tak IMHO. Prosta piłka - wystarczy nagrać filmik z gry na dx10, ktoś nagra na dx9 i będzie widać tą 'dynamiczną' różnicę. I skończmy OT o LP.

EDIT: dodałem odpowiedzi na posty, które się pojawiły w czasie jego pisania

Edytowane przez xor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

heh, zainstalowalem 2 wersje lp, fx9 i dx10... na screenech moze tego nie widac, ale w grze omg, nawet nie chce mi sie odpalac dx9 :) w ogole jakies obrzydzenie teraz mam do dx9 :D ehh, roznica zdecydowanie jest :D ale to trzeba zobaczyc na zywo, wczesniej wklejalem filmik z benchmarku dx10, ale nagrywany jest kamera, a nie bezposrednio z gry :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

heh, zainstalowalem 2 wersje lp, fx9 i dx10... na screenech moze tego nie widac, ale w grze omg, nawet nie chce mi sie odpalac dx9 :) w ogole jakies obrzydzenie teraz mam do dx9 :D ehh, roznica zdecydowanie jest :D ale to trzeba zobaczyc na zywo, wczesniej wklejalem filmik z benchmarku dx10, ale nagrywany jest kamera, a nie bezposrednio z gry :(

Heh dokładnie mam to samo :D fajny jest pod DX10 motyw z bosem w grocie - poprostu wymiata

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz sie zacznie zachwalanie DX10 , ludzie opamietajcie sie Kitu nie wciskas prosze

Roznice sa marginalne , jak narazie to Demko DX10 to kpina .

Piszcie co tam slychac o nowych sterach dla Radzia 2900xt

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz sie zacznie zachwalanie DX10 , ludzie opamietajcie sie Kitu nie wciskas prosze

Roznice sa marginalne , jak narazie to Demko DX10 to kpina .

Piszcie co tam slychac o nowych sterach dla Radzia 2900xt

Zdaje Ci się - grałeś w to demo pod DX10 ? że tak piszesz......ja swoje wiem ....i mimo że ta gierka to pierwsza pozycja to efekt jest ogromny...

nowe testy .. http://www.guru3d.com/article/Videocards/432/1/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No, no, no :)

Zaczyna się ciekawie :]

Bez AA i Anizo = GTX (prawie żeby nie było)

Z AA i Anizo = GTS :)

Narazie tylko NFS zrobiony czy coś jeszcze?:> Na nowych sterach oczywiście ;)

Sie robią, albo już wrzucają :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdaje Ci się - grałeś w to demo pod DX10 ? że tak piszesz......ja swoje wiem ....i mimo że ta gierka to pierwsza pozycja to efekt jest ogromny...

nowe testy .. http://www.guru3d.com/article/Videocards/432/1/

Karta zapowiada się naprawdę dobrze. Niestety powalił mnei filmik z pokazem głośności dwóch kart w crossfire. Takiego zestawu możnaby jesienią z powodzeniem używać do wydmuchiwania liści z ogrodu :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

o biebie to tak boli, jak masz inne zdanie to polecaj karte NV

Boli?? Błędnie interpretujesz moje myśli że tak powiem.....chodziło mi oto że dotąd najlepszym wyborem była/jest 8800GTS, dziwie sie tylko czemu ludzie zaczynają polecać X2900XT skoro jak narazie jest kartą gorszą, być może to kwesta sterowników, bardzo licze na ATI w kwestii nowych kart, dobrze jakby powróciła era ATI, jak narazie sie na to nie zapowiada.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Boli?? Błędnie interpretujesz moje myśli że tak powiem.....chodziło mi oto że dotąd najlepszym wyborem była/jest 8800GTS, dziwie sie tylko czemu ludzie zaczynają polecać X2900XT skoro jak narazie jest kartą gorszą, być może to kwesta sterowników, bardzo licze na ATI w kwestii nowych kart, dobrze jakby powróciła era ATI, jak narazie sie na to nie zapowiada.....

karta jest nowością, jest od ATI a wbrew pozorom ma to znaczenie i ma potencjał, wprawdzie jeszcze nie odkrytych możliwości ale NV pokazała juz wszystko co można wycisnąć z G80 i nowości nie ma co się spodziewać, no i wreszcie R600 ma kilka fajnych bajerów które w przyszłości nie tak odległej mogą być przydatne, mimo ze dziś sprawiają problemy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przegladajac testy na nowych sterach na egieldzie mozna smialo powiedziec ze karta ma olbrzymi potencjal , spora poprawa do tego co byla wczesniej i to tylko dzieki sterownikom .

