Gość Carl Orff Opublikowano 23 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2007 jedni pisza, ze r650 to inny proces technologiczny, drudzy, ze inny proces, wyzsze zegary itp. a tak czekac na odpowiednia grafe to mozna do zgonu. podsumowujac: gts 320 czy r600 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 23 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2007 r600 :} Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konio68 Opublikowano 23 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2007 (edytowane) jedni pisza, ze r650 to inny proces technologiczny, drudzy, ze inny proces, wyzsze zegary itp. a tak czekac na odpowiednia grafe to mozna do zgonu. podsumowujac: gts 320 czy r600 ? Też mam dylemat co synowi do kompa wsadzić pomiędzy R600 a GTS 640 .....na razie G80 wygrywa , szczególnie większą kompatybilnoscią z grami , lepszymi cieniami , AA , AF i i głośnością ....czekam jeszcze tydzień.Osobiście czekam na G90 do listopada , wtedy będzie już wiadomo co pod DX10 będzie lepsze R650 czy G90 , no chyba ze ATI znowu premiere przesunie i nie będę miał wyboru , pozostanie G90. Jak dla mnie na dzień dzisiejszy GTS 640 , czy 320 to nie mam pojęcia.....cięzko. Moim zdaniem R600 wydane jest na siłe....bo AMD już dłuzej czekać nie mogło. Edytowane 23 Maja 2007 przez konio68 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 23 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2007 (edytowane) Ale kolega ma A64 X2 3800+ (Toledo) @2.8 wiec testy nie beda za bardzo obiektywne (wiekszosc testow w necie jest na C2D. Nie wiem jak z prockiem u BhaalNeo. Kibicuję czerwonym, więc testy będą jak najbardziej subiektywne :D A tak na serio, to zaniżone wyniki będą tylko w smarkach i w niektórych gierkach, przy których x2 klęka. Narazie nie ma jeszcze tego dużo. Tutaj widać porównanie x2 vs c2d na Lost Planet. Jak to już zostało zauważone w odpowiednim wątku, lokacja "CAVE" masakruje proca, podczas gdy na "SNOW, CPU ma marginalne znaczenie. Liczyłem że na łikend będę już miał kartę, ale zaczynam się obawiać, że też dopiero w poniedziałek przyjdzie. Dopiero dzisiaj dostałem potwierdzenie skompletowania przesyłki i nr konta na przelew. Wysyłka będzie dopiero jutro. Może dojdzie Edytowane 23 Maja 2007 przez MariuszDW Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corso Opublikowano 23 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2007 Też mam dylemat co synowi do kompa wsadzić pomiędzy R600 a GTS 640 .....na razie G80 wygrywa , szczególnie większą kompatybilnoscią z grami , lepszymi cieniami , AA , AF i i głośnością ....czekam jeszcze tydzień.Osobiście czekam na G90 do listopada , wtedy będzie już wiadomo co pod DX10 będzie lepsze R650 czy G90 , no chyba ze ATI znowu premiere przesunie i nie będę miał wyboru , pozostanie G90. Jak dla mnie na dzień dzisiejszy GTS 640 , czy 320 to nie mam pojęcia.....cięzko. Kup Synowi 8800GTX i nie bedziesz miał wątpliwości. :wink: Carl Orff, kup HD 2900XT, na dzień dzisiejszy jest lepszy od 8800GTS, a co tydzień pojawiają sie wraz z testami kolejne plusy. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konio68 Opublikowano 23 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2007 Kup Synowi 8800GTX i nie bedziesz miał wątpliwości. :wink: Carl Orff, kup HD 2900XT, na dzień dzisiejszy jest lepszy od 8800GTS, a co tydzień pojawiają sie wraz z testami kolejne plusy. Pozdrawiam. Na GTXa szkoda kasy , zresztą max kwota to 1400.....mam jeszcze tydzień czasu , bo czekam na jego oceny końcowe :D więc spoko.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BhaalNeo Opublikowano 23 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2007 Na GTXa szkoda kasy , zresztą max kwota to 1400.....mam jeszcze tydzień czasu , bo czekam na jego oceny końcowe :D więc spoko.... Ja bym tam kupił (i kupię :D) Radeonka, nawet gdy będzie słabszy w grach, łatwiej go będize opchnąć komuś na Allegro i za te same pieniądze kupić gts'a (np. zaprezentować wyniki Marków, ilość fps'ów w grach bez aa i msaa ;) ). Jaki mam procesor? Już mówię- c2d E4300 @ 3 ghz. Pozdro! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konio68 Opublikowano 23 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2007 (edytowane) Ja bym tam kupił (i kupię :D) Radeonka, nawet gdy będzie słabszy w grach, łatwiej go będize opchnąć komuś na Allegro i za te same pieniądze kupić gts'a (np. zaprezentować wyniki Marków, ilość fps'ów w grach bez aa i msaa ;) ). Jaki mam procesor? Już mówię- c2d E4300 @ 3 ghz. Pozdro! Młody ma kompa na AM2 więc GTS 640 to max co tam warto zapodać , no albo R600 , ale sam nie wiem , najbardziej mnie te Cienie leczą a młody lubi AA i AF jak giercuje u mnie na kompie więc to musi być podstawa 1280x1024 AAx4 AFx16 Kompatybilność z grami ...takie mam kryteria co do grafy dla niego. DX10 pod uwagę nie biore wydajnosci bo jeszcze nie ma tytułów .... a te rózne dema nie mają raczej nic wspólnego z końcowym efektem...i wydajnościami w grach. a wydawać 1400 na grafę do grania bez AA i AF to lekka przesada , bez tego to grafa za 800 styknie .... Edytowane 23 Maja 2007 przez konio68 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BhaalNeo Opublikowano 23 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2007 (edytowane) Młody ma kompa na AM2 więc GTS 640 to max co tam warto zapodać , no albo R600 , ale sam nie wiem , najbardziej mnie te Cienie leczą a młody lubi AA i AF jak giercuje u mnie na kompie więc to musi być podstawa 1280x1024 AAx4 AFx16 Kompatybilność z grami ...takie mam kryteria co do grafy dla niego. DX10 pod uwagę nie biore wydajnosci bo jeszcze nie ma tytułów .... a te rózne dema nie mają raczej nic wspólnego z końcowym efektem...i wydajnościami w grach. a wydawać 1400 na grafę do grania bez AA i AF to lekka przesada , bez tego to grafa za 800 styknie .... Oooj, widzę, ze coś nie wierzysz w moc r600, poczekajmy jeszcze parę (godzin?) dni, na testy na nowych sterach.. wtedy się wszystko wyjaśni. Choć ja na Twoim miejscu zamówiblym sobie już jakiegoś taniego 2900 xt (np. na e-market'cie sapphire oem za 1360 zł. , ja osobiście zamówielm wersje box, choć raczej sie neiczym nie różnią), ponieważ strasznie się rozchodzą, a po testach mogą być jeszzce częściej kupowane, wiec na nowa kartę będzie można czekać przez naprawdę duży okres czasu, a zamówienie zawsze można wycofać ;), ale rób jak uważasz. Pozdro! Edytowane 23 Maja 2007 przez BhaalNeo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konio68 Opublikowano 23 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2007 Oooj, widzę, ze coś nie wierzysz w moc r600, poczekajmy jeszcze parę (godzin?) dni, na testy na nowych sterach.. wtedy się wszystko wyjaśni. Choć ja na Twoim miejscu zamówiblym sobie już jakiegoś taniego 2900 xt (np. na e-market'cie sapphire oem za 1360 zł. , ja osobiście zamówielm wersje box, choć raczej sie neiczym nie różnią), ponieważ strasznie się rozchodzą, a po testach mogą być jeszzce częściej kupowane, wiec na nowa kartę będzie można czekać przez naprawdę duży okres czasu, a zamówienie zawsze można wycofać ;), ale rób jak uważasz. Pozdro!No jeszcze poczekam troszeczke na te stery , z drugiej strony kusi mnie aby ją kupić bo i tak młody na niej grać będzie a miałbym grafę do porównań ....och kusi mnie.. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 25 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2007 Recenzja po wielu bojach i trudach nareszcie się skończyła. Jedna strona najprawdopodobniej jeszcze zostanie uzupełniona o materiały porównawcze jakości obrazu na danych kartach (do tej pory u nas na forum były linki do paczek). Ale generalnie skończone - podoba się? ;] DJ się starał [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Carl Orff Opublikowano 25 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2007 podsumowanie mnie dobilo :( gdy gra sie w 1024xXXX nie warto brac :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konio68 Opublikowano 26 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2007 Ciekawi mnie wydajność w demie Colin Dirt w 1280 x1024 , ze wszystkim na ultra z pełnymi upiększaczami....na GTX 621/1000 jest 45/50 fps. Recenzja po wielu bojach i trudach nareszcie się skończyła. Jedna strona najprawdopodobniej jeszcze zostanie uzupełniona o materiały porównawcze jakości obrazu na danych kartach (do tej pory u nas na forum były linki do paczek). Ale generalnie skończone - podoba się? ;] DJ się starał [; Racka rewelka, szukam jeszcze tylko colina Dirt , G80 na obecnych sterach radzi sobie w tym demie całkiem spoko... Ale werdykt zapadł: młody dostanie po niedzieli 8800GTS /640........niestedy gra do max 1600 z AAx4 i AFx16 do tego cienie w R600 bynajmniej dla mnie na chwilę obecną są poprostu ...........a czekać ciągle na stery nie będę ...... wydajność przy najlepszej jakości obrazu zdecydowanie jest lepsza na G80 .Przecierz kupując grafę za 1400 nie oczekujemy płynnej gry z poszarpanymi krawędziami i rozmytym obrazem......nie jestem fanatykiem NV i miałem nadzieję że kupie tego R600 ale niestety jest jak jest...i nic się nie zanosi aby było lepiej....... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 26 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2007 (edytowane) ...i nic się nie zanosi aby było lepiej.......Dlaczego się nie zanosi? Na pewno wiele poprawią w sterach tylko pewnie nie od razu. Spodziewam się 2-3 miesięcy na poprawienie większości problemów. Niestety uszkodziłem swoją obecną karte i właśnie muszę zamówić nową. Myśle że to będzie właśnie 2900xt Szczególnie że jak piszą zachodnie serwisy jest wymarzona dla maniaków OC i chłodzenia wodnego! podsumowanie mnie dobilo :( gdy gra sie w 1024xXXX nie warto brac :|I co w tym dziwnego? Edytowane 26 Maja 2007 przez rafa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Carl Orff Opublikowano 26 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2007 dziwne jest to, ze za swoje ciezko zarobione pieniadze dostaje nie doruchany produkt. inaczej tego nie mozna nazwac. niestety to obejmuje juz strasznie duzo dziedzin. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 26 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2007 dziwne jest to, ze za swoje ciezko zarobione pieniadze dostaje nie doruchany produkt. inaczej tego nie mozna nazwac. niestety to obejmuje juz strasznie duzo dziedzin. Człowieku czym ty się przejmujesz. Nic nie jest nie dor... dopracowane :) Kwestia czasu :| I tak w ciągu tych kilkunastu dni sporo się zmieniło po wyjściu nowszych sterów. Myślę że będzie jeszcze lepiej.Martwi mnie tylko wydajność DX9 ,ale to też można poprawić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Carl Orff Opublikowano 26 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2007 no jak to czym. a tym zebym nie utopil tej kasy. mozna zwalic to i owo na sterowniki. lecz nie mozna byc pewnym, ze poprawia wlasnie te konkretne rzeczy. juz latwiej byloby kupic grafe z serii 79XX niz wybierac miedzy HD2900 a 8800gts. ciekaw jestem opinii osob, ktore juz zamowily grafy. oby szybko sie z nami czyms podzielily :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 26 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2007 Przeżywasz tak jak byś wywalił kasę w błoto a przecież nawet nie macałeś tej karty. Przecież możesz kupić G80. W czym problem? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 26 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2007 Ja się do poniedziałku nie podzielę wrażeniami. Kurier DHL, mimo że w piątek wziął paczkę w teren, do mnie się nie pofatygował. W międzyczasie ściąga się nowy Colin. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Carl Orff Opublikowano 26 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2007 przezywam po kupa z kasa rosnie z miecha na miech a ja nie wiem co kupic. w koncu kupie cos zupelnie innego czekajac az sytuacja z grafami sie rozjasni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konio68 Opublikowano 26 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2007 Ja się do poniedziałku nie podzielę wrażeniami. Kurier DHL, mimo że w piątek wziął paczkę w teren, do mnie się nie pofatygował. W międzyczasie ściąga się nowy Colin. To zassaj jeszcze demko nowego Tomb Raidera .... Na GTX w 1280x1024 z AAx16Q zaraz na początku mapy koło wodospadu od 85-230 fps , średnio około 130 .... bo też ciekawy jestem ...jeszcze się wstrzymam z tydzień z zakupem ...... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sulaco Opublikowano 26 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2007 Ciekawi mnie wydajność w demie Colin Dirt w 1280 x1024 , ze wszystkim na ultra z pełnymi upiększaczami....na GTX 621/1000 jest 45/50 fps. 2900 xt 1600x1200, FAA@2x, FA@8x, High ( shadows medium), 2900XT : Impreza Frames, Time (ms), Min, Max, Avg 3138, 80000, 26, 48, 39.225 Lancer Frames, Time (ms), Min, Max, Avg 2373, 72727, 27, 39, 32.629 Bugie Frames, Time (ms), Min, Max, Avg 2783, 80000, 30, 40, 34.78 --------------------------------------------------------------------------- 1600x1200, FA@16x y No AA Ultra settings Frames, Time (ms), Min, Max, Avg 1664, 80000, 16, 24, 21.3 ---------------------------------------------------- A 1280x1024, FA@8x, FAA@2x Impreza: Citar Frames, Time (ms), Min, Max, Avg 1988, 80000, 19, 28, 24.850 Bugie: Citar Frames, Time (ms), Min, Max, Avg 1871, 80000, 5, 27, 23.388 Evo: Citar Frames, Time (ms), Min, Max, Avg 1703, 80000, 15, 28, 21.288 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Evil One Opublikowano 26 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2007 Mam okazję przetestować X2900XT vs 8800GTS. Narazie mogę powiedzieć tylko, że w STALKERZE karta ATi kładzie na łopatki GTS-a :blink:. Testy na najnowszych sterownikach od czerwonych i zielonych. Testy na max ustawieniach 1280x1024 - tunel-demo własne: ATI-84FPS / NV-56FPS. Przy maxach na ATI 560FPS!; 240FPS na NV. Dziwnie duża różnica, patrząc po testach na co poniektórych portalach. Widać, że karta ma potencjał, tyle że sterowniki są narazie biedne i zabugowane na każdych dając różne, zaskakujące wyniki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 26 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2007 (edytowane) No ja mam na Stalkera przypał. Nie mogę się doczekać aż go odpalę na tej karcie :D Na sterach 8.37.4.3?? Dostałem nfo od użytkownika tej karty, że mu ogólnie najlepiej chodzi na 8.361 (właśnie je ściągam od Asusa) To wziąłbyś na warsztat Colina i Lost Planet :lol2: edit A na jakim sprzęcie testujesz? Edytowane 26 Maja 2007 przez MariuszDW Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Evil One Opublikowano 26 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2007 (edytowane) No ja mam na Stalkera przypał. Nie mogę się doczekać aż go odpalę na tej karcie :D Na sterach 8.37.4.3?? Dostałem nfo od użytkownika tej karty, że mu ogólnie najlepiej chodzi na 8.361 (właśnie je ściągam od Asusa) To wziąłbyś na warsztat Colina i Lost Planet :lol2: edit A na jakim sprzęcie testujesz? stery 8.37.4.3 (47096) Jeśli wystarczy czasu, to może przetestuję Lost Planet (z tym, że to jest niedopracowane demo, więc wyniki nijak mają się rzeczywistości póki co) :wink: Edit: C2D E6400 (none O/C); system XP SP2 PL Edytowane 26 Maja 2007 przez Evil One Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 26 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2007 No ja juz karte zamówiłem B-) Będzie zabawa :lol2: Tylko żeby jak najszybciej pojawiły się jakieś porządne bloki wodne :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 26 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2007 (edytowane) ja w tym miesiącu za dużo kosztów już mam ;) trzeba poczekać do 1 i wtedy sie potestuje :P Edytowane 26 Maja 2007 przez Raptor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kornetto Opublikowano 26 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2007 (edytowane) No ja mam na Stalkera przypał. Nie mogę się doczekać aż go odpalę na tej karcie :D Na sterach 8.37.4.3?? Dostałem nfo od użytkownika tej karty, że mu ogólnie najlepiej chodzi na 8.361 (właśnie je ściągam od Asusa) To wziąłbyś na warsztat Colina i Lost Planet :lol2: edit A na jakim sprzęcie testujesz? Stalker na vista ultimate i radku 1900xt dzialal mi zabojczo szybko (srednio 50Fps) przy rozdzialce 1680x1050 . Obecnie dziala na XP i mozna smialo powiedziec ze srednio jest 35 fps wzwyz (czasmai odskoczy w dol ) gram tez w tomb raider legend wkoncu (bez AA :( wszystko max patch1.2) i tez czasami przytnie (pewnie wina procka albo sterow , bym sie nie zdziwil) tdu na tych sterach smiga az milo roznica przy innych sterach wynosi 15fps wzwyz !! AA on wszystko full ofcouz :] czekam na stery i nie zdziwie sie jak bedzie smigac a z milo,pare razy na 1900xt zostalem milo zaskoczony. No i imho na viscie wszystko bedzie jeszcze ladniej smigac. Pozdro ps. PierSZy post na forum wiec gudiwnink :ploom: ps2. zastanawiam sie czemu jest czas zmieniony... przechodzimy juz na czas letni? czy co? Edytowane 26 Maja 2007 przez Kornetto Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Evil One Opublikowano 27 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2007 No ja juz karte zamówiłem B-) Będzie zabawa :lol2: Tylko żeby jak najszybciej pojawiły się jakieś porządne bloki wodne :unsure: Blok wodny wskazany :wink:; karta grzeje się niemiłosiernie podczas obciążenia. Z tylnej kratki załączonego chłodzenia "bucha" cała masa dosyć cieplutkiego powietrza. Pewnie tak ma być, ponieważ te 200W gdzieś trzeba "ulotnić". Chociaż, czy jest to aż 200W, to nie jestem przekonany. Karta bez problemu smyka na Chifie 450W, z wtyczkami 2 x Px6; pomimo że przygotowana jest pod 1 x Px6 i 1 x Px8. Oczywiście póki co nie ma mowy o jakimkolwiek O/C na tym zasilaczu, ze względów bezpieczeństwa :lol2: Jakość obrazu w Stalkerze wydaje się bardzo podobna do 8800GTS (czyli wysoka), ale to jeszcze trzeba dokładniej obadać. Problem jest natomiast z 3dm'06 - aplikacja się "wywala" na starcie :unsure: ; pewnie sterowniki do każdej aplikacji trzeba będzie zmieniać. Podobno Catalysty 7.5 mają już być dość konkretnie dopracowane pod tę kartę, z tym, że dziś 27.05, więc będą to pewnie C7.6 :-| Btw... Karty nie rozpoznaje żaden program Everest/Sandra itp. Stąd nie jestem przekonany o prawdziwej częstotliwości pracy pamięci (517MHz :blink: - wg. Control Center), druga sprawa to brak odczytu temperatury z diody gpu. Jeśli ktoś wie jak sprawdzić to proszę o info, ponieważ nie chce mi się narazie tego szukać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kornetto Opublikowano 27 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2007 Btw... Karty nie rozpoznaje żaden program Everest/Sandra itp. Stąd nie jestem przekonany o prawdziwej częstotliwości pracy pamięci (517MHz :blink: - wg. Control Center), druga sprawa to brak odczytu temperatury z diody gpu. Jeśli ktoś wie jak sprawdzić to proszę o info, ponieważ nie chce mi się narazie tego szukać.AMDGPUClockTool tym programem mozesz sprawdzic czestotliwosc zegarow i temperatury. Everest 4 wykrywa "niewpelni" R600 o czym informuje na poczatku.Moglbys sie bardziej przylozyc a nie robic ludziom wode z mozgu. pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...