Edytowane przez robot

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem się nie odzywać bo zaraz posądzicie mnie o stronniczość ...ale co mi tam.

Po pierwsze nie mówie że R600 to gniot....karta jest całkiem fajna , ale jest ale...

Zakładając teoretycznie , że stery poprawią kwestie z AA i AF i karta będzie lepsza nawet o 5% od GTS640 i nie będzie miała problemów z grami co do jakości obrazu i wydajności.

Pozostaje jeszcze jej głośność i temperatura pracy. - pomijając zapotrzebowanie na papu większe o 60W od GTS.

Aby zapewnić jej odpowiednią temperature pracy i tak trzeba dołożyć 120 na wylocie z budy i 120 na wlocie aby się za bardzo nie pociła , samej grafie nic nie będzie nawet przy 90C ale zagotuje nam powietrze w budzie , mostek i proca o dysku nie wspominając.

Czyli aby zapewnic optymalne warunki pracy całego systemu musimy odpowiednio wentylować budę co spowoduje jeszcze większy hałas.....

mówie tu o przysłowiowym Kowalskim , który kupi kompa i będzie chciał grać.

Oczywiście można zamontować WC , zdjąć bok obudowy itd ..... ale dla standartowego użytkownika rozwiązania takie nie wchodzą w gre z wielu przyczyn....oczywiście każdy ma swoje zdanie ..... i swoje preferencje co do karty , producenta czy całego systemu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem się nie odzywać bo zaraz posądzicie mnie o stronniczość ...ale co mi tam.

Po pierwsze nie mówie że R600 to gniot....karta jest całkiem fajna , ale jest ale...

Zakładając teoretycznie , że stery poprawią kwestie z AA i AF i karta będzie lepsza nawet o 5% od GTS640 i nie będzie miała problemów z grami co do jakości obrazu i wydajności.

Pozostaje jeszcze jej głośność i temperatura pracy....

nikt nie będzie wsadzał tej karty do obudowy AT a założę się ze nie podłączy jej do zasilacza 250W, nawet ten zachwalany wspaniały olśniewająco cudowny produkt NV ma swoje wymagania co do zasilania i wentylacji i potrafi się bez trudu rozgrzać podczas obciążenia do 80C wiec przestań gadać bzdury nie żyjemy w czasach Pentium MMX

porządny zasilacz 450W tą kartę udźwignie podobnie jak NV GTS a taki zasilacz to obecnie mniej niż standard

tak juz jest ze w parze z osiągami w FPS idą osiągi w dB

Edytowane przez Zawadaki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przecież są testy, gdzie wyprzeda GTX, a są testy gdzie nie radzi sobie z modelami starszymi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja ujme to na przykladzie mojego rynku.

ATi dala ciala na dzien dzisiejszy 2900xt jest nieoplacalnym zakupem,wydajnosc juz kazdy wie jaka ma na stan dzisiejszy,

na dzisiaj kazdy wybierze 8800 GTS 640 zamiast 2900XT a to dlatego

2900XT 413$

8800GTS 640 354.99$ (na stan dzisiejszy bardziej wyrownana karta wydajnosciowo)

Edytowane przez ChrisG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzę, że niektórzy nie widzą (może nie chcą widzieć :D ) niektórych testów :rolleyes: Dla mnie gry takie jak TDU, RS:Vegas, SCDA czy nawet Carbon są jakimś wyznacznikiem co do wydajności nowej konstrukcji :) Oczywiście AA strasznie kuleje ale ogólnie nie jest tak źle, a może być tylko lepiej :wink: pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nikt nie będzie wsadzał tej karty do obudowy AT a założę się ze nie podłączy jej do zasilacza 250W, nawet ten zachwalany wspaniały olśniewająco cudowny produkt NV ma swoje wymagania co do zasilania i wentylacji i potrafi się bez trudu rozgrzać podczas obciążenia do 80C wiec przestań gadać bzdury nie żyjemy w czasach Pentium MMX

porządny zasilacz 450W tą kartę udźwignie podobnie jak NV GTS a taki zasilacz to obecnie mniej niż standard

koles spokojnie, piszesz te odpowiedzi jakby ati bylo twoja firma, albo ktos z nividi ci krzywde zrobil...

osiagi w fps ida w parze z db? - co ty gadasz, posluchaj sobie 8800 gts/gtx to nie jest glosna karta a szybsza, powiedzialbym nawet bardzo cicha

A ze nie zyjemy w czasach pentium mmx ani p4 i wyjacych wiatrakow to kazdy chce i stara sie miec cichy komputer i ta karta slabo do tego pasuje, jesli by im sie udala te karte w 65nm zrobic i by sie mniej grzala i mniej pradu jadla i jeszcze szybciej chodzila to by byla rewelacja, ale na to sie nie zapowiada w najblizszym czasie patrzac jak sie maja zapowiadane premiery ati do rzeczywistych, szybciej nividia cos nowego wypusci znajac zycie

Edytowane przez kubus69

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzę że czasami ciężko coś przekazać jak ktoś odwraca kota ogonem....spróbuje jeszcze raz:

Przecierz nie piszę o tym żeby wkladać tą karte do obudowy at czy zasilać zasiłka 300W.

Tak samo nowe produkty NV jak i ATI potrzebują dużo papu i wentylacji w budzie.

Do GTSa czy GTXa tez trzeba dać wyciąg 120 + wlot 120 i też to daje dod hałas ....nie to chciałem przekazać , tak samo do zasilania obu kart trzeba zasiłek przynajmniej 450W aby zapewnić optymalne warunki pracy.

Chodzi o to że R600 jest zdecydowanie Głosniejszy nawet od GTXa , którego podczas grania do 80C praktycznie nie słychać bo wentyl wali na 60% około 1300 obr. a R600 przy graniu jest dużo głosniejszy i pododawać sobie całą reszte wentyli w kompie do tego hałasu to jest już naprawde hałas jak diabli, do tego temp w 2D i 3D mimo głosniejszego chłodzenia jest też sporo wieksza , są to duże gabarytowo karty więc ostro absorbują ciepło całą powierzchnią wewnątrz obudowy i nawet temp grafy większa o 10C ostro nam gotuje atmosfere w obudowie a w szczególnosci mostek , który jest blisko grafy ....do tego moim zdaniem jak ktoś dużo giercuje 60W poboru więcej dla zestawu to b dużo co dla niektórych osób , no chyba ze [ mama płaci rachunki ].....dlatego uważam że skoro na chwilę obeną R600 nie jest wydajniejszy przynajmniej o 5% [ nie chodzi mi tu o 2-3 tytuły ] od GTSa zakup mija się z celem...do tego kupując kartę za 1400 pln oczekuje jednego pomijając kwestie , które poruszyłem wyżej :

Jak wychodzi gra - odpalam i komfortowo gram w każdy tytuł w odpowiedniej jakości [ z g80 nie ma tego problemu , co nie zapuszczę chodzi płynnie i jakość jest OK ] a nie czekam czy może wypuszczą lepsze stery , które pozwolą mi zagrać w gre ,którą kupiłem 2 tyg temu.....nie mówię tu o bugach czasem występujących .....pięknym przykładem jest INFERNAL .......

Oczywiście może to się poprawi i R600 będzie sobie radził ok i będzie świetną inwestycją [ 0,5 roku czekania na grafe teraz drugie tyle na stery? ] z każdą wychodzącą pozycją ....ale na razie..........tutaj niech każdy odpowie sobie sam .....

i naprawdę nie piszcie takich głupot jak '' w niektórych tytułach '' przecierz karte kupuje się nie dla niektórych gier ......

Już bardziej jasno nie mogę tego opisać o co mi chodzi.......

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

koles spokojnie, piszesz te odpowiedzi jakby ati bylo twoja firma, albo ktos z nividi ci krzywde zrobil...

osiagi w fps ida w parze z db? - co ty gadasz, posluchaj sobie 8800 gts/gtx to nie jest glosna karta a szybsza, powiedzialbym nawet bardzo cicha

A ze nie zyjemy w czasach pentium mmx ani p4 i wyjacych wiatrakow to kazdy chce i stara sie miec cichy komputer i ta karta slabo do tego pasuje, jesli by im sie udala te karte w 65nm zrobic i by sie mniej grzala i mniej pradu jadla i jeszcze szybciej chodzila to by byla rewelacja, ale na to sie nie zapowiada w najblizszym czasie patrzac jak sie maja zapowiadane premiery ati do rzeczywistych, szybciej nividia cos nowego wypusci znajac zycie

8800 gts/gtx słychać, no chyba ze komuś coś na ucho nadepnęło, albo coś wyjącego na chipsecie nForce 680i zakłuca odbiór wrażeń słuchowych

PS. nie jestem żaden koleś dla ciebie, tak możesz się zwracać do kumpli z pod budki z piwem

Widzę że czasami ciężko coś przekazać jak ktoś odwraca kota ogonem....spróbuje jeszcze raz:

Przecierz nie piszę o tym żeby wkladać tą karte do obudowy at czy zasilać zasiłka 300W.

Tak samo nowe produkty NV jak i ATI potrzebują dużo papu i wentylacji w budzie.

Do GTSa czy GTXa tez trzeba dać wyciąg 120 + wlot 120 i też to daje dod hałas ....nie to chciałem przekazać , tak samo do zasilania obu kart trzeba zasiłek przynajmniej 450W aby zapewnić optymalne warunki pracy.

to po co te tyrady skoro to tak oczywiste, a co do hałasu po prostu chłodzenie ATI stara się ze chować komfortowe temp dla układu podczas gdy chłodzenie NV zarzyna GPU

i naprawdę nie piszcie takich głupot jak '' w niektórych tytułach '' przecierz karte kupuje się nie dla niektórych gier ......

Już bardziej jasno nie mogę tego opisać o co mi chodzi.......

i tu się mylisz jest dokładnie odwrotnie większość ludzi ma upodobania co do gatunku i tytułu i zwykle gra tylko w wybrane tytuły, nie jak ty gra we wszystko co wyjdzie choć był by to największy chłam

Edytowane przez Zawadaki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

8800 gts/gtx słychać, no chyba ze komuś coś na ucho nadepnęło, albo coś wyjącego na chipsecie nForce 680i zakłuca odbiór wrażeń słuchowych

PS. nie jestem żaden koleś dla ciebie, tak możesz się zwracać do kumpli z pod budki z piwem

to po co te tyrady skoro to tak oczywiste, a co do hałasu po prostu chłodzenie ATI stara się ze chować komfortowe temp dla układu podczas gdy chłodzenie NV zarzyna GPU

Tak oczywiscie masz racje, jak napewno zawsze w twoim pieknym zyciu, co tam ludzie sie nie znaja i to i to glosne, ati jest super!, co tam porownywac i to i to slychac wiec wszystko glosne co tam jakies db...

na twoje ps nie odpowiem, bo nie zamierzam sie znizac do twojego poziomu

i nie kupilem wkoncu 680i tylko asusa commando czyli p965 i nic na nim nie wyje, wyje tylko boxowe chlodzenie core 2 ale to offtopic kompletny powadzacy do tego ze jak wymienie sobie chlodzenie procesora i chlodzenie gtx-a bo jest piekny zestawik do tego to osiagne pelnie szczescia jesli chodzi o chalas a moze mi napiszesz jak osiagnac podobny efekt z r600?

"to po co te tyrady skoro to tak oczywiste, a co do hałasu po prostu chłodzenie ATI stara się ze chować komfortowe temp dla układu podczas gdy chłodzenie NV zarzyna GPU"

tego to ja nie rozumiem sorry, patrzac na temperatury to u ati jest troche cieplej wiec na czym polega zarzynanie temperatury przez nv ?

Edytowane przez kubus69

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po to że nie tylko tacy jak Ty czytają to forum....[ mam nadzieję że nie uraziłem ]

Co ati zapewnia GPU za temp... :D rozbawiłeś mnie....tepmp GPU R600 jest sporo wyższa mimo większego hałasu niz GTXa , więc nie pisz takich głupot....bo czasem tu zaglądają osoby , które chcą przeczytać obiektywne opinie....

I nie jestem żadnym fanatykiem NV czy Intela skoro mam C2D i GTXa....synowi kupiłem AM2 a nie Intela bo mniej jest gorący i chłodzenie może być cichsze niż przy C2D ale grafę kupiłem NV bo nie chcę aby mi ciągle dupsko zawracał .....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzę, że niektórzy nie widzą (może nie chcą widzieć :D ) niektórych testów :rolleyes: Dla mnie gry takie jak TDU, RS:Vegas, SCDA czy nawet Carbon są jakimś wyznacznikiem co do wydajności nowej konstrukcji :)

no wlasnie :) gothic, oblivion, stalker, nwn2, fear, graw, fsx, . ;)

tak swoja droga, ciekawe jak wyglada kwestia min fps ;)

Oczywiście AA strasznie kuleje ale ogólnie nie jest tak źle, a może być tylko lepiej :wink: pzdr

moze byc lepiej, moze byc gorzej, czyli wszystko moze byc ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

8800 gts/gtx słychać, no chyba ze komuś coś na ucho nadepnęło albo coś wyjącego na chipsecie nForce 680i zakłuca odbiór wrażeń słuchowych

W porownaniu ze stockowym coolerem Intela to wogole nie slychac... (w moim subiektywnym odczuciu i w przypadku mojego ukladu)... co wiecej regulacja obrotow jest niesamowicie plynna - i jeszcze nie slyszalem, zeby wiatrak na karcie tak koszmarnie zalaczal sie jak ten twor, ktory mi zaserwowal Intel na procesorze... na szczescie lada dzien wszystko bedzie na wodzie.

Nie wiem jak wyglada sprawa w przypadku Ati (choc poczytalem poki co to co juz zostalo napisane i nie wyglada to rozowo). Nie mialem wyboru kupujac obecna karte 2 miesiace temu... piszac z perspektywy zwyklego uzytkownika bylo mi zupelnie obojetne co wpakuje do zestawu ale Ati nie dala mi wyboru bo karty po prostu jeszcze nie bylo! A moje dzieci laduja czasem gry do kompa wybrane "z czapy" i nikt niczego nigdy nie selektowal pod katem wybranego tytulu! Nowoczesna karta graficzna ma dzialac wydajnie zawsze i wszedzie - takie chyba jest zalozenie? Jak tego nie spelnia to OUT z kompa i natychmiast zmienilbym na inna... NIE MOZNA TAK PISAC - to absurd! Nie mniej 2900XT wyszlo dopiero co wiec dajmy ludziom troche czasu na "wyrownanie stawki" a nie odchodza tu jakies slowne przepychanki!

Rozwazalem zakup ati do nowego kompa (drugi syn tez chcialby komputer) a chcialem miec i nv i ati - tak dla zdrowej rownowagi. A zamiast dowiedziec sie rzetelnych informacji (choc takie tez znalazlem) - serwujecie tu jakies demonstracje "przywiazania do marki".

I jeszcze zupelnie z innej beczki...

i tu się mylisz jest dokładnie odwrotnie większość ludzi ma upodobania co do gatunku i tytułu i zwykle gra tylko w wybrane tytuły, nie jak ty gra we wszystko co wyjdzie choć był by to największy chłam

Zawadaki - troche obiektywizmu - nie wiem do konca co oznacza "moderator dzialu" ale chyba oznacza to, ze powinienes dbac o poziom i wysoka wartos merytoryczna... a na razie Twoje wypowiedzi sa delikatnie mowiac stronnicze - wyjace cos na chipsetach nv zaklucajace odbior sluchowy?!?!?! - i jeszcze interpolujesz na inne produkty nv... jakas zadra? To chyba powazne forum - piszmy o faktach i wlasnych doswiadczeniach - a nie o kolesiach z pod budki z piwem - oni przynajmniej pija piwo i nie daja sobie po pysku, ze ktos pije Zywca a inny Lecha... lupisz pij - mamy w koncu demokracje?! NIE?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oczywiście ze nie jestem obiektywny, ale juz na pewno żaden posiadacz karty NVidii nie może uważać się za wzór obiektywizmu, to jest jakiś spisek, szara sieć, układ itd... 90% wypowiedzi pochodzi od posiadaczy konkurencyjnego produktu i są to opinie krytyczne (pomijam tu osoby które miały kontakt z Hd 2900xt) nie można być obiektywnym w dyskusji wyraźnie opowiadając się po jednej ze stron

wiec najlepiej zdać się jedynie na wyniki obiektywnych testów bez ich komentowania, każdy kto stoi przed wyborem sam sobie odpowie na pytanie co kupić, albo zapyta w dziale Co kupić ?

przecież nie normalnym jest ze w dziale pod tytułem "Wszystko o.." wypowiadają się wyłącznie ludzie którzy nie mają zielonego pojęcia to sprawie, ciągle tylko czcza gadanina żadnych przydatnych informacji, testów itp...

mamy w koncu demokracje?! NIE?

NIE, mamy dyktaturę kaczystowską Edytowane przez Zawadaki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